Τρίτη, 24 Μαΐου 2005

ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ

Ήταν ένα δύσκολο πρωινό σήμερα. Κάθε Τρίτη παραλαμβάνω ένα σωρό περιοδικά που πρέπει γρήγορα να μετρηθούν να μπουν στα ράφια μαζί με όλες τις άλλες πρωινές δουλειές. Και δεν έφταναν όλα τ΄άλλα, αλλά ξέμεινα και από ψιλά. Ανήκουστο. Ψιλικατζίδικο χωρίς ψιλά.

Ευτυχώς στην εκκλησία της γειτονιάς μου κάθε Δευτέρα ανοίγουν το παγκάρι και περνά ο Επίτροπος για κατάθεση στην Τράπεζα. Είναι φοβερός άνθρωπος. Πάντα με ρωτάει αν χρειάζομαι ψιλά και έτσι όλα καλά. Σήμερα όμως ήταν διαφορετικά. Θα πέρναγε ο ίδιος ο παπάς. Ο Επίτροπος μου το σφύριξε. Πήγαν καλά οι μπίζνες αυτήν την εβδομάδα και θα έκανε την κατάθεση ο ίδιος ο παππάς. Δεκάξι χιλιάρικα ευρά.

Έκρυψα γρήγορα γρήγορα όλα τα πορνοπεριοδικά, και ξεκρέμασα από το τζάμι τον Ριζοσπάστη. Στην θέση του έβαλα την Χώρα. Χάρηκε πολύ ο παππούλης. Μου έφερε και ένα ειδικό super power αντίδωρο που το μοιράζονται μόνο μεταξύ τους στην εκκλησία. Μου τόνισε ότι πρέπει να αρχίσω να τους επισκέπτομαι γιατί τώρα ο κόσμος επιστρέφει ξανά στην εκκλησία. Με όλους αυτούς τους παλιοξένους πρέπει να προστατευτούμε.

Ήταν λίγο άβολη η συζήτηση μαζί του, γιατί έπρεπε να έχω κρυμμένο το δεξί μου χέρι. Αν καταλάβει πως έχω κάνει πολιτικό γάμο δεν θα μου ξαναφέρει ψιλά. Και η εκκλησία μας έχει ανάγκη από χρήματα.Αλλά ελπίζω ότι κάποια μέρα θα τα μαζέψω και θα το βάλω το νυφικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου