Τρίτη, 31 Μαΐου 2005

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΚΗΣ

Η ψιλικατζού, σαφώς είμαι εγώ. Και τα μαθήματα, επίσης από εμένα. Και εξηγούμαι. Θέλετε να τους κουφάνετε όλους; Απλή λογική. Βρείτε ένα σημείο όπου θα υπάρχουν πάνω από πέντε ψιλικατζίδικα σε ακτίνα το πολύ 20 μέτρων. Πηγαίνετε ακριβώς στην μέση και ξεκινήστε την επιχείρησή σας.

Αλλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Τελείως ανορθόδοξα. Να είστε ευγενικοί. Να εμπιστεύεστε και να μην είστε ρατσιστές. Να μην κάνετε αγιασμό και να μην απογοητεύεστε από σχόλια του τύπου « Πού πα ρε;».

Σημαντική διαφορά, παίζει η πολιτική του λαδώματος. ΜΗΝ ΛΑΔΩΣΕΤΕ. Για πρώτη φορά αντισταθείτε στον πειρασμό. Σε κάθε άρνηση, στέλνετε επιστολές σε Υπουργεία, Προισταμένους Υπηρεσιών, τονίζοντας το νόμιμο του αιτήματός σας. Φερθείτε στον κάθε μαλάκα Δημοσιοθεσίτη σαν να έχετε πίσω σας τον Πρωθυπουργό και κουνήστε στην μούρη του τις επιστολές σας (στους άνωθεν). Γραφειοκρατία γουστάρουνε; Θα την έχουνε.

Η συνταγή μου περιλαμβάνει και πολύ γέλιο. ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ για την ακρίβεια. Ειδικά την ημέρα που θα πέσουν τα άσπρα χαρτιά από το τζάμι και οι ανταγωνιστές πάρουν γραμμή τί έγινε. Ειδικά όταν καταλάβουν ότι τους κάνατε τον πελάτη και σας φέρθηκαν σαν κρετίνοι. Χαμηλώστε κι εξωφρενικά τις τιμές, η κατανάλωση είναι το κλειδί. Επικεντρωθείτε στα πιτσιρίκια, λίγος χαβαλές σε τόσες ώρες δουλειάς είναι πολύτιμος.

Και όταν όλα αυτά έχουν γίνει, μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέλος της «γειτονιάς» με τον τρόπο που την ξέραμε μικροί. Με τα κουτσομπολιά και τις ίντριγκες. Και με μία επιχείρηση που δεν θα υπάρχει.

( Σε απάντηση μίας ακόμα «καρφωτής» από τους αγαπητούς συναδέλφους μου)

Υ.Γ. Φιλενάδα να σου ζήσει.

1 σχόλιο:

  1. Πάντοτε ήθελα να έχω τζάμπα τις εφημερίδες και σκεφτόμουν τι άδικο είναι που άλλοι τις έχουνε, τις πουλάνε αλλά δεν τις διαβάζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή