Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Οι πωλήσεις των εφημερίδων ( η δική μου σφυγμομέτρηση)

Οι εφημερίδες που πουλάω είναι συγκεκριμένες. Ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις των εκάστοτε (συγκεκριμένων – καθότι γειτονιά) πελατών μου. Ξέρω πουχου ότι ο κος Βαγγέλης ποτέ δεν θα αγόραζε τον Ελεύθερο ή την Αυγή, παρά μόνο Τα Νέα, ακόμα κι αν ήταν τα τελευταία φύλλα που θα μου είχαν απομείνει.

Όμως έχω παρατηρήσει κάποια διακομματικά –πιασάρικα- θέματα που ποτέ δεν ξεμένουν ακόμα και αν έχουν γραφτεί από τον πιό γλοιώδη πενοσάλιαγκα της δημοσιογραφίας.

Για να γίνω πιό σαφής. Ένα πολύ ωραίο θεματάκι που κάποιες εφημερίδες το ΄χουν τουλάχιστον δύο φορές την βδομάδα πρωτοσέλιδο είναι για προλήψεις στο Δημόσιο. Και τρέχει όλη η γειτονιά να προλάβει. ΑΝΑΡΠΑΧΤΕΣ (που λέει και η μάνα μου).

Ένα εξίσου γερό θέμα είναι οι προγνώσεις των σεισμών κοινώς εκμετάλλευση της σεισμοφοβίας. Λες και αν κάποιος σεισμολόγος μας πει ότι θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα θα πέσει έξω. Δεχθείτε το, στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ θα κάνει σεισμούς. Και ακολουθούν κάνα σκανδαλάκι, κανένας νέος ιός, κάποια τρομερή συνομωσία κατά των πολιτών (κινέζικα σίδερα κ.τ.λ.). Αλλά ποτέ πολιτικά θέματα (εκτός αν είναι πολύ ροζ ή κίτρινα –παίζει μεγάλο ρόλο το χρώμα της είδησης) . Έχουμε πήξει νομίζω. Οκ, οι κολλημένοι όπως ο κ.Βαγγελάκης παραπάνω δεν θα δουν τίποτε παραπέρα εκτός από Τα Νέα και εκτός από οποιαδήποτε άλλη φυλλάδα του δώσει την ελπίδα να βολέψει την κόρη του, (μόνο που σ΄αυτή την περίπτωση του την τυλίγω μέσα σε αδιάφανη σακούλα) αλλά πού πάμε ρε σεις;

Και φτάνουμε στο Σαββατοκύριακο. Ω, εκεί δεν έχει ιδεολογίες και μαλακίες. Πρέπει αν θέλω να πουλήσω, να γνωρίζω όλες τις ταινίες που έχει η κάθε εφημερίδα. Με έχουν ταράξει όλοι οι πελάτες. Και θέλουν και κριτική της κάθε ταινίας. Μία φορά έκανα την μαλακία και είπα κριτική για ταινία και μου τα ΄χώσανε άσχημα ( γμτ ήταν για το ¨μη αναστρέψιμος¨ - ή κάπως έτσι - με την Μόνικα – λες και την είχα δει – αλλά τη θεωρώ θεά) οπότε βράστα.

Και μετά μου λένε μεγάλες εφημερίδες και μαλακίες. Πανικό, φόβο και όνειρα πουλάνε (αλλά κυρίως dvd).

Υ.Γ.1 Πολύ θα ήθελα να δω από τους bloggers ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο illustrator και όχι μόνο, Βασίλη Αρναούτογλου. Καλό ταξίδι κι ας ήταν πολύ νωρίς.

1 σχόλιο:

  1. Όταν διαβάζω για το ψιλικατζίδικο σκέφτομαι μία εικόνα που έχει μια μικρή πλατεία, πολύ ίσκιο από τα δέντρα και σίγουρα έναν πεζόδρομο. Σα να βρίσκεσαι σε κωμόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή