Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005

ΜΕΜΦΙΣΤΟΦΕΛΗΣ

Ένα από τα καλύτερα τρικ για να στριμώξω μία πελάτισσα, ήταν πάντα το τεστ ούρων ( όλες υποστήριζαν ότι ακολουθούσαν τις δίαιτες κατά γράμμα αλλά κατά τ΄άλλα έφταιγε η θεραπεία που δεν αδυνάτιζαν). Ζητούσα έναν ουροσυλλέκτη με τα πρωινά της ούρα για να δω αν κάνει καύσεις (ανίχνευση κετονών – ένα στικάκι που δείχνει το επίπεδο κετονών στα ούρα). Τη μέθοδο αυτή, την ανακαλύψαμε στα φαρμακεία μπας και βρούμε έναν τρόπο να τις κάνουμε να παραδεχτούν ότι δεν ακολουθούν τις δίαιτες. Γιατί, οι δίαιτες ήταν το μοναδικό μας αποκούμπι, σιγά μην χάσουν από τα μηχανημάτα.

Εκείνες δεν ήξεραν τί ήταν το τεστ αυτό, οπότε παίρναμε αμπάριζα και ψαρεύαμε (στην ουσία ποτέ δεν κάναμε στ΄αλήθεια το τεστ-λειτουργούσε όμως εκφοβιστικά).

Με περισπούδαστο ύφος επιστήμονα, τις κατακεραυνώναμε : «μπα, κυρία σούλα, εδώ βλέπω έχετε φάει τούρτα σοκολάτα». Κόκκαλο η κυρά σούλα. «Μα, ξέρετε... δεν ήταν σοκολάτα, μπακλαβάς ήταν και έφαγα μόνο τρία κομμάτια». Ήταν πάντα καραστάνταρ ότι ξεσκιστήκανε. Οπότε ξεκινώντας με το τεστ, συνήθως καταλήγαμε σε κλάμματα και μύρια ψυχολογικά. Τουλάχιστον είχαμε βρει το τεστ της αλήθειας γι΄αυτές που δεν ήξεραν τί παίζει με τις κετόνες.

Το μανίκι ήταν με τις γνώστριες. Αυτές που ήταν είτε βετεράνοι του αδυνατίσματος είτε χημικοί κ.τ.λ. Εκεί ήταν σκούρα τα πράγματα. Άντε για παράδειγμα πες σε μία δικαστίνα (με το ανάλογο ύφος που έχει μία καριερίστα απέναντι σε κοριτσάκια – δούλους) ότι σε δουλεύει κανονικά. Και άντε να ζήτήσει μετά τα λεφτά της πίσω και να χάσεις τα ποσοστά σου.

Αλλά το΄χα βρει το κόλπο. Ήταν ο λόγος που με ονόμασαν μετέπειτα «Μεμφιστοφελή» (ο αρχαίος δαίμων που πειράζει τους πάντες). Περίμενα να τις καλωδιώσουν στα μηχανήματα, έπαιρνα τον φάκελό τους και καθόμουν από πάνω. «Αφού κυρία τάδε μου δεν έχετε αποτέλεσμα, θα κάνετε λίγη υπομονή γιατί μάλλον χρειαζόμαστε περισσότερη ένταση στα ηλεκτόδια». Κοινώς ηλεκτροσόκ. Με το που πλησίαζα το κουμπί άρχιζαν οι εξομολογήσεις. «Ε, να έφαγα λίγο χταποδάκι το σαββατοκύριακο» κοινώς ένα κοπάδι χταπόδια.

Εν καιρώ κι άλλες ιστορίες ...ένα κοπάδι...

5 σχόλια:

 1. Απίθανο!
  Περιμένω τη συνέχεια... :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΦΙΛΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΨΕΤΕ ΤΟ COMPUTER ΣΑΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κάνω την καλύτερη δίαιτα που υπάρχει...

  είμαι υπερθυρεοειδικός...

  Τούρτες σοκολάτα τσακίζω με το κιλό... και χάνω και κιλά!

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπορώ να κάνω κι εγώ λίγο από τη δίαιτά σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιάννη, πέρα από την πλάκα ο υπερθυρεοειδισμός δεν είναι και το καλύτερο.Το αδελφάκι μου κατέληξε στο χειρουργείο και εφ΄όρου ζωής θα παίρνει πλέον φάρμακα.Απλά τσέκαρέ το όσο συχνότερα μπορείς.

  Ρε Προμηθέα να σου προτείνω το πρόγραμμα που ακολουθεί ο άντρας μου.Αποδοτικότατο. Βάζει την φόρμα , αθλητικά παπούτσια, τα σέα και τα μέα , καλεί και πέντε έξι φίλους , παραγγέλνουν πίτσες και παίζουν fifa.. Η αθλητική περιβολή είναι για να μπουν στο κλίμα : )))

  ΑπάντησηΔιαγραφή