Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005

ΟΜΟΙΩΜΑ ΦΑΛΛΟΥ 28000 ΕΤΩΝ

(και η ιστορία του)

Κατευθείαν και ολόφρεσκο από το Έθνος 27/7/2005. Δεν έχω λινκ γιατί εγώ τα διαβάζω στο χαρτί και τσάμπα, μην τα ξαναλέμε. Λοιπόν, η περίληψη είναι τούτη. Σε ένα γερμανικό σπήλαιο ανακαλύφτηκε ομοίωμα φαλλού 28,000 ετών, καλογυαλισμένο (;), από λασπόλιθο. Είκοσι εκατοστά μήκος παρακαλώ και τρία διάμετρο.

Όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι αρχαιολόγοι φτιάχτηκε από τον πρόγονο του σύγχρονου ανθρώπου και όχι από τον άνθρωπο του Νεάντερνταλ. Οι γνώμες για την χρήση του, διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο ρόλος του ήταν τελετουργικός και άλλοι λειτουργικός ως ερωτικό βοήθημα.

Και σαν επιστημόνισσα παύλα ψιλικατζού, δεν κρατιέμαι και γράφω το δικό μου πόνημα για την τότε εποχή, όπως τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα έχουν αποκαλύψει και όπως οι πολύχρωμες σπουδές μου, επιτάσσουν :

Ο Ούγκα ήταν ο αρχηγός της συγκεκριμένης φυλής. Τί φυλή δηλαδή, δυό τρεις ψωριάρες προιστορικιές, που είχε κερδίσει σε ροπαλομαχίες στα νιάτα του και ζούσαν βαθιά σε μια σπηλιά στην Γερμανία (οι προγόνοι τους ήταν οικονομικοί μετανάστες από την Ατλαντίδα). Είχε φτάσει σε βαθιά γεράματα στην ηλικία των τριάντα, και δεν είχε πια δύναμη για κυνήγι. Τα αρσενικά παιδιά του, ήταν μωρά και κάθε πρωί μετά βίας άκουγε το ξυπνητήρι (από ευρήματα, λέμε) για να πάει να κυνηγήσει.

Και τί να κυνηγήσει δηλαδή, είχε ταράξει την οικογένεια στους βλητόσαυρους, που δεν ήθελαν και πολύ για να πιαστούν. Σαν να λέμε, κάθε μέρα γιαουρτάκι. Μετά καθόταν κατάκοπος το απογευματάκι με ένα μπυρόνι (μην τα ξαναλέμε, ευρήματα) και έπαιζε με τον υπολογιστή των Αντικυθήρων. Μαλακία ήταν, αλλά ακριβώς εδώ ανακαλύφτηκε το «δε γαμείς που δε γαμείς, πάρε έναν κομπιούτορα» – και άλλος εύκαιρος γιοκ.

Οι γυναίκες είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν. Μάπα το φαί, γέρος ο άντρας, δεν έπαιζε και τίποτα καλό τριγύρω, είπαν να βρούνε μια λύση. Αλλά πώς να συννενοηθούν; Οι ασυνάρτητοι ήχοι τους, ήταν φτωχότατοι για να αποκαλύψουν τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο της κάθε πρωτόγονης. Φαντάζεσαι να θες να βροντοφωνάξεις μαλάκα και όταν ανοίγεις το στόμα σου να βγαίνει ένα ούγκκκκκ;

Αποφάσισαν λοιπόν, να φτιάξουν ομοιώματα πηλού, από το καθετί, για να συνεννοούνται. Για παράδειγμα, ένα μικρό δεντράκι και ένα κωλαράκι, θα σήμαινε πολύ απλά, χέζομαι. Και έτσι κι έγινε.

Ένα πρωί, σηκώνεται μετά βίας ο Ούγκα για κυνήγι. Οι γυναίκες θα τον περίμεναν το μεσημέρι για το φαγητό. Πάει μία, πάει δύο, πάει τρεις, πουθενά ο Ούγκα. Σηκώνεται η μία, πιάνει το πήλινο κωλαράκι και ζωγραφίζει στον τοίχο της σπηλιάς ένα σκατουλί ρυάκι (μετάφρασις : μάλλον tsir-li-pi-pi ο Ούγκα). Κουνάνε οι άλλες συγκαταβατικά το κεφάλι. Πάει τέσσερις, σηκώνεται άλλη μιά και φτιάχνει ένα πήλινο συννεφάκι και έναν κεραυνό (μετάφρασις: μπορεί να βρέχει). Κουνάνε πάλι όλες το κεφάλι.

Πάει πέντε, σηκώνεται άλλη μιά και πιάνει δυό ανθρωπάκια και δύο ρόπαλα ( μετάφρασις : τον σπάσανε στο ξύλο τον Ούγκα). Κλάματα και οδυρμός στην σπηλιά. Πάει έξι, ελπίδα καμμιά πλέον, σηκώνεται και μια ακόμα, πιάνει το πήλινο κωλαράκι και φτιάχνει κι έναν φαλλό, είκοσι εκατοστά μήκος και τρία διάμετρο. Μετάφρασις : Τη γάμησε ο Ούγκα. O Θεός του κυνηγιού τον τιμώρησε.

Πήραν λοιπόν τον θεικό φαλλό, τον γυαλίσανε και τον στολίσανε στη μέση της σπηλιάς μην τους βρει κι άλλο κακό. Κάθε βράδι ο θεικός φαλλός, μυστηριωδώς εξαφανιζόταν, αλλά το πρωί πάλι καλογυαλισμένος στον βωμό του. Ο νέος τρόπος συννενόησης, αποδείχτηκε λειτουργικότερος απ΄ότι φαντάζονταν. Το μοναδικό χρήσιμο κομμάτι του Ούγκα είχε πλέον αντικατασταθεί θεικά.

Κάποια χιλιάδες χρόνια μετά, κάποιοι λάτρεις της προιστορικής τέχνης, στο ίδιο θεικό ομοίωμα, προσθέσανε και μπαταρίες και το πουλάνε ως σουβενίρ δίπλα στα μαμούθ.

Τώρα γιατί βάλανε μπαταρίες, επιστημονικά ευρήματα, δεν έχω.

5 σχόλια:

 1. Αχ ρε συ psil! πολύ μας ρίχνεις!
  Εκτός από το .. έχουμε κι άλλα πράματα χρήσιμα οι φουκαράδες οι άντρες (τρίχες στη μύτη π.χ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε για τον Ούγκα μίλαγα μόνο...
  Κάνα hint για τις μπαταρίες έχεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κωνσταντινα... προσκυνάω την αφεντιά σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ψώνιο το αρθράκι.

  Αλλα το ακόλουθο, το προτείνω για blogο-ατάκα της χρονιάς:

  > Μετά καθόταν κατάκοπος το απογευματάκι
  > με ένα μπυρόνι (μην τα ξαναλέμε, ευρήματα)
  > και έπαιζε με τον υπολογιστή των Αντικυθήρων.
  > Μαλακία ήταν, αλλά ακριβώς εδώ
  > ανακαλύφτηκε το
  > «δε γαμείς που δε γαμείς, πάρε έναν κομπιούτορα»

  Από τα γραφόμενα σου υποθέτω οτι δεν έχεις ακουστα της μπαταρίες της Βαγδάτης.

  @ 0 comments:
  Σαν να μοιάζουμε λίγάκι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή