Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005

ΠΑΛΙ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΤΑ ΚΑΝΑ

(άντε να το αλαφρύνω λιγάκι)

To μεγαλύτερο πρόβλημά μου, σ΄αυτή τη δουλειά, ήταν πάντα το κατούρημα. Λοιπόν, όσοι αισθάνεστε μία μικρή πίεση χαμηλά (και δεν είναι τίποτα πονηρό), θα σας συνιστούσα να πάτε να ξαλαφρώσετε, γιατί το κείμενο είναι λίγο μούσκεμα.

Έχουμε και λέμε. Έχω πάντα μία κανάτα πολύ πολύ βαρύ γαλλικό να ζεσταίνεται στην καφετιέρα. Καφεινομανής γαρ. Τουτέστιν, διουρητικό. Μπορεί και όλη μέρα να μην φάω τίποτε, αλλά τους πέντε γαλλικούς, θα τους χτυπήσω. Επίσης και τα δέκα κατουρηματάκια. Πίνω και καμμιά δεκαριά μπουκαλάκια νερό και το πηδάω τελείως. Όχι, δεν έχω πρόβλημα, είναι φυσιολογικό μου λένε με τόσο καφέ. Ίσως είναι και λίγο η ιδέα μου.

Αλλά φανταστείτε το σκηνικό με πελάτες να μου την πέφτουν πέντε πέντε. Ό,τι γνωστοί έρχονται στο μαγαζί ξεκινάνε ως εξής : «τσισάκια κάναμε;» και ΄γω με το που τους βλέπω κατασυγκινούμαι (και τρέχω στα ενδότερα).

Αν καμμιά φορά, δεν έχω κανέναν ν΄αφήσω, τρέχω σαν την παλαβή και πάντα μα πάντα, τότε βρίσκει να μπει πελάτης. Υπάρχουν φορές που το κατούρημα κόβεται σε δύο και τρεις δόσεις . Φοβερά σπαστικό.

Οι πελάτες πια, με κοιτάνε με μισό μάτι ( τί στο διάολο κάνει όλη μέρα στην τουαλέτα). Να πω για κλέφτες; Ούτε που ξέρω τί θα μου ΄χουνε πάρει όσες φορές είμαι μέσα. Να κλειδώνω κάθε φορά, δεν παίζει, γιατί πρώτον είναι μανίκι να κλειδαμπαρώνω δεκαπέντε φορές τη μέρα (άσε που τα παγωτά και οι εφημερίδες είναι όξω) και έπειτα δε λέει να χάνω πελάτες. Γκλιν γκλον στην πόρτα είχα βάλει παλιότερα, αλλά μου τά ΄κανε τσουρέκια όλη μέρα. Παλιοκατάσταση. Κανείς ομοιοπαθής να βοηθήσει;

Πάλι συγκινήθηκα.

Να μην μιλήσω για κόψιμο... :- (

2 σχόλια: