Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005

MAKE AFRIKA HISTORY

Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ας μην είναι αληθινό δεν με νοιάζει, αλλά ας είναι έστω πιθανό. Προσπαθώ να δω τα πρώτα βήματα μετά την τεράστια καμπάνια και βλέπω ως συνήθως, τα ψιλά γράμματα που την αναιρούν.

Έγινε, ή θα γίνει (είμαι τελείως άσχετη – το είπαν στον sport fm) ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με άστεγους απ΄όλο τον κόσμο στο Εδιμβούργο. Οι Αφρικανοί έφαγαν πόρτα. Γιατί δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν το ξενοδοχείο που θα τους στέγαζε κατά την διάρκεια του τουρνουά. Hellooo, είναι άστεγοι ρε μαλάκες!

Θέλετε κι άλλο από τα ψιλά γράμματα; Στην Ουγκάντα γίνεται μία τεράστια προσπάθεια καταπολέμησης του έιτζ. Ανακοινώθηκε λοιπόν, ότι όσα κορίτσια είναι και παραμείνουν παρθένες (με ιατρική γνωμάτευση – συχνή φαντάζομαι) μπορούν δωρεάν να συνεχίσουν τις σπουδές τους όσο θέλουν. Απόδειξη ότι το σεχ κάνει κακό στο μυαλό.

Υ.Γ. Και απαραιτήτως πάτε και από τον talo, μεγάλε μ΄αρέσεις γιατί δεν είσαι ξεχασιάρης.

Μήπως τελικά τα βραχιολάκια είναι για θυμόμαστε;

5 σχόλια:

 1. Νομίζω πως θα ήταν καλύτερη ιδέα το δωρεάν πανεπιστήμιο στα αγόρια. Ή έστω ένα υποχρεωτικό ταχύρρυθμο σεμινάριο στην ανθρωπολογία.

  Βλέπεις ένας από τους κυριότερους λόγους που η υποσαχάρια Αφρική κοντεύει να εξαφανιστεί από το AIDS, είναι ο ευρύτατα διαδεδομένος μύθος ότι αυτό θεραπεύεται με βιασμό παρθένας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματικά ασύλληπτο. Τελικά η Αφρική είναι πολύ πιό μαύρη απ΄ότι νόμιζα. Αν και δεν νομίζω ότι μερικά σεμινάρια Ανθρωπολογίας θα βοηθήσουν αυτά τα παιδιά, που τα αναγκάσαμε εκτός από θύματα να γίνουν και θύτες.
  Έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ με κάποιες κοπέλες από κάποιο μέρος της Αφρικής που μήνυσαν τους γονείς τους. Άλλες για κλειτοριδεκτομή, άλλες γιατί τις πούλησαν σε γέρους πλούσιους, άλλες γιατί δεν τους επιτρεπόταν να σπουδάσουν. Ευτυχώς κέρδισαν τη δίκη αλλά μου έκανε εντύπωση η αντίδραση του χωριού τους. Τις άκουγαν λες και ήταν ούφο. Λες και μιλούσαν άλλη γλώσσα. Τουλάχιστον μιά χούφτα κοριτσάκια σώθηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »

  ΑπάντησηΔιαγραφή