Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2005

ΚΥΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ως ταπεινή ψιλικατζού που συναλλασόμαστε καθημερινώς, έχω μερικές παρακλήσεις. Καταλαβαίνετε βεβαίως, ότι έχουμε αμοιβαίο συμφέρον.

Όχι σας παρακαλώ, άλλους πολιτικούς. Δηλαδή αυτοί κάθε μέρα θα μιλάνε και εσείς θα τα γράφετε; Είναι τόσοι πολλοί και λένε τόσα πολλά, που θα μπορούσατε να κάνετε μια περίληψη. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε : «Σήμερα, οι εβδομήντα της Βουλής εστραβοσυνουσιάσθησαν, οι εκατό ρημαδοέφαγαν στον Μπαιρακτάρη, οι εκατόν εικοσιεννιά έκαναν ερωτικά σκάνδαλα και ο Έβερτ, είπε πάλι μαλακία». Μέσα θα πέσετε και θα με αλαφρώσετε και λιγάκι απ΄το κουβάλημα.

Μάθετε λιγάκι photoshop. Αυτές οι φωτογραφίες σας, είναι αισχρές. Κρύψτε και καμμιά καράφλα, μικρύνετε καμμιά μύτη, εξαφανίστε καμμιά κοιλιά. Από θέμα αισθητικής το λέω. Σκεφτείτε ότι μου κοσμείτε την βιτρίνα και μου κάνετε το μαγαζί μου, τελείως αντιτουριστικό.

Όταν διαφημίζετε τα Κυριακάτικα φύλλα σας, παρακαλώ να μας ενημερώνετε και για τα διαφημιστικά ένθετα, άλλωστε αυτά διαβάζουμε. Το να μας λέτε για τα dvd και τα περιοδικά σας, είναι μπανάλ. Δεν είναι τραβηχτικό.Αν όμως, μας πείτε για τον καινούργιο κατάλογο του ΙΚΕΑ, θα γίνετε ανάρπαχτοι.

Ας έχετε λιγάκι savoir vivre. Όταν ο κύριος Πρωθυπουργός μιλάει για νταβατζήδες, εσείς ως μορφωμένοι, πρέπει να γράφετε «μαστρωπούς». Πρέπει να σέβεστε λιγάκι το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Πάρτε ως παράδειγμα το κύρος της Αμερικής, που πληγώθηκε από μια πίπα της Μόνικα. Εσείς όμως να είστε κύριοι. Να μην λέτε «πίπες». Να λέτε πεοθηλασμό. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να γράψετε «ο κ. Γ. Παπανδρέου κάνει πεοθηλασμούς στη Ν.Δ». Είναι θέμα επιπέδου.

Μικρύνετε κι άλλο τις γραμματοσειρές απ΄τα άρθρα σας. Άλλωστε κανείς δεν τα διαβάζει. Έτσι, θα κάνετε οικονομία στα φύλλα, και θα έχετε περισσότερο χώρο για γελοιογραφίες. Δοκιμάστε μια μέρα, να γράψετε κινέζικα. Μόνο για μια μέρα. Αφήστε μόνο το πρωτοσέλιδο στα ελληνικά, τις γελοιογραφίες και τις διαφημίσεις. Το πειραματάκι, θα λειτουργήσει άψογα. Να δείτε που ίσως, πουλήσετε και παραπάνω.

Βάλτε να γράψουν και μερικά celebrities. Τί να τον κάνω τον Πάνο Σώκο, όταν θα υπάρχει άρθρο της Άντζελας, για τις συνθήκες εργασίες στην «Πεταλούδα». Όταν θα υπάρχει άρθρο του Κωστέτσου, για την επίδραση της παγκοσμιοποίησης, στο κάργκο παντελόνι με κόψιμο Β.Γουέστγουντ.

Κάντε κι εσείς ένα reality. Μαζέψτε τους πολιτικούς και δώστε έπαθλο την Κυβέρνηση. Ούτως ή άλλως δεν έχει σημασία ποιός μας κυβερνά, αρκεί να είναι γκλαμουράτος ο τρόπος που τα κατάφερε. Βάλτε τους, σε διαγωνισμό επινοητικότητας. Ο καθένας τους, κάθε μέρα να γράφει ένα κείμενο, με σκοπό να μας πείσει για την ιδεολογία του. Βάλτε ας πούμε, τον Τσοχατζόπουλο να μας πει για τον Σοσιαλισμό, τον Κωσταντόπουλο για τον Κομμουνισμό. Θα έχει τρελλό γέλιο.

Τέλος, αλλάξτε λίγο τα βαρετά ονόματά σας. Κάντε την βιτρίνα μου, λιγάκι πιο όμορφη. Για παράδειγμα, σας έχω φτιάξει μερικούς πιο πιασάρικους τίτλους :

Το Καρφί – Το Καφρί

Ελευθεροτυπία – Ελευθεροπαρατυπία

Έθνος – Φθόνος

Ελεύθερος Τύπος – Ελεύθερος Τρύπος

Πρώτο Θέμα – Πρώτο Κρίμα

Τα Νέα – Τα Ανίδεα

Όχι, δεν θέλω ποσοστά απ΄τα κέρδη. Το κέρδος μου, θα παραμείνει 8%, αλλά θα κάνετε σωστά την δουλειά, που είστε προορισμένοι για το μαγαζί μου. Θα είστε πια οι καλύτεροι Κράχτες.

5 σχόλια:

 1. καλημέρα και να μη διαβάζεις εφημερίδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πριτς! Τσάμπα είναι βρε!

  Έχεις κάτι καλύτερο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και βέβαια ... τα blogs ... κι αυτά τζάμπα είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξέχασες τις εφημερίδες "ΒΛΗΜΑ"( Βήμα),
  "ΑΥΛΗ"( Αυγή), "SEXPRESO"(Εspresso), "Σκοτεινή"( Βραδυνή), "Αστεία" ( Εστία),"Νοίκι"(Νίκη), "Ψώρα"(Χώρα), "O Λαγός" (Ο Λόγος),"Απόλυση"( Απόφαση), "Πρηζοσπάστης"(Ριζοσπάστης),"Κράχτικ"(Traffic)

  Για το Έθνος υπάρχει καλύτερο όνομα "Πένθος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είδες Σοφάκι; Ο καθείς στο αντικείμενό του. Πήγα να κάνω την σάτυρά σου και τα ΄κανα θάλασσα. Μωρό, έχεις τα πρωτεία και οι τίτλοι εφημερίδων σου είναι super. Εντάξει, στο Κράχτικ, έλιωσα!!!
  Τhanx :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή