Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2005

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΕ,

Δεν έχω ιδέα τί σημαίνει να είσαι συγγραφέας. Ούτε τί σπουδές περιλαμβάνει κάτι τέτοιο, ούτε τί ψυχή. Το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι θαυμάζω όλους αυτούς τους ανθρώπους που μου ανοίγουν δρόμους που ποτέ δεν θα είχα φανταστεί. Οφείλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιους δρόμους, ακόμα κι αν ποτέ δεν έχουν αποτυπωθεί σε χαρτί θα μπορούσατε να ανακαλύψετε εκατοντάδες στην ψυχή του πατέρα μου κι ας μην πήγε στην μεγάλη σχολή των συγγραφέων.

Δεν ξέρω αν αντιπροσωπεύω επάξια τον «Μεσαίωνα της ψηφιακής εποχής» και θεωρώ τον χαρακτηρισμό σας άδικο. Το αν τα κείμενα που θα βρείτε στην γειτονιά μας λέγονται λογοτεχνία δεν το γνωρίζω. Είμαι πολύ άσχετη με τον όρο. Είναι όμως ζωή. Με όλα όσα μπορεί να περιλαμβάνει ο όρος για απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Με όλα της τα συναισθήματα, με όλα τα βιώματα και με μπόλικη πραγματικότητα. Ξέρω ότι οι συγγραφείς θα με ταξιδέψουν μακριά, θα χρησιμοποιήσουν καλύτερες λέξεις αλλά τα πόδια μου είναι αναγκαστικά κολλημένα εδώ. Στην ζωή. Για μερικούς ανθρώπους ξέρετε, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Και θέλω να μαθαίνω πώς νοιώθουν άνθρωποι σαν κι εμένα. Που εργαζόμαστε σκληρά και συνεχίζουμε να κάνουμε όνειρα έστω και μέσα από ένα τόσο δα μαγαζάκι.

Πώς θα νοιώθατε κύριε Ραπτόπουλε αν γράφατε δυό αράδες και μέσα σε δυό στιγμούλες είχατε ένα «μπράβο», ένα «κι εγώ έτσι νοιώθω», ένα «να ΄σαι καλά». Μην γελιέστε, δεν τολμούμε να πάρουμε την θέση σας. Επικοινωνία θέλουμε. Η εποχή μας έχει τόσους «Μεσαίωνες», που ο ψηφιακός είναι ο τελευταίος που θα ΄πρεπε να σταθείτε.

10 σχόλια:

 1. Τι έγινε πάλι?
  Άλλος ένας με πετροτατσοπουλικά σύνδρομα τεχνοφοβικής mentalite?
  Συγνώμην που δεν μας εγέννησε καραγάτσειος μήτρα με επιρρόες από τη fuckingγενιά του Πολυτεχνείου,πές του.
  Έπιασε και τη γενιά του 80 η απο καθέδρας διάθεση για απαξιώσεις?Μάλλον θα σίγησαν τα Τζιτζίκια και παντρεύτηκε ο Εργένης.
  Ο καθείς και τα όπλα του.
  Αυτός να εκδοτοδιαδρομίζει και εμείς στην οθόνη μας.
  Αδιαμεσολάβητα
  Χίλιες φορές Constantina παρά Λούλα..
  Φιλιά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ποιος,πού,πότε;
  Για δώσε στίγμα...
  Επειδή εσύ είσαι βουτηγμένη μέσα στα έντυπα, δεν σημαίνει ότι καταλαβαίνουμε όλοι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κωσταντίνα Εύγε!
  Λολίτα θα κλάψω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Run Lula Run....
  Μην δίνεις δεκάρα σε στερεμένους (και στερημένους) ανέμπνευστους, σε συγγραφείς one hit wonder, που αναζητούν και δεν βρίσκουν τον λόγο ύπαρξης τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σου είχα κάνει ένα κομπλιμέντο παλιά, συγκριτικά με τον Β.Β, το
  θυμάσαι?
  Εδώ, απλώς στέλλνω χαιρετίσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και βέβαια το θυμάμαι. Φιλιά και καλή χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή