Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Ένας καλός πολιτικός πρέπει να ξέρει να διαβάζει τ΄άστρα. Εσείς τί λέτε;

-«Σήμερα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αισθάνονται ότι η Χώρα βρίσκεται, πράγματι, σε μια νέα περίοδο, σε μια νέα τροχιά. Διαπιστώνουν ότι μπήκε σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης. Γνωρίζουν ότι χτίζουμε στέρεες βάσεις για το αύριο».

-«Ο μήνας Φεβρουάριος θα αρχίσει με σημαντικές επαγγελματικές αποφάσεις για τις οποίες θα προτιμούσατε να είχατε περισσότερο χρόνο στη διάθεση σας. Θα εργαστείτε δημιουργικά και αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του μήνα και κατά την τρίτη εβδομάδα του μήνα, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να πραγματοποιήσετε τους στόχους και τα σχέδια που αφορούν το άμεσο μέλλον σας».

-«Φαίνεται ξεκάθαρα, πια, ότι κάτι καινούριο γεννιέται. Διασφαλίζεται μια νέα προοπτική. Βεβαίως, υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες μπροστά μας».

-«Αντιμετωπίστε με καλή διάθεση τις επαγγελματικές προκλήσεις και τις ευθύνες που έρχονται. Προσπαθήστε να διώξετε μακριά την πίεση που νοιώθετε γιατί θα σας οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις. Αν δεν προσέξετε, στα μέσα του μήνα, θα δαπανήσετε μεγάλο μέρος των χρημάτων σας σε άσκοπες αγορές. Γι αυτό προσπαθήστε να τακτοποιήσετε βασικές σας οικονομικές υποχρεώσεις για να μην κινδυνέψετε να χαρακτηρισθείτε ασυνεπείς».

-«Είναι γεγονός ότι η Χώρα έχει, για ένα ακόμη διάστημα, ανηφορικό δρόμο. Όμως! Ακόμη πιο σίγουρο, είναι ότι βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες ευκαιρίες. Ακούμε προβληματισμούς. Συνθέτουμε απόψεις. Έχουμε διαρκή επικοινωνία με όλους τους πολίτες, σε όλη την Ελλάδα. Διεκδικούμε το μέλλον δυναμικά».

Αυτά τα αποσπάσματα είναι κομμάτια πολιτικών λόγων και αστρολογικών προβλέψεων. Αρκεί να αλλάξεις το πρόσωπο που απευθύνονται και να τα κοτσάρεις στους ανθρώπους που έχεις απέναντί σου. Με συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις είτε κυβερνάς, είτε συντάσσεις αστρολογικό χάρτη.

Μόνο που όλο αυτό δεν λέγεται ούτε πολιτική ούτε αστρολογία. Λέγεται ΨΥΧΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ :

«Ο χειραγωγός ξέρει ότι ο στόχος του έχει την τάση να προσπαθεί να βγάζει νόημα απ' οτιδήποτε του λένε, ασχέτως πόσο απίθανο και τραβηγμένο είναι αυτό. Ξέρει επίσης ότι οι άνθρωποι είναι γενικά εγωκεντρικοί, ότι τείνουμε να έχουμε μη-ρεαλιστικές απόψεις για τους εαυτούς μας και ότι γενικά αποδεχόμαστε ισχυρισμούς για το άτομο μας, όχι με βάση το πως πραγματικά είμαστε ή πως πραγματικά πιστεύουμε ότι είμαστε, αλλά με βάση το πως θα θέλαμε να είμαστε ή το πως θα έπρεπε να είμαστε». Από το λεξικό του Σκεπτικιστή.

24 σχόλια:

 1. Κι εγώ τις τελευταίες μέρες διαβάζω το ημερήσιο ωροσκόπιό μου στην εφημερίδα. Αυτά που λένε θα μπορούσαν να ισχύουν για οποιαδήποτε ημέρα.

  Σαφώς και από τα αόριστα που λέει το ωροσκόπιο, εμείς θα τα συνδεσουμε με συγκεκριμένα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας.

  Καλημέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ενδιαφέρουσα η παραπομπή για το "ψυχρό διάβασμα" Κωνσταντίνα μου. Εγώ βλέπω το εξής: ότι όσες περισσότερες έννοιες βάζουμε στο κεφάλι μας, τόσο περισσότερο αποσυντονιζόμαστε. Ζούμε σε σύγχιση τελικά και αυτό περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους. Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Vasvoe, ακριβώς αυτό κάνουν και οι πολιτικοί, ειδικά πριν τις εκλογές. Τί θες να ακούσεις; Διορισμοί, λεφτά στους συνταξιούχους, καλύτερο μέλλον, ασφάλεια, ευημερία...κ.α. Καλημέρα μωρό!

  Μαριαλένα, κάθε καινούργια έννοια, μου αποτυπώνει αυτό που με έκαιγε αλλά δεν ήξερα να διατυπώσω. Ναι, ζούμε σε σύγχιση γι΄αυτό προσπαθώ να βάλω κάποια πράγματα σε μια σειρά μπας και βγάλω άκρη. :)

  Καλημέρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. φααντάζομαι πως το θέμα μας δεν είναι η αστρολογία ε?

  μαριαλένα όσο λιγότερες έννοιες βάζουμε τόσο πιο βλάκες γινόμαστε ίσως?

  κωσταντίνα ο τάσος δίνει ρέστα πάλι σήμερα

  καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Τασούλης αν είχε λίγο χρόνο θα έλεγε πράγματα που θα μας σηκωνόταν η τρίχα...αλλά πουτάνα εργασία...τεσπα.

  Καλημέρα φιλαράκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. zαρντοz λεει:

  == AΠΙΘΑΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ,

  ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ Κ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕ Ε-ΜΑΙΛ,  =Ζ=

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ new manifesto: Δεν θα το λεγα, κάθε άλλο, επειδή έχω μια αλλεργία με την έννοια "βλακεία" γενικότερα, θα το εστίαζα στη σύγχυση που προκαλείται όταν δεν έχουμε ξεκαθαρίσει πράγματα που μας απασχολούν μέσα μας και πως ερμηνεύουμε τα ερεθίσματα που δεχόμαστε. Αυτό μου έρχεται στο νου, ιδιαίτερα μετά από την ανάγνωση του Ψυχρού Διαβάσματος από τον Σκεπτικιστή. Καλό μεσημέρι, Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Costantina θα ψιλοδιαφωνίσω. Η αστρολογία (και άλλες ψευδοεπιστήμες) χρησιμοποιεί το ψυχρό διάβασμα για να σε πείσει ότι αυτά που σου σερβίρει, θα συμβούν μιας και θα συνδυάσεις (χρησιμοποιώντας πάντα επιλεκτική κρίση) τα γεγονότα σου με τις αοριστίες της(αστρολογίας)Και μερικές φορές ο νόμος των πιθανοτήτων και οι συμπτώσεις είναι με το μέρος της.
  Ο πολιτικός απλά δίνει υποσχέσεις για πράγματα που ξέρει πολύ καλά ότι ΔΕΝ θα γίνουν.
  Η αστρολογία σου δίνει πιθανά σενάρια σ(και εναπόκειται σε σένα αν θα τα συνδυάσεις ή όχι), ο πολιτικός απλούστατα σου λέει ψέμματα.
  Και οι δύο σε εξαπατούν στην τελική , αλλά την αστρολογία μπορείς να την κάνεις και κολόχαρτο στην τουαλέττα...με τον πολιτικό όμως τι γίνεται ΜΕΤΑ που θα τον έχεις ψηφίσει???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εντωμεταξύ μάλλον επικοινωνούμε πνευματικά μιας και είχα κι εγω παραπλήσιο post earlier this morning:P
  Μάλλον θα φταίνε οι φωτό που έστειλε ο Καλτσό :PPPPP

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. "Ο πολιτικός απλά δίνει υποσχέσεις για πράγματα που ξέρει πολύ καλά ότι ΔΕΝ θα γίνουν".
  Άρα χρησιμοποιεί το ψυχρό διάβασμα για να σε πείσει ότι αυτά που σου σερβίρει θα συμβούν. Συ είπας.


  "Και οι δύο σε εξαπατούν στην τελική , αλλά την αστρολογία μπορείς να την κάνεις και κολόχαρτο στην τουαλέττα...με τον πολιτικό όμως τι γίνεται ΜΕΤΑ που θα τον έχεις ψηφίσει???"

  Τα είπες όλα!!!! Η αστρολογία επηρεάζει όσους θέλουν να επηρρεαστούν αλλά η πολιτική επηρρεάζει/χαντακώνει ΟΛΟΥΣ, με αποδεδειγμένα ψέμματα και σενάρια ενός ονειρικού μέλλοντος.

  thanx ρε! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ναι, μόλις διάβασα το κείμενό σου, έμεινα μαλάκας. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ψυχρό διάβασμα δεν είναι οι αναφορές για πράγματα που παίζει αν θα συμβούν αλλα οι αναφορές σε γεγονότα που ήδη έχουν συμβεί ή θα συμβούν , απλά μένει σε σένα αν θα τα συνδυάσεις/υιοθετήσεις για την πάρτυ σου ή όχι.Φυσικά η εσφαλμένη αυτή υιοθέτηση ενισχύει την πίστη σου στην οποιαδήποτε ψευδοεπιστήμη που χρησιμοποιεί το cold reading ως όπλο. Ο δε πολιτικός όμως αναφέρεται (και όχι μόνο αναφέρεται αλλά και υπόσχεται ότι θα συμβούν 100%)σε πράγματα που ΔΕΝ θα συμβούν με ΤΙΠΟΤΕ . Η αστρολογία σου δίνει την θηλιά να κρεμαστείς μόνος σου, ο δε πολιτικός την παίρνει από εσένα για να σε κρεμάσει αυτός.

  Αυτάααααα... (στο επόμενο τζακούζι παρακαλώ όχι τόσο αφρό γιατί δεν φαίνεται τίποτε στις φωτό :P)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Στην τελική συμφωνώ μαζί σου απλά έχουμε κάποιες ..*τεχνικές* διαφορές :P (να μάθεις να διαφωνείς ρε σε δικά μου posts :PP)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Το λεξικό του Σκεπτικιστή έχει αυτόν τον ορισμό:

  "Το Ψυχρό Διάβασμα αναφέρεται σε ένα σύνολο τεχνικών, που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες χειραγωγούς, για να κάνουν ένα υποκείμενο να συμπεριφερθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο ή να νομίσει ότι ο χειραγωγός έχει κάποια ειδική ικανότητα που του επιτρέπει να μαθαίνει "μυστηριωδώς" διάφορα πράγματα για το υποκείμενο."

  Αναγνώρισα λοιπόν κάποιες "τεχνικές" που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες χειραγωγούς για να κάνουν ένα υποκείμενο να τους ψηφίσει Η να νομίσει ότι ο χειραγωγός έχει κάποια ειδική ικανότητα (γνώσεις, μόρφωση, κ.τ.λ.) που του επιτρέπει να μαθαίνει "μυστηριωδώς" (ναι, εδώ δεν πολυκολλάει)διάφορα πράγματα για το υποκείμενο(και τις ανάγκες του λέω εγώ).

  Αν πάρεις τον ορισμό αυτό ΠΡΙΝ το Η΄, τότε ο συλλογισμός μου στέκει. Εφαλτήριο πάντως όλου αυτού, ήταν όταν άκουσα έναν πολιτικό λόγο χθες και έλεγε τα ίδια με το ζώδιό μου. ;)

  (άντε μην έρθω στο μπλογκ σου και το κάνω πουτάνα - που παλιώσανε και οι νέοι - ψάρακα)
  :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Κόψε τώρα , μεταφέρω κάτι παλιά μου posts και μέχει πιάσει ιερή συγκίνηση.
  Και μια μικρή ομολογία (αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία) Όταν σε κάποια φάση έφτασα προ διαζυγίου (και ευτυχώς με φώτισε και δεν το συνέχισα Ο ΜΑΛΑΚΑΣ) , μέσω ενός spam mail, έχωσα 40$ σε ένα Γάλλο online medium για να μάθω το μέλλον μου :P)

  (Όταν χτυπήσω παλαμάκια θα ξυπνήσεις και δεν θα θυμάσαι τίποτε από αυτά που άκουσες)
  ΚΛΑΠ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Θέλω παραγγελιά το ποστ για το αγγελούδι σου. Αυτό που είχες δημοσιεύσει προς το τέλος. Είχαμε κατασυγκινηθεί με τον Τάσο.

  ΚΛΑΠ!

  ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πάνω που έβαζα το μπουφάν για να την κάνω από το ανήλιαγο καταγώγιο που δουλεύω. Μισό και έρχεται για σένα και τον Τάσο:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μεγάλη πόρτα θα διαβείς. Την τρίτη βδομάδα του Φλεβάρη θα γινόταν, αν ο Ερμής δεν ήταν ανάδρομος (δηλ αν ο άλλος δεν τα βρόνταγε). Ο καλός ο μονοπάτης όμως ξέρει κι άλλον παλληκάρη.

  Ασήμωσε να σε πω το μοίρα σου, να σε πώ το ριζικό σου!


  ((Πάντα ήθελα να διαβάσω περί ψυχολογίας των μαζών. Τόσο για να μπορώ να καταλαβαίνω πότε είμαι κομπάρσος όσο και για να μπορώ να πρωταγωνιστώ εν μέσω χάους. Κρίμα που ποτέ δεν μου προέκυψε.))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Aαααα! Τώρα κατάλαβα γιατί δεν ήρθε ποτέ πίσω εκείνη η Ντάμα Σπαθάτη που με κοίταγε απ το φλυτζάνι ξελιγωμένη και γιατί μπαινοβγαίνω στην Εγνατία κάνοντας σλάλομ highway-επαρχιακός- highway -επαρχιακός κλπ.
  Επεσα θύμα του ψύχους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Χμμ.. δηλαδή πρέπει ν' αρχίσω να διαβάζω ωροσκόπιο..

  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! film editing classes

  ΑπάντησηΔιαγραφή