Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006

ΤΑ ΚΩΛΟΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

Ο ένας πολιτικός και ο άλλος δημοσιογράφος παύλα blogger. Λες, με τον πρώτο δεν ασχολούμαι (όλοι οι πολιτικοί τα ίδια σκατά είναι) αν και τον έχει πάρει η μπάλλα με κάτι ψιλά που έχωνα για πολιτικούς. Ο δεύτερος λες, τα ίδια θα ΄ναι. Ίδια τα γονίδια, σιχαμένες και οι δυό δουλειές, βρασ’τα. Τον δημοσιογράφο τον είχα γνωρίσει σε ένα βου-που πάρτυ. Απ΄αυτά που κάθεσαι σε μια γωνιά και σχολιάζεις τα celebrities. Απ΄αυτά που σου δείχνουν με το δάχτυλο ποιός είναι ποιός και μετά αρχίζει ένα σύντομο βιογραφικό-ξεκατίνιασμα σε περίπτωση που δεν τους ξέρεις (τίιιιιιιι; δεν τον ξέρεις; λοιπόν...μπλα μπλα μπλα). Καμμία κουβέντα μαζί του, καμμία όρεξη για συναναστροφές με γουρούνια δημοσιογράφους.

Και γίνομαι η έρμη μια μπλογγερού παύλα ψιλικατζού. Και μαθαίνω ότι είναι θαυμαστής μου. Και μου κάνει και ένα γλυκό σχόλιο επώνυμα με ένα σωρό καλά λόγια. Ένας ταπεινός άνθρωπος. Ένας κανονικός άνθρωπος. Που το όνομά του δεν φοβάται να το χρησιμοποιήσει. Και ντρέπομαι. Πολύ. Και αναθεωρώ. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι γουρούνια. Και ανοίγει μπλογκ. Και με βάζει στα links. Και περνάει κάθε μέρα να μου πει μια καλημέρα. Και συνεχίζει να μου γράφει καλά λόγια, να αισθάνεται τις αγωνίες μου, τις αφραγκιές μου, τις μαύρες μου. Ντρέπομαι να σχολιάσω στο κείμενο που γράφει και για μένα. Είναι πολύ όλο αυτό. Και βάζει και τ΄όνομά του. Φαρδύ πλατύ με μια μούτζα να! Ένας κανονικός άνθρωπος.

Ντρέπομαι για αυτά που σκέφτομαι χωρίς να ξέρω κάποιους ανθρώπους. Αν και ο πολιτικός αδελφός του είναι κανονικός άνθρωπος, καλύτερα να πάω να πνιγώ που έχω και άποψη χωρίς ούτε να λέω το όνομά μου. Χωρίς πολλές φορές να λέω ένα μπράβο σε ανθρώπους που το αξίζουν.

Κυρίες και κύριοι, ο ΜΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ.

Ο κανονικός άνθρωπος, όμως. Ο άνθρωπός μου. Το φιλαράκι μου.

(Σ΄ευχαριστώ θερμά).

Και άργησα.

Υ.Γ. Τα σχόλιά σας, εκεί.