Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006

ΛΙΑΚΑΔΑ ΕΞΩ

Το μαγαζί μου είναι άδειο. Δεν έχω κουράγιο να κάνω παραγγελίες και να ξαναγεμίσω τα ράφια. Έχει λαική. Ήλιος σήμερα. Ο πεζόδρομος είναι γεμάτος παράνομους μικροπωλητές, μόνιμα σε επιφυλακή. Όταν περνάει ο αστυνόμος βουτάνε τις κουρελούδες και τρέχουν. Θα ήθελα να μπορούσα να τρέξω κι εγώ. Μακριά. Όλος αυτός ο ήλιος με αποσυντονίζει. Με κουράζει όταν πέφτει στα μάτια μου, με θυμώνει όταν δεν έχω δικαίωμα να τον χαρώ. Καλές μέρες, κακές μέρες, ήλιος, βροχή, χιόνι. Έχω μάθει να μην δίνω σημασία στον καιρό. Η δική μου κουρελού είναι πολύ βαριά για να την σηκώσω και να τρέξω.

Όλα θα γίνουν, μου λένε. Δύο χρόνια τώρα. Όχι, λάθος. Πρέπει να έχουν περάσει πέντε με δέκα χρόνια. Μια ζωή. Παραμυθιάζομαι καθημερινά ότι η ζωή μου μέχρι τώρα, είναι ένα χωλ αναμονής. Αλλά ακόμα κι αν στο επόμενο λεπτό τελειώσει όλη αυτή η αγωνία, εγώ δεν θα έχω μάθει πώς να τη ζήσω μετά...Και είναι ηλίθιο όλο αυτό. Όσο ηλίθια είναι και τα όνειρα που χτίζω και γκρεμίζονται. Αλλά για έναν περίεργο λόγο, συνεχίζω. Ακόμα κι όταν τα ράφια μου είναι άδεια, σκονισμένα και γυρτά.

Ήλιος πάλι σήμερα και μετά βροχή και κρύο. Έτσι λένε και πρέπει να τους πιστέψω. Μέσα σε μια γυάλα, μακριά από τον κόσμο το μόνο που σου μένει για να πείσεις ότι ανήκεις κάπου, είναι να μαθαίνεις για τον καιρό. Και μετά να τον παίρνεις και να τον χώνεις στην γυάλα. Δεν πρέπει να φτιάχνεις δικό σου καιρό. Πρέπει να ζεις τους καιρούς των άλλων. Έξω.

Ήλιος σήμερα. Ήλιος κι εδώ. Και μετά βροχή και κρύο. Έτσι λένε.