Κυριακή, 23 Ιουλίου 2006

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩΘα το γράφω και θα το ξαναγράφω και δεν θα βαρεθώ ποτέ να το γράφω. Ο πόλεμος ΔΕΝ έχει στρατόπεδα. Έχει θύματα, συμφέροντα, φρίκη αλλά ΔΕΝ έχει στρατόπεδα. Τα στρατόπεδα είναι κατασκευασμένες φαντασιώσεις αυτών που θα οφεληθούν από τον πόλεμο. Είναι τελείως γελοίο να πάρεις το μέρος του ενός ή του άλλου. Ειδικά όταν η εικόνα που έχεις για τον εκάστοτε πόλεμο είναι δοσμένη σε συγκεκριμένο χρόνο και από συγκεκριμένα μέσα.

Πότε ρε αρχίδι φώναξες και αντέδρασες όταν σκότωναν παιδάκια στο Ισραήλ; Τότε δηλαδή τί ήταν; Έπρεπε να στο βαφτίσουν πόλεμο, να πάει η Καρχιλάκη και να το δείχνει ακόμα και το Star για να αγανακτίσεις; Και πόσο τσάμπα μάγκας είσαι όταν όλη σου η οργή φουντώνει μόνο όταν την καλύπτει το CNN και ο πρωθυπουργός με «μήνυμα συμπαράστασης» (sic) ενώ καλμάρεις μόνο όταν όλοι αυτοί σε ενημερώνουν πως «τώρα είναι περίοδος ειρήνης»;

Όλα αυτά, μου μοιάζουν με διαφημιστική καμπάνια. «Εκπτώσεις» φωνάζουν τα κανάλια και τρέχουμε όλοι σαν τους μαλάκες να ψωνίσουμε στις ίδιες τιμές. «Ακρίβεια» φωνάζουν τα κανάλια και ο καθένας βρίζει το αντίπαλο κόμμα μόνο. Όταν όλοι αυτοί έχουν καταφέρει να μας παραπλανούν για πράγματα που σχετίζονται με ξεκάθαρους αριθμούς τότε ένας πόλεμος είναι πυρηνική φυσική για να τον καταλάβουμε και να έχουμε άποψη. Ειδικά στην περίπτωση που δεν μας τον βαφτίσουν «πόλεμο» και τον πουν ας πούμε, «ειρήνη».

Μπράβο σας. Ευκαιρία λοιπόν, να ξαναμισήσουμε τους Εβραίους, να θυμηθούμε πάλι καμμιά Κύπρο, τίποτα Πόντιους, τίποτα Αρμένιους. Ευκαιρία να ακούσουμε συνομωσίες, εθνικιστικές παπαριές και συνθήματα εμπνευσμένα και εμψυχωτικά όπως «δεν ξεχνώ». Διάβαζα χθες ότι ο μόνος τρόπος να μην ξεχάσεις είναι συνθήματα σαν το «δεν ξεχνώ». Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσεις. Πρέπει να μείνεις απαραίτητα εκεί πίσω. Να μην προχωρήσεις, να μην προοδεύσεις, να κλάψεις μόνο για τα θύματά σου και απαραίτητα να μάθεις να χωρίζεσαι σε στρατόπεδα. Ποτέ υπέρ όλων των θυμάτων. Πάντα μόνο απ΄την μία πλευρά.

Είστε καταναλωτές του πιο φρικτού προιόντος που όμως πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι. Είτε λοιπόν ψωνίσετε Ισραήλ είτε Λίβανο, ένα έχω να σας πω : θα το πληρώσετε πολύ ακριβά αν δεν φροντίσετε στον δικό σας πόλεμο να είστε από την πλευρά του διαφημιστή.

42 σχόλια:

 1. Συμφωνώ. Φυσικά. Μόνο που εγώ είμαι ακόμα πιο θυμωμένος από εσένα. Καλή επιστροφή (γυρίσατε από τας διακοπάς φαντάζομαι...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι... έτσι... επιτέλους συμφωνώ :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μεγαλύτερη συνωμοσία είναι αυτή της κατανάλωσης! Οι άλλες έρχονται και πάνε. Της κατανάλωσης ποτέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. kalws thn!

  nai gamw ta refle3 mas.san ta skulakia tou paßlwf. gaß,gaß!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. [...] Ενας από τους λόγους που είμαι στα μπλογκς είναι κάτι ποστ σαν της Κωνσταντίνας. Τι να γράψω εγώ? Τίποτα…απλώς χειροκροτώ δυνατά… Posted by Dark Angel Filed in Uncategorized [...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μα σήμερα δεν ζούμε άμεσα, αλλά ζούμε μέσω της τηλεόρασης. Εάν μας πουν ότι ζούμε στο Μάτριξ, θα το πιστέψουμε αμάσητο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο πόλεμος είναι πόλεμος. Δεν είναι ούτε Χ ούτε Ψ. Είναι πόλεμος. Ας σταματήσουμε να τον βαφτίζουμε διάφορα άλλα για να μπορούμε να νιώθουμε πιο άνετα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ μαζί σου. Συγκεκριμένα σε αυτό που αναφέρεις με την τηλεοάραση, χαρακτηριστική είναι η ευκολία με την οποία προκαλούν πανικό σε ότι αφορά τις διάφορες αρρώστιες. Έρχεται η τάδε αρρώστια, ξεπουλάει το εμβόλιο. Ερχεται η άλλη αρρώστια, ξεπουλάει το άλλο εμβόλιο. Άρρωστα τα γουρούνια, δεν αγοράζει ο κόσμος χοιρινό. Άρρωστες οι αγελάδες, δεν αγοράζει ο κόσμος τα "προιόντα" τους. Καί πάει λέγοντας. Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία ο κόσμος χειραγωγείται και αφήνει τα συμφέροντα να ελέγχουν την ζωή του!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Βρε καλώστην την γυρίστρω... Μαζευτήκατε μικρή μου;;; Ματσ-μουτσ στα μαγουλάκια σου και στου Καλτσό.
  Μας ΛΕΙΨΑΤΕ ΡΕ!
  Το ποστ σου δεν το σχολιάζω, σήμερα γιορτάζουμε την επιστροφή.
  :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αλέκο φιλιά και σε σένα. Το σχόλιό σου το θέλω στο δικό σου ποστ όμως. ;)

  Παιδιά τα χειρότερα έπονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Βρε συ΄, τώρα το είδα, μπήκα πρώτα σε σένα και τον Καλτσό. Δεν πάμε καθόλου, μα καθόλου καλά. Και να πεις ότι έκανε καμμιά ζέστη μεγάλη...Με τη δροσούλα τη βγάλαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Eγω παντως,

  με τον Διαφημιστη είμαι .........

  αφου το περίφημο "Δεν Ξεχνώ".......


  .....το εφτιαξε ο Νικόδημος ο Διαφημιστης............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτό το "Δεν Ξεχνώ" της Κύπρου το βίωσα.. Φτηνά τη γλίτωσα γιατί το προσωπικό μου "Δεν Ξεχνώ" είναι λιγότερο επώδυνο.

  "Δεν Ξεχνώ" που βλέπαμε τους αλεξιπτωτιστές λες και ήταν ψέμα.
  "Δεν Ξεχνώ" τη μάνα μου που έκλαιγε όταν ο πατέρας μου έφευγε άρον-άρον για το στρατόπεδο. Ευτυχώς μετά γύρισε και ήμουν περήφανο παιδί που ο πατέρας μου τους έδιωξε μακριά.
  "Δεν Ξεχνώ" τον ήχο τον ελικοπτέρων στη γειτονιά μου.
  "Δεν Ξεχνώ" τη βόμβα που έπεσε δίπλα απ' το σπίτι μας, 4 χρονών ήμουνα και έπεσαν όλοι επάνω μου για προστασία.
  "Δεν Ξεχνώ" που έφυγα με τη γιαγιά μου στο χωριό της προ-γιαγιάς όταν σταμάτησε η επέλαση.
  "Δεν Ξεχνώ" τα πρώτα φέρετρα που ήρθαν στο χωριό και τις μητέρες να κλαίνε.
  "Δεν Ξεχνώ" που η γειτονιά μου από ένα έρημο προάστιο της Λευκωσίας μετατράπηκε σε προσφυγική συνοικία μέσα σε 2-3 χρόνια.
  "Δεν Ξεχνώ" τις αφίσες στις τάξεις του σχολείου μου με τη μοιρασμένη Κύπρο και από κάτω να γράφουν "Δεν Ξεχνώ"

  Ως ενήλικας δεν θέλω ποτέ να ξεχάσω το κράτος και τους πολιτικούς που με απίστευτη βαρβαρότητα εκμεταλλεύτηκαν το "Δεν Ξεχνώ" του καθένα μας. Το μετέτρεψαν σε όπιο του λαού για να πατριδοκαπηλεία, πλούτη, φρούδες ελπίδες, συνεχή "αγώνα" και άλλα τέτοια που προσπαθώ να ξεχάσω εδώ και χρόνια. Αρχικά μας δώρισαν το όπιο, μετά ξεκίνησαν να μας το πουλάνε.. το τέλειο μάρκετινγκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Οι νεκροί σε έναν πόλεμο έχουν την ίδια όψη, σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκουν.

  Οι λαοί, επίσης, έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν. Για αυτό και δεν είναι αμέτοχοι στις συμφορές που αυτές προκαλούν. Έτσι, είναι λογικό, η ζυγαριά να γέρνει πάντοτε προς το μέρος του ενός ή του άλλου.

  Προσωπικά πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και είμαι με το μέρος των κινημάτων που αγωνίζονται γι αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι δεν συμπονώ τα θύματα της άλλης μεριάς.

  Ίσως, μόνο, λίγο λιγότερο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. " ω ι μεε " ........" ω ι μεε "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ..........
  (ξέρεις την άποψή μου, δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Από τα πρώτα μου post, μιας και με ενοχλούσε το θέαμα αυτό: http://kaltsovrako.blogspot.com/2005/08/blog-post_112471912458425488.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ο πόλεμος έχει δύο στρατόπεδα. Το ένα είναι των πάσης φύσεως ένστολων και ασύστολων.Στα άλλο είναι όλοι οι άλλοι. Καλώς ήρθατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. doll:πιστευω στην αυτοδιαθεση των λαων.., ε ρε γλεντια ...που το πουλανε αυτο ρε συ? εχεις πολυ πλακα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @Λέλα, όχι εκεί που ψωνίζεσαι εσύ, κούκλα/ε!

  :))))))))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. αρχίζεις και μιλάς σαν εμένα : )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Unique, η πιο σωστή ανάλυση του "δεν ξεχνώ" ήταν αυτή. Όμως φίλε μου, μία τέτοια ανάλυση, ξέρεις ότι δεν πουλάει. Να 'σαι καλά.

  Doll, "Ίσως, μόνο, λίγο λιγότερο…" Γιατί; (φυσικά μιλώντας πάντα για άμαχο πληθυσμό).

  Lela,antouanetta ή όπως αλλιώς, δεν θα υπάρξει next time. Έχεις αποδείξει ότι είσαι τρόλι και σε ενημερώνω για να μην γράφεις τσάμπα ότι θα τρως πόρτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Potato, αυτό συνέβαινε ανέκαθεν αλλά βλέπεις είμαι γυναίκα. Γι΄αυτό σπαζόσουν όταν σου έλεγα για πολλά κιλά αρχίδια. ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Για αυτό που έγραψα πριν Ντίνα. Για το ότι οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Παραταύτα

  πολλές φορές η ζυγαριά της αντικειμενικής, της "διαισθητικής" δικαιοσύνης κλίνει ξεκάθαρα προς κάποια συγκεκριμμένη πλευρά.

  Όπως π.χ. στο Ολοκαύτωμα ή στο Βιετνάμ.

  Και αυτή η έμφυτη αίσθηση δικαίου(η οποία βέβαια προυποθέτει και ενημέρωση αλλά και ευαισθησία)

  δεν καταπιέζεται.

  Το θέμα είναι να διαλέγεις την πλευρά

  μόνος σου

  και συνειδητοποιημένα.

  Και όχι στο διάλειμμα για διαφημίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Στέκομαι στο Έρχονται τα χειρότερα, Κωνσταντίνα μου... Έχεις απόλυτο δίκιο... Και δεν μπορώ καν να αισθανθώ καλύτερα που αισθάνομαι το βάρος της κατάστασης καθημερινά, όποτε ακούω/διαβάζω λέξεις-κλειδιά, δηλαδή συνέχεια... Τι να κάνει ένα βάρος στην ψυχή σε αυτά τα μωρά που σκοτώνονται;

  Η χειρότερη υποδοχή από διακοπές ever, δυστυχώς :((

  Welcome back, παραταύτα, μας έλειψες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Πέστα, πέστα, πέστα....

  πώς το καταφέρνεις να λες πράγματα που έχω ήδη σκεφτεί και δεν έχω βάλει σε λέξεις....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. υπάρχει η προπαγάνδα
  υπάρχει η στρατιωτική προπαγάνδα
  υπάρχει η πολιτική προπαγάνδα
  υπάρχει η mediaκή προπαγάνδα

  υπάρχει και η πολιτική σκέψη, η οποία για να είναι αντικειμενική πρέπει να πέρνει θέση στη βάση των διατυπωμένων αξιών της.

  Μήπως με την 'ούφ κουράστηκα από την προπαγάνδα' ενισχύεται η πλέον μαρκετίστικη λογική μιας νέας προπαγάνδας. (Η στάση του αμέτοχου μπροστά στον καταναλωτισμό του πολέμου)

  Όχι λοιπόν στα 'προϊόντα του πολέμου' και στα συντηρητικά ιδεολογήματα. Τι όμως μετά;
  Δε βλέπω μια πολιτική (ήτοι ώριμη και ενήλικη στάση) αλλά μια ανήλικη παράδοση σε έναν ηδονισμό (ο οποίος πάντα ευνοεί τους νικητές).

  Είναι σεβαστή η επιλογή του 'δεν πέρνω θέση', αλλά μην τη ταυτίζεται με το 'άπέχω από τον καταναλωτισμό του πολέμου' ούτε να τη θεωρείτε δίκαιη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Μια χαρά σε βλέπω. Φορτσάτη επέστρεψες!
  ;)

  Ελπίζω να σας δω σύντομα.

  Και μη ξεχνάς: "20 years..." :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ποτέ δεν περίμενα να πουλήσει αυτή η ανάλυση του "Δεν Ξεχνώ". Μου αρκεί που την μοιράζομαι που και που. Για να πουλήσει χρειάζεται παιδεία.. Παιδεία με την πλήρη έννοια της λέξης και όχι "βγάζω το σχολείο/λύκειο/σχολή".

  Αυτό νομίζω είναι και η απάντηση στον φίλτατο raresteak. Γιατί η παιδεία έχει τη δύναμη ν' αφανίσει την προπαγάνδα κάθε είδους και να ενδυναμώσει τη συμμετοχή.

  Ουτοπία.. το ξέρω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. "να πάρεις", "που έχεις", "Πότε ρε αρχίδι φώναξες και αντέδρασες", "για να αγανακτίσεις", "πόσο τσάμπα μάγκας είσαι", "ενώ καλμάρεις", "Είστε καταναλωτές του πιο φρικτού προιόντος", "Είτε λοιπόν ψωνίσετε", "θα το πληρώσετε πολύ ακριβά αν δεν φροντίσετε στον δικό σας πόλεμο να είστε από την πλευρά του διαφημιστή"


  Καλώς όρισες φορτσάτη, ημιξεκούραστη και θυμωμένη. Με το δίκιο σου, σίγουρα.
  Που δεν φτάνει, όμως, για να απευθύνεσαι σε δεύτερο πρόσωπο (ενικό ή πληθυντικό) σε φίλους που γνωρίζεις ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στους περιγραφόμενους. Νομίζω ότι η συντριπτική πλειονότητα των Συνδεδεμένων σου συμφωνεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ με το δυνατότατο κείμενο.
  Την εντύπωση δεν σώζει η διπλωματικότατη προσωρινή χρήση του πρώτου ενικού:
  "και τρέχουμε όλοι σαν τους μαλάκες να ψωνίσουμε", "μας παραπλανούν" κλπ.
  Παραταύτα σας έχουμε μία αδυναμία -μέχρις εξάρτησης θα έλεγα αν δεν άκουγε ο Καλτσόβρακος- γι αυτό και το απολαμβάνουμε το καταχέριασμα έστω κι αν δεν το αξίζουμε... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Την πρώτη φορά που πήγα κύπρο, κοίταξα από την ελεύθερη πλευρά την Λευκωσίας πρός τα κατεχόμενα. Εκεί μια τεράστια τουρκική σημαία χαραγμένη πάνω στην πλαγιά ενός βουνού, με πέτρα και τσιμέντο, με τρόμαξε... Μα πιό πολύ με τρόμαξε το μήνυμα, που ήταν στα τούρκικά γραμμένο από κάτω της.
  "Ευχαριστώ το θεό που είμαι Τούρκος" έγραφε και εγώ λυπήθηκα που είμαι Έλληνας και δεν έιχα την δύναμη να τους πετάξω στην θάλασσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Τα πραγματα ειναι πιο συνθετα.Κατι πανε να στησουνε και μας δεν μας το εχουν πει ακομα.Τιποτα δεν ειναι τυχαιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Σας παραπέμπω στο άρθρο της Daily Star Lebanon που δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου για το πως καλύπτεται τηλεοπτικά ο πόλεμος αυτός...

  (Ιστοσελίδα:
  http://www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=1&categ_id=1&article_id=74092)

  Υ.Γ.Αυτούς που σκοτώνουν τους βάφτισαν 'παράπλευρες απώλειες', κατά λάθος δηλαδή έπεσε μια βομβίτσα και σκοτώθηκαν κάποιοι άμαχοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Doll, σκέψου μόνο πως και για τους Ισραηλινούς συμβαίνει αυτό, πάραυτα ο θάνατος ενός παιδιού δεν αφαιρεί τίποτε από την φρίκη.

  Me, πέρα από τις πλευρές που διαλέγεις ή σου διαλέγουν σκέψου το και αλλιώς. Π.χ. στο Ολοκαύτωμα πέθαναν ένα σωρό παιδάκια - στρατιώτες του Χίτλερ έπειτα από γερές πλύσεις εγκεφάλου. Αυτό δηλαδή είναι δίκαιο ή δεν μας απασχολεί επειδή τα θύματα της άλλης πλευράς (που σύμφωνοι, είχε όλα τα δίκια) ήταν περισσότερα;

  Id, true. Missed u 2. :)

  Mpampakis :)

  Raresteak, εδώ είναι η απάντησή σου :http://xpsilikatzoy.wordpress.com/2006/03/13/0213032006/

  Crazy όποτε γουστάρεις. Αυτό, δεν το ξεχνώ (how many?) ;)

  Unique, παιδεία ναι. Είδες πως η σωστή θεώρηση των πραγμάτων έχει πάντα συνέχεια στην σκέψη; :)

  Imiaime, καλώς σε βρήκα φιλαράκι. Το έμμεσο μεταμπλόγκιν δεν πήγαινε σε εσάς. Απλά δεν γουστάρω ξεκατινιάσματα με εθνίκια. ;)

  Parafone, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού θα μας οδηγήσει αυτή η λογική. Πάρε ρε φίλε μια χατζάρα και άρχισε να σφάζεις. Πες μου όμως όταν ακούς τον Χριστόδουλα να λέει "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" γιατί δεν εξοργίζεσαι το ίδιο; Σε πρόβατα αναφέρεται κι αυτός.

  Ζούρι, τα κείμενα είναι πάντα σύμφωνα με το δικό μου μικρό μυαλό. Δεν ξέρω φίλε μου.

  Tobriki, δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή αλλά σίγουρα θα το διαβάσω. Thanx. :)

  Arkoude, ευχαριστώ για την παραπομπή αλλά πρέπει να καταλάβεις πως δεν διαφωνώ απαραίτητα με τον Μιχάλη. Απλά εκείνος είναι ένα βήμα μπροστά. Που σημαίνει πως όταν δεχτούμε πως ο πόλεμος είναι φρίκη και πως όλα τα θύματα είναι αδικοχαμένα, τότε αν έχουμε τις γνώσεις προσπαθούμε να διεισδύσουμε στους μηχανισμούς που προκάλεσαν όλα αυτά. Εγώ δεν έχω τις γνώσεις. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Και σε μας εδώ ανεβαίνει το ΧΑΑ κοριτσάκι.. Λίγο λίγο.. αλλά ανεβαίνει.
  99 στις εκατο απαντήσεις είναι: ΧΡΗΜΑ

  ..και.. μη ξεχνάμε.. Η διαστροφή των λέξεων είναι άλλο ένα όπλο που φαίνεται ασήμαντο αλλά κάνει μεγάλη ζημιά.. Ξεκινώντας από την αντικατάσταση της λέξης "άνθρωπος" με τη λέξη "άτομο" φτάσαμε στην αντικατάσταση της λέξης (υπάρχουν πια πολλές λέξεις και βάλε όποια θέλεις)

  Αλλωστε το λέει και το ξαναλέει ο Προφήτης «ό,τι και να γίνει το σχέδιο του θεού εφαρμόζεται»

  +ευλογησονδεσποτατοναρτονκαιταοπλα+

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Σσσσστ! They are WARking now...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Κανένα ΣΟΚ ΚΑΙ κανένα ΔΕΟΣ!

  η τηλεοπτική κάλυψη θα ευχαριστήσει τους διαφημιστές και τους καναλάρχες που θα ξεζουμίσουν την τραγωδία μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
  οι "ειδήμονες" θα έχουν να λένε, να λένε, να λένε και να λένε,απολαμβάνοντας τη θέα από τα "παράθυρα" για όλο το καλοκαίρι.

  στην καλύτερη, κάποιοι απο εμάς θα διαλέξουμε μια πιο ψυχραιμη ενημέρωση, και ναι θα στεναχωρηθούμε με τα θύματα κάθε πλευράς.

  -καιρό είχα να περάσω απο τα μέρη σας, παρατηρώ ότι δεν το βάζετε κάτω! καλά κάνετε!

  καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. @ troll. Όχι ακριβώς. Είσαι η πρώτη που λογοκρίνεται for ever.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. @troll. Άσε μας ρε κορίτσι μου που θα ανεχτώ τις πίπες σου και θα μου μιλήσεις ΕΣΥ για ελευθερία λόγου. Έλα, ούστ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. O polemos einai panta lyphro; kai emena prvsvpika moy mayrizei thn psyxi...
  Xairomai poy den gwnnhthika pantws israilinos, giati tha htan pragmatika abastaxto...
  Oso gia to DEN KSEXNW, parathrhsa oti oi Kyprioi gia logoys kathimerinis epibiwshs eprepe na agnoyn kai na ksexnoyn...pws na toys adikiseis?

  ΑπάντησηΔιαγραφή