Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006

ΥΠΑΡΞΙΑΚΑΔημοκρατία

“Είναι εκείνο το πολίτευμα που η εξουσία πηγάζει από το λαό. Βγαίνει από την αρχαία ελληνική λέξη δήμος, που σήμαινε τόσο λαός όσο και κράτος.

Στην εποχή μας, όλα τα κράτη - δημοκρατικά και μή αυτοπροσδιορίζονται σαν δημοκρατίες”.

Come again?

Συνταγματική Μοναρχία

“Σε αυτό το πολίτευμα η δύναμη του μονάρχη δεν είναι πια απόλυτη, αλλά ρυθμίζεται από ένα σύνταγμα. Παρόλαυτα η κυβέρνηση ελέγχεται από τον μονάρχη και όχι από τον λαό”.

Thaaaaat’s better!

-------------------------------------

Now listening…

Confusion will be my epitaph.

As I crawl a cracked and broken path

If we make it we can all sit back and laugh.

But I fear tomorrow Ill be crying,

Yes I fear tomorrow Ill be crying”.

Epitaph by King Crimson

7 σχόλια:

 1. Φυσικά, και ο δικτάτορας παπαδόπουλος πρόεδρος "δημοκρατίας" ήταν, αφού πήρε και 90+% στο "δημοψήφισμα". Αλλά το πιό καλό πολίτευμα είναι η κΥνοβουλευτική δικτατορία (συγνώμη σκυλάκια μου δεν ήθελα να σας προσβάλω), όπου ένα ή δύο μεγάλα κόμματα γαμούν και δέρνουν και δεν γουστάρουν να σε ρωτήσουν για τίποτε σημαντικό. Σου φτιάνουν ή αναθεωρούν μόνοι τους συντάγματα που μετά βρίσκουν ότι δεν είναι και τόσο καλά και θέλουν ξανά αλλαγή που θα πάρει μιά δεκαετία, αλλά εσένα λαέ δεν σου πέφτει λόγος γιατί είσαι μεν κυρίαρχος αλλά όχι και τόσο ώστε να ψηφίσεις σ' ένα δημοψήφισμα! Και βέβαια "θα χτυπήσουμε τη διαπλοκή" αλλά με το μαλακό, γιατί αν την χτυπήσεις πολύ και σου μείνει ξερή εσύ πώς θα διαπλακείς αν σου λάχει; Μέγκλα πολίτευμα, σου λέω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Heliotypon ακριβώς! Κάνουν ότι γουστάρουν, το βαφτίζουν όπως γουστάρουν και εμείς τα πρόβατα κοκορευόμαστε για την ψήφο μας που μετράει. Ε, ρε ζώα!

  (χεχε στον Καλτσό πέστα που μου ΄λεγε ότι κανείς δεν θα καταλάβει το ποστ). ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάλιστα. Και η εναλλακτική παρακαλώ στην "κυνοβουλευτική" δημοκρατία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν είναι λίγο ισοπεδωτικά;
  ;-)
  Ας αισιοδοξήσουμε :-) :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κωνσταντίνα, ναι μεν, αλλά...
  Το "ναι" δεν το εξηγώ: η δημοκρατία όλο και πιο συχνά θυμίζει φάρσα, συμφωνούμε.
  Ποιο είναι το αλλά; Ότι η αντικοινοβουλευτική ρητορεία (λ.χ.: και οι τριακόσιοι είναι ίδιοι, κοιτάζουν την πάρτη τους) δεν προάγει την ελευθερία ή την κριτική, αλλά οδηγεί ντουγρού σε ακόμα πιο αντιδημοκρατικές λύσεις, ενός "σωτήρα", "αδιάφθορου", "υπερκομματικού": βλ. Μπερλουσκόνι.
  Αυτά βραχυλογικώς, και με όλη την αγάπη μου.
  ΥΓ. Οι στίχοι από κάτω ήταν σπουδαίοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. >Pascal: Καλή η ερώτηση αλλά απάντηση δεν έχω. 'Ισως η απάντηση θα ήταν "παιδεία". 'Οταν ένας λαός έχει παιδεία θα έχουν και οι εκπρόσωποί του. Και όταν υπάρχει παιδεία υπάρχει και τιμιότητα. Και αυτό είναι που είναι σε τραγική ανεπάρκεια στη χώρα μας.

  >Ντροπαλός: 'Οχι, δεν είναι ισοπεδωτικό. Είναι η αλήθεια. Εκλέγουμε αισχρούς, στην πλειονότητά τους, εκπροσώπους. 'Ατιμους και ανήθικους σε μεγάλη έκταση. Ο λόγος τους και μόνο προδίσει την ποιότητά τους!

  >Stratis: Σωστά τα λες, από μιά άποψη. Αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην κοινοβουλευτική ανηθικότητα που μας περιβάλλει. Οφείλουμε να την στηλιτεύουμε, με την ελπίδα να ξυπνήσουμε τους συμπατριώτες μας, κάποτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. na sou steilo mia dodekada kampoum kiofte ,,

  perimeno e-mail gia to gnosto thema , exeis

  anapsei foties oikogeneiakos,,,


  to thelais na peso ,, sta gonata .!

  ΑπάντησηΔιαγραφή