Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006

MOI?
Πέρα από την πλάκα είμαστε και πολύ μαλάκες αν πιστεύουμε ότι είμαστε έτσι κι έτσι και γιουβέτσι επειδή είμαστε *εμείς*. Σε κάτι κουκουρούκου σεμινάρια και καλά για πωλήσεις, μας είχαν δώσει μια κόλλα χαρτί εντελώς άδεια, για να περιγράψουμε με εκατό λέξεις τον εαυτό μας. Όλες είχαμε συνηθίσει σε τίποτα multiple choice ή σε κάνα τεστάκι, απ΄ αυτά που και καλά τα κάνεις για να δουν αν έχεις αυτοπεποίθηση, εσωτερική γαλήνη (!), προσωπικότητα, κ.α. αλλά ξέρεις από πριν τι ν΄ απαντήσεις για να βγει ένα ζγουάου αποτέλεσμα και να καταπλήξεις τους εισηγητές και να νομίζουν ότι είσαι και γαμώ τους πωλητές. Που οι μαλάκες θα μπορούσαν απλά να ρίξουν μια ματιά στις στατιστικές σου αλλά τι να πεις, σε ακριβά ξενοδοχεία μας μάζευαν, σε αίθουσα θεών ήμασταν, ε όλο και κάνα god’s syndrome θα τους είχε κατσικωθεί στον σβέρκο.

Το θέμα ήταν βέβαια ότι όλες ήμασταν σίγουρες για τα χαρακτηριστικά που συντελούν την εαυτάρα μας. Και εννοώ τα θετικά. Αρνητικά δεν είχε καμιά. Εγώ το έδωσα κενό γιατί βρήκα ο μαλάκας την ώρα να το φιλοσοφήσω και να χαθώ στην κεφάλα μου μέχρι το κουδούνισμα και το «μολύβια κάτω». Περιέργως, τους άρεσε γιατί ένας απ΄ τους θεούς παύλα εισηγητές το παραλλήλησε με το σκεπτικό ότι πρέπει να παραμένουμε λέει «λευκές κόλλες» σε κάθε «ευκαιρία γνώσης» (όπως ονόμαζε τα κωλοσεμινάρια) και με επαίνεσε για κάτι κουλά που με έφεραν στην δύσκολη θέση να στέκομαι για τρεις ώρες όρθια και να ακούω τις πίπες τους γαμώ το κέρατό τους κωλοεισηγητές της δεκάρας γαμώ.

Μ΄ έπιασε που λέτε ο πανικός. Τι είμαι; Πώς έγινα αυτό που έγινα; Γιατί έχω κυτταρίτιδα; Και άλλα ρητορικά. Από τότε το αγαπημένο μου mind game είναι να μπαίνω σε παπούτσια αλλονών. Σε όλες τις εποχές. Και να καταλήγω ότι είμαι αυτό που είμαι τώρα, όχι επειδή είμαι *εγώ* αλλά επειδή έτυχε να είμαι *εγώ, τώρα, εδώ, έτσι*. Κάποιος αρχαίος τα ΄χε πει καλύτερα και δεν τα θυμάμαι αλλά για να το κάνω φραγκοδίφραγκα το φαντάστηκα κάπως έτσι. Αν ήμουν ο Ταρζάν στην ζούγκλα θα έγδερνα ελαφάκια χωρίς τύψεις και δεν θα έκανα αποτρίχωση (εκτός κι αν είχαν και στην ζούγκλα το έθιμο του Άι Γιάννη που πηδάς φωτιές και είναι ο καλύτερος τρόπος αποτρίχωσης αν η μάνα σου δεν σ΄ αφήνει να ξυριστείς απ΄ τα δέκα).

Αν ήμουν Γερμανίδα μη Εβραία στην εποχή του Χίτλερ, θα έλεγα ασυζητητί χάιλ, θα πλενόμουν με το παραδοσιακό σαπούνι, θα γούσταρα τους ξανθούς (μπλιάχχχχ) και δεν θα μου καιγόταν καρφάκι για όλα αυτά μέχρι φυσικά την στιγμή που θα με πληροφορούσαν ότι ο Χίτλερ έχασε και θα ψιλοψαχνόμουν. Και το καλύτερο, αν ήμουν ο Ντοστογιέφσκι, σίγουρα θα έγραφα τόμους ολόκληρους για τις μπίχλες και τις αποπνικτικές ατμόσφαιρες της κωλορωσσίας του τότε που θα έκαναν σίγουρα τον ήρωά μου να σφάζει γριές αβέρτα.

I mean, σιγά. Μην νομίζουμε δηλαδή ότι είμαστε τίποτε φοβερό πάνω ή πέρα από την εποχή μας (=τον τόπο που ζούμε, τις παραστάσεις και τις εκάστοτε *αξίες* που μας δόθηκαν). Άντε να ΄χουμε πετάξει ή σκεφτεί λιγάκι παραπάνω μερικές αξίες που ούτως ή άλλως είναι για να πάρουν τον πούλο λόγω εξέλιξης. ΙΜΗΟ, το μόνο ατού που δίνει σε κάθε νέα γενιά προβάδισμα, είναι η γνώση της ζωής των προγενέστερων. Για να μπορείς δηλαδή να πεις «ω, μα τι μαλάκες ήταν οι έτσι που πίστευαν ή έκαναν αυτά τότε». Αλλά κι εσύ το ίδιο μαλάκας θα είσαι για τους επόμενους και αρχιμαλάκας για τους μεθεπόμενους. Εκτός φυσικά κι αν πέσεις σε καμιά γλυκούλα που θα πει «α τα καημένα τα χαζούλια τι μαλακιούλες πίστευαν τότε».

P.S.: Oι μπάτσοι του σήμερα (=Ελλάδα/Πολύδωρας/Δεξιά) δεν ανήκουν στις ως άνω κατηγορίες (βλέπε Πολύδωρας, Δεξιά). On second thought, αν ανήκουν, θα είναι πάντα οι τρισμέγιστοι τιτανομαλάκες της ιστορίας (για να τους κράζουμε στην εποχή τους).
Τσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

27 σχόλια:

 1. Σόρι που σου μετατρέψαμε τον Καραφώτη σε πολυμελές τσίρκο αντί για ατομικό που είναι ήδη. Σωστό το ποστάκι αλλά δές το και λίγο πιό θετικά. Ενώ όλοι νιώθουμε ο.κ με τα δεδομένα της εποχής, κοίτα τουλάχιστον το πόσο μπροστά έχουν πάει ιδεολογικά αυτές οι εποχές ανά τους αιώνες, εξαιρώντας βέβαια μπάτσους, θρησκόληπτους, αναίσθητους, ψηφοφόρους Ψωμιάδη, κωλόγριες και όλες τις υπόλοιπες συμπαθείς κατηγορίες.Όσο πληθαίνουν οι επιλογές τόσο το ποσοστό της λογικής που διέπει το μέσο σκεπτόμενο άνθρωπο αυξάνει...Πρίν 50 χρόνια αυτά τα γαμωσεμινάρια ( ώ ναί, τα έχω κάνει κι εγώ και ξέρω) ΟΝΤΩΣ μπορεί να σου φαινόντουσαν η ευκαιρία της ζωής σου!!! Όταν τα έκανα εγώ τουλάχιστον υπήρχε η πολυτέλεια να τα κράζουμε σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες εκτός από 3 τσατσόνια και άλλα 2 πουφιανάκι και αυτιστικό αντίστοιχα, δέν είναι ιδεολογική πολυτέλεια αυτό??? Δέ σε κάνει να νιώθεις πιό ψηλά??? Όσο για τα δεδομένα, καλώς η κακώς προσαρμογή παίζει, αλλιώς θα κυκλοφορούσες γυμνή και δέ θα είχες άντρα, πάρτο κι έτσι!!
  ΥΓ: Δέν είμαι χαζούλα, το ξέρω πως είμαι λίγο εκτός θέματος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γιατί είχα τη σιογυριά ότι οι περισσότεροι ξέρουμε καλύτερα τα ελαττώματά αμς παρα τα καλά μας στοιχεία;

  συμφωνώ με τον τοπο-χρόνο και πω΄ς επηρεάζουν την προσωπικότητα. το μαγικό είναι ότι κάποια α΄τομα ξεφευγουν κατα πολύ απο αυτα τα δεσμά. σκεφ΄τομουν μια φορά τι σθένος και ανοιχ΄το μυαλό πρέπει να εχει μια αφγανή πχ που παλευει με μια ολοληρη κοινωνία για τα δικαιώματα των γυναικων στις σπουδές πχ. πώς ξέφυγε αυτός ο άνθρωπος από τον τόπο-χρόνο της κοινωνίας του;
  πω΄ς στο καλό είχε το σθένος να υποστηρίξει ε΄νας άνθρωπος τη μη βία ενώ έβλεπε με πόση βία και ηλιθιότητα αντιμετώπιζαν οι λευκοί τους μαυρους;

  κάποιοι άνθρωποι είναι χαρισματικοί, οι άλλοι ή επαναπαυόμαστε, ή απλά προσπαθούμε να ξεφύγουμε χωρίς να κουραστούμε όμως και να ρθουμε αντιμέτωποι με το κυρίως ρευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Patsiouri & Μαριλίνα,έχετε δίκιο. Έχω ψιλοκαταλήξει ότι τελικά αυτοί που ξεχωρίζουν απ΄την εποχή τους δεν είναι οι πιο έξυπνοι, διαβασμένοι, σοφοί, μπλα μπλα μπλα. Είναι απλά αυτοί που δεν δέχονται με καμμία Παναγία να τους κολλήσουν έστω μία ταμπελίτσα (π.χ. χριστιανός, έλληνας, έξυπνος, διαβασμένος, ειδικός,ψιλικατζού ;) )

  Dcd, moi? :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Και να καταλήγω ότι είμαι αυτό που είμαι τώρα, όχι επειδή είμαι *εγώ* αλλά επειδή έτυχε να είμαι *εγώ, τώρα, εδώ, έτσι*."

  !!!!

  Καλημέρα σας κυρία μου.
  Ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε κάποιους άλλους επίσης δέ δίνω ούτε ελαφρυντικά..Για τις μέσου όρου Αφγανές π.χ που μίλησε η Μαριλίνα, όπως οι Έλληνες (τυχαίο, όχι εθνικιστικό το παράδειγμα) οργανώθηκαν και πέταξαν μία τουρκοκρατία 400 χρόνια, μία κατοχή κλπ,σε τόσο δύσκολες συνθήκες και με τόσους ρουφιάνους να παραμονεύουν, άοπλοι, έτσι και αυτές οι γυναίκες θα έπρεπε να συνταχτούν, σιγά σιγά, να ρίξουν ένα σύρμα και ένα πρωί να ξυπνήσουν 8 λεπτά νωρίτερα από τους άντρες τους, να πιάσουν ένα τσεκούρι και να τους ΚΟΨΟΥΝ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ, έτσι τόσο απλά...όπως ο Προμηθέας έδωσε τη φωτιά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ωραίο ποστ κωνσταντίνα
  βάζει το μυαλό σου να δουλέψει
  μου θυμιζει ακόμα όλους αυτούς (ΜΑ ΟΛΟΥΣ ΛΕΜΕ) που σου λένε οτι στην προηγούμενη τους ζωή ήταν κάτι συγκλονιστικά γαμάτο όπως βασιλιάδες πριγκηπες πολεμιστές υπερμάγισσες και τα λοιπα.
  Κανεις δεν ήταν σκουλήκι ή μύγα
  ;)
  καλό απόγευμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αυτές οι γυναικες πατσιουρι ίσως δεν νιώθουν ότι καταπιε΄ζονται. Γεννήθηκαν και μεγαλώνουν μαθαίνονατς οτι απλά είναι κατώτερες, ντε φακτο. γι αυτο απορώ με το μυαλό ορισμενων εξ αυτών... σπάζουν τα δεσμα κάθε εκπαίδευσης, διδαγματα της οικογένειας κτλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. m ola tafta, kai xwris na ntrepome, poles fores to xw pei kai tha to xanapw, therma efxaristw ston Kirio pou gennithika stin Evrwpi, kai di oxi stin anatoliki, alla se mia xwra me politismo, ekpedefsi kai dimokratia...
  kai pou mou dwse tha deonta gia na mporw na skeftome, de me skotwse kanenas sto xilo giati pidixtika prin ton gamo (pion gamo??? tespan) ktl...
  kai veva an den ipirxan oi pisw genies tha mastan ena matso violes oloi.
  Respect entelws, ki as mou fenonte passé me ta simerina dedomena..
  globaly simfwno, apla ithela ki egw na lalisw ligo...
  (xekourastike ligo to kefali mou re m'afti tin spazokefalia olo to prwi...)

  Episis ta gamw seminaria afta, einai gia ta panigiria entelws...
  kai to xeirotero, i to pio entipwsiako einai oti aftoi oi anthrwpoi, nomizoun me kapio tropo, oti einai exipnoi kai meis skoulikia kai tsimpame se oti malakia mas poun, gia management, team spirit, productivity ki oti alli paparia, dioti plirwsan ena projectora -signwmi PC pleon kai power point- ki ena gamw-walking-buffet kai ti ston kosmo!

  Sta 18 mou, i psixologa pou evlepa mou dwse ena xartaki , kai mou zitise na grapsw panw, pws me vlepw se 10 xronia apo tote. Akrws endiaferon dioti to kratisa...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γαμω το.Απο ξανθα να βαψω μαυρα τα μαλια μου η να σταματησω να διαβαζω το blog της αγαπημενης μου μπλογκερους?Παω να τα βαψω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. «ω, μα τι μαλάκες ήταν οι έτσι που πίστευαν ή έκαναν αυτά τότε».

  to "tote" pisteuw den einai makrua.to polu se kana duo dekaeties 8a eimaste "aout".(les kai twra eimaste "in"...telos pantwn).
  POTE 8a diafwnisw mazi sou?(etsi ... gia allagh!).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ναί βρέ μαριλίνα μου, αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μία τουλάχιστον μερίδα ανθρώπων ξυπνάει, ή αναρωτιέται "βρε μπάς και τελικά δέν είναι έτσι???"Το έχουμε δεί ιστορικά σε όλες τις συνισταμένες του, για πολλά θέματα και όχι μόνο τη γυναικεία καταπίεση...Γι αυτό και η ιστορία προχωράει, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν, σ"αυτή τη γαμωανατολή πώς γίνεται να μένουν στάσιμοι? Και δέν είναι μόνο θέμα παιδε΄΄ιας γιατί όλοι ξέρουμε και περιπτώσεις μορφωμένων γυναικών και καθηγητριών πανεπιστημίου ή κάτι τέτοιο που είναι μουσουλμάνες, ζούν στην Ευρώπη και ακόμα φοράνε τη μπούρκα και ο άντρας τους τις σαπίζει κανονικότατα.Αυτές τί δικαόλογία έχουν και πώε δέχονται τα ίδια για τις κόρες τους τη στιγμή που και η τίγρης άν πειράξεις τα τιγράκια της και τα άλλα ζώα άν βλάψεις τα μικρά τους θα σου κάνουν τη μούρη κρέας?? Και στην τελική κάποιοι από εμάς μεγάλωσαν σε αυστηρές και συντηρητικές οικογένειες, γιατί δέν ακολουθήσαμε τον ίδιο δρόμο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. έτσι, έτσι, ολόσωστα. ρε συ, γαμάτο αυτό με τη λευκή σελίδα! Κατά λάθος σου βγήκε βέβαια, αλλά γαμάτο!

  (btw, άσχετο, αμα θες ΕΞΕΙΡΕΤΙΚΗ μετάφραση του Εγκλήματος και Τιμωρίας, πάρε του Άρη Αλεξάνδρου. Εχει μεταφράσει πολλά του Ντοστογέφσκυ και είναι μακράν οι καλύτερες που κυκλοφορούν).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μπράβο βρε!!!:-))))))))))))))))))
  υπεργαματο λεμε (άρχισες να με επιρρεάζεις και σε λίγο δε θα ξέρω ποια είμαι) χεχε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/756520_b.jpg

  EΛ. AΣ. zisto

  ασχετο αλλα επικαιρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. va8ustoxasto to postaki....poli kuniko...kai gia yto m aresei......oi 8ewries kai oi apopseis einai san tis modes.....erxontai kai parerxontai.....kai opws otan vlepoume foto mas ap ta 80s leme ...pwpwpw pws kukloforousame etsi me tis vates kai to malli afana...etsi kai oi idees mas...oso pane kai allazoun...kaneis pote den epiase ton tayro ap ta kerata kai ton papa ap ta arxidia.....eleos me tis megalostomies mas....!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Patsiouri
  Πρώτον η ελληνική επάνασταση πήγαινε προς αποτυχία. Ο τουρκοαιγυπτιακός στρατός κάποια στιγμή είχε αποβιβαστεί στην Πελλοπόνησο και γαμούσε (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Ευτυχώς που βρέθηκαν αυτοί οι ευρωλιγούρηδες οι άγγλοι και οι γάλλοι και καθαρίσαμε.
  Δεύτερον. Ο μεσαίωνας στην Ευρώπη πόσο κράτησε; Για πόσους αιώνες έμεινε στάστισιμη αυτή η γαμωευρώπη (συμπεριλαμβάνω και το βυζάντιο ως μεσαίωνα της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας);
  Τρίτον. Ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν μουσουλμάνες που δεν κάνουν την επανάστασή τους. Μήπως όμως ξέρεις να μας πεις πόσες ελληνίδες είναι υποχρεωμένες να δέχονται το ξύλο του άντρα τους επί καθημερινής βάσης χωρίς να βγάζουν τσιμουδιά; Και να σκεφτείς ότι ούτε στη γαμωανατολή ζουν, ούτε τον τρομερό κοινωνικό αποκλεισμό θα συναντήσουν αν χωρίσουν (εντάξυ μπορεί να συμβεί σε τίποτα βλαχοκοινότητας, αλλά μικρό το δείγμα), και το νόμο με το μέρος τους έχουν; Γιατί δεν γαμωεπαναστατούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Για το τρίτο που έθεσες, δέν επαναστατούν για οικονομικούς κυρίως λόγους, αφού το ξερό τους το κεφάλι δέν τις προειδοποιεί να μήν κάνουν 3 και 4 παιδάκια με κάποιον που χτυπάει. Κατά σατανική σύμπτωση πρίν καμιά ώρα συζητούσα με μία τέτοια κυρία που θυμήθηκε να κάνει την επανάστασή της στα 40, δέν έχει δουλέψει ποτέ και με 3 παιδιά,μου εξομολογήθηκε μάλιστα πως άν ο κύριος σηκώσει χέρι στα παιδιά πιό εύκολο βρίσκει το να τον σκοτώσει παρά το να τον χωρίσει...
  Η ελληνική επανάσταση διευκρίνισα πως ήταν τυχαίο παράδειγμα, ίσως και ατυχές, στο ζήτημα της οργάνωσης ήθελα να επιμείνω και στο πώς μία ομάδα μπορεί να συγκροτηθεί μέσα από τόσο αντίξοες συνθήκες.
  Όσο για τη γαμοευρώπη ναί, κι αυτή άργησε, αλλά δέν είχε κάποιον να μιμηθεί και τα ερεθίσματα από τον υπόλοιπο κόσμο ήταν ελάχιστα, ενώ σήμερα ακόμα και ο πτωχός του πτωχού βλέπει-έστω-τηλεόραση.
  Btw για τις Ελληνίδες που αναφέρεις, δέν τις υπερασπίζομαι, τις θεωρώ εντελώς ηλίθιες με τα σημερινά δεδομένα και όντως ίσως ήμουν λίγο υπερβολική, καλησπέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @ Patsiouri
  Δεν είπα ότι υπερασπίζεσαι κανένα. Ως παράδειγμα το έφερε για να δείξω πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς την επανάστασή του. Και φυσικά την απάντηση την έδωσες μόνη σου. Αν το οικονομικό είναι αποτρεπτικό για την ελληνίδα να κει την επανάστασή της φαντάσου τη μουσουλμάνα που πέρα από το οικονομικό κυνδινεύει να φάει και κάνα πετροβολισμό.
  Επίσης όση τηλεόραση και αν βλέπεις αν το κεφάλι σου έχει ΤΗΝ πλύση εγκεφάλου, θα βλέπεις αυτά που θες να δεις. Έχεις προσπαθήσει να δεις αγώνα ποδοσφαίρου μαζί με φανατικό της μίας εκ των δύο ομάδων; Νομίζεις ότι βλέπετε άλλο αγώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εχω κάνει κάτι σχολιάκια λίγο καιρό πρίν, στο HIGHLIGHTS της σημερινής μας οικοδέσποινας, το 6 και το 16 είναι, αυτό εννοώ πως κάποιοι άνθρωποι και να μπορούν να σωθούν δέ θέλουν, ρίξε μιά ματιά..Έχεις δίκιο, ο φανατισμός είναι το Α και το Ω κάθε αυτιστικής συμπεριφοράς, ωραίο blog έχεις, και επίκαιρο, δέν το είχα στα υπόψην μου, θα το ψάξω πιό χαλαρά αργότερα xberliner

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. πολύ καλό το κείμενο.

  ΜΠΡΑΒΟ και για τους τιτανομαλάκες.

  ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Alzap, μια καθυστερημένη καλημέρα. Εγώ ευχαριστώ. :)

  Patsiouri, πολύ σωστά όσα λες (ναι, προφανώς ο xberliner δεν παρακολούθησε απ΄την αρχή) αλλά μία μικρούλα ένσταση. Η ανατολίτισσα που φοράει μπούργκα (όχι αυτή που τρώει ξύλο κ.τ.λ.) έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να γουστάρει που τη φοράει; Γιατί δηλαδή θα πρέπει ντε και καλά ο δικός μας πολιτισμός να είναι ο σωστός. Σε πολύυυυυ παλιό ποστ ένα παλιό φιλαράκι είχε γράψει και το εξής: κάποτε μια ανατολίτισσα είχε πει "είμαι περήφανη που φοράω μπούργκα" και όλοι έπεσαν να τη φάνε. Για σκέψου το... :)

  Μαργαρίτα, εσύ το πας στην μετενσάρκωση αλλά έχεις point. Όλοι θέλουμε ακόμα και σε μαλακίες τύπου "προηγούμενη ζωή" να ξεχωρίζουμε. Αλλά όχι κύριοι. Μύγες είμεθα. :D

  Maria, σιγά που δεν θα με καταλάβαινες εσύ! :)

  Γιάννη, αν μοιάζεις στον brad pit μην τα βάψεις. Θα συμβιβαστώ. :P

  Lao, περιμένω metabloging αλλιώς να σου καεί ο σκληρός που θα μου την πεις τέρας! :P

  Ono, δεν θα διαφωνήσεις εύκολα γιατί λέω κοινότυπα πράγματα. Έχεις δίκιο πάντως για το τότε ότι πολλές φορές είναι πολύ πιο κοντά απ΄ότι νομίζουμε. :)

  Κροτ, χαχαχα. Ας το ξαναπώ λοιπόν. Το έγκλημα το διάβασα στα ελληνικά απ΄τον εν λόγω μεταφραστή. :D

  Rodia, ας σε βοηθήσω. Είσαι η Ροδιά. :D

  Dion, καθόλου μα καθόλου άσχετο.

  Liondara, πω πω ναι ρε συ αυτό ακριβώς. Σαν τις φωτό απ΄τα 80's! :)

  An-lu, κι εγκώ γκαμότο. ;)

  All my life, γειά σου μωράκι. :)

  Matina, thanx. :D  ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Εννοούσα αυτές που φοράνε μπούργκα γιατί θα τις φάνε ή θα τις κράξουν ή θα ρίξει αστροπελέκι ο Αλλάχ να τις κάψει, όχι αυτες που το κάνουν από άποψη, σωστή η παρατήρηση σου!Στην τελική κι εμείς άν κάνουμε μία βόλτα κατά Πολιτεία μεριά και τολμήσουμε να φορέσουμε π.χ περσινές μπότες, θα φάμε ΤΟ κράξιμο και θα θεωρηθούμε εντελώς μα εντελώς πασέ χρυσό μου!! Εγώ πάλι νιώθω πολύ προχώ όταν συνομιλώ με κάτι θείες, ξεδέρφες, κατινάρες της γειτονιάς κτλ αλλά ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ πίσω όταν παρακολουθώ τους τεχνικούς σας διαλόγους!
  Ω, τα πάντα σχετικά είναι σε αυτή τη ζωή αγαπητή μου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ε!λοιπον... καπως ετσι, ειναι τα πραγματα. Τι αλλο να πω εκτος απο καλημερα...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή