Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2007

ΜΥΑΛΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
Κατά τον κύριο Ανδριανόπουλο ο πλανήτης δεν κινδυνεύει, και ειδικά από τις υπερβολές των κατοίκων του. Οι επιστημονικές αυτές επισημάνσεις, δεν έχουν φυσικά να κάνουν με το πεδίο γνώσης σου. Μπορείς να τις δεις κάλλιστα, με καθαρά πολιτικό πρίσμα.

 Αν ας πούμε, είσαι φιλελεύθερος και γουστάρεις καπιταλισμούς και πλήρη ελευθερία να καταπίνεις πέντε Αμαζόνιους στην καθισιά σου για το προσωπικό σου κέρδος (που είναι ιερό, ύψιστο δικαίωμα και μπλα μπλα μπλα) μπορείς να ακυρώσεις ολόκληρο τον επιστημονικό κόσμο, κράζοντας τις σκοτεινές υποχθόνιες συνομωσίες – τι φιλελεύθερο – που για άλλη μια φορά ψάχνουν τρόπο να δυσφημίσουν τις πρακτικές σου. Όλοι οι άλλοι που κατηγορούν τις πολυεθνικές για συνομωσίες, δεν είναι σοβαροί άνθρωποι και αυτά είναι αηδίες και μην ξεχνιόμαστε.
Γιατί θα μου πεις, πώς αλλιώς να χτυπήσεις τον καλό και άγιο φιλελευθερισμό; Πώς αλλιώς θα βρεις πάτημα στην τόσο ανθρώπινη ιδεολογία του; Πώς θα κάνεις τον κόσμο να τον σιχαθεί και να δει με άλλο μάτι τα άπειρα καλά του; Ας τους φορτώσεις ενοχές και μελλοντικές καταστροφές μπας και το ξαναγυρίσουν στον κομμουνισμό. Ίουιουιουιου ιου ιου.

Κατά το άρθρο αυτό λοιπόν, υπήρξαν και στο παρελθόν μεγάλες κλιματικές αλλαγές πράγμα που εν μέρει, αποδεικνύει πως ο άνθρωπος δεν είναι το αίτιο γι΄αυτές. Χοντρικά δηλαδή, η γη απλά περνάει περίοδο, κλιμακτήριο, τα νεύρα της, ανάδρομο Ερμή, κάτι τέτοιο. Δυσάρεστο, αλλά περιοδικό και αναγκαίο. Και σιγά που φταίμε εμείς. Εμείς απλά είμαστε θεατές, που το πολύ πολύ να της φορέσουμε ένα ταμπόν, να της δώσουμε κάνα παυσίπονο ή να πούμε καμιά μαλακία και να φάμε καμιά μπούφλα όπως θα έκανε μια γυναίκα με περίοδο. Το ξεφτίλισα με την παρομοίωση αλλά έτσι συνηθίζω, όταν θέλω να κάνω τα πράγματα νιανιά.

Κατά τον κύριο Ανδριανόπουλο λοιπόν, όλες αυτές οι κλιματικές αλλαγές δεν επέρχονται απ΄τις πράξεις μας. Και καραφλό να τον αφήσουμε τον πλανήτη για το προσωπικό μας κέρδος, και σκατά να γεμίσουμε τις θάλασσες, και όλο το πετρέλαιο να ρουφήξουμε, αυτή στ΄αρχίδια της. Το χαβά της. Άμα έρθουν οι «δύσκολες μέρες» της, δε πα να τρέχεις εσύ, δε πα να ανακυκλώνεις, δε πα να βρεις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αυτή θα αρρωστήσει. Απενοχοποιηθείτε λοιπόν. Αγοράστε όσα τζιπ θέλετε, σταματήστε τη βαρετή ανακύκλωση (δέντρα δόξα τω θεώ έχουμε ακόμα), κάψτε κάνα δάσος, μπαζώστε τα ρέματα και μη φοβού. Ίουιουιουιου ιου ιου.

Οκ. Ψιλομπλέχτηκα όμως. Οι φιλελεύθεροι επιστήμονες τι έχουν να πουν για όλα αυτά; Ξέρουν ότι ολόκληρη η επιστήμη τους είναι ένα κατασκευασμένο όπλο που μόνο σκοπό έχει να φορτώσει ενοχές τον αμέτοχο στην καταστροφή και αθώο καπιταλιστούλη; Κύριοι επιστήμονες, οι απαντήσεις σας όχι εδώ. Απαντήστε σε αυτούς που εκκενώνουν τα σπίτια τους από τα βίαια καιρικά φαινόμενα που αποδεδειγμένα οφείλονται σε ανθρώπινη παρέμβαση και στους αγρότες που καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους (από επίσης αποδεδειγμένη ανθρώπινη παρέμβαση στο κλίμα του πλανήτη).Τσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

61 σχόλια:

 1. Το θέμα είναι αρκετά δύσκολο να εχει κανείς μια σαφή γνώμη.
  Στα σχόλια του άρθρου του Ανδριανόπουλου έχει ενδιαφέρον σχόλιο ο Φώτης Παρλικός με διαχρονικά διαγράμματα θερμοκρασίας του πλανήτη που επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τα γραφόμενα του.Με το θέμα της θερμοκρασίας εχει ασχοληθεί εκτενέστερα ο ίδιος στο παρελθόν και παραπέμπει εκεί.
  Δεν μπορώ να κρίνω πόση επιστημονική βάση έχουν όλα αυτά αλλά δεν είναι απορριπτέο τίποτα απλώς γιατί το έγραψε ο Ανδριανόπουλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Atheofobos, τί σε κάνει να πιστεύεις πως το πρόβλημά μου είναι ο αρθρογράφος. Όποιος και να το ΄γραφε μπροστά του θα μ΄έβρισκε. Φυσικά ένα παραπάνω, αν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά δεν είναι η κύρια αντίρρησή μου αυτή. Σαφώς και οι κλιματικές αλλαγές (και μάλιστα οι σφοδρότερες) προυπήρξαν του ανθρώπου, όμως αυτό δεν καταρρίπτει τις επιστημονικές αποδείξεις πως δυσχεραίνουμε τις όποιες κλιματικές αλλαγές. Δεν γίνεται να απενοχοποιούμε τα τέρατα που έχουμε κάνει στον πλανήτη μόνο και μόνο επειδή δεν μας συμφέρει πολιτικά ή γιατί ντε και καλά δεν συμβαδίζει η οικολογία με την ελεύθερη αγορά. Αυτό είπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το γεγονός ότι δέκα από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές των ΗΠΑ έκαναν πρόσφατα διάβημα στο Λευκό Οίκο, κυριολεκτικά εκλιπαρώντας να παρθούν αυστηρότερα μέτρα για την περιβαλλοντική καταστροφή και να υπογράψει ο πρόεδρος τη συνθήκη του Κιότο ερμηνεύεται σαν απλή εκστρατεία δημοσίων σχέσεων; Μήπως πρόκειται για υστερόβουλους υποστηρικτές των Δημοκρατικών που προτιμούν να πληρώσουν ένα σκασμό λεφτά σε οικολογικές λύσεις και πρόστιμα αντί να τα επενδύσουν αλλού για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη; Έλεος, μιλάμε για τεράστιες πολυεθνικές εδωπέρα, για πολύ χοντρά συμφέροντα - όχι για τον κάθε πικραμένο άνεργο που παριστάνει τον οικολόγο για να βγάλει γκόμενα φοιτήτρια.

  Τέλος πάντων, τα πήρα τόσο χοντρά που άφησα μήνυμα στο site του κυρίου Ανδριανόπουλου. Πιστεύω ότι δε θα του αρέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Kαι αυτά που γράφει ο κ. Ανδριανόπουλος τα γράφει αντλώντας απο την εμπειρία του ως ειδικός σε τι ακριβώς; Kρίμα να εκτίθεται ο ίδιος τόσο άσχημα.

  “Last Friday, the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) -- an international group of scientists -- concluded that, to a 90 percent probability, human activity is warming the Earth”

  “The IPCC projects wide ranges for the next century: temperature increases from 1.1 degrees Celsius to 6.4 degrees; sea level rises from seven inches to almost two feet.”

  Αντιγράφω από σημερινό άρθρο στη Washington Post.
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/02/06/AR2007020601526.html

  Kαι ο Samuelson έχει να κάνει κριτική στη τετριμένη ρητορική για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά από μία άλλη οπτική. Για αυτό και το άρθρο του αυτό είναι καλή βάση για συζήτηση κατά τη γνώμη μου. O κ. Ανδριανόπουλος γίνεται απλώς γραφικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. To άρθρο τού Ανδριανόπουλου δεν το θεωρώ πολύ καλό, αλλά και το δικό σου κείμενο δεν είναι πολύ προσεκτικό, Κωσταντίνα. Καταρχάς, ο Ανδριανόπουλος τις ημερομηνίες τις αναφέρει για πολύ συγκεκριμένο λόγο, για να δείξει ότι μερικές μελέτες δεν έχουν πρόθεση αντικειμενικότητας (σε αυτό με έπεισε).

  Το βασικό λάθος στο κείμενό σου πιστεύω ότι είναι αυτό το επιχείρημα:
  "Απαντήστε σε αυτούς που εκκενώνουν τα σπίτια τους από τα βίαια καιρικά φαινόμενα που αποδεδειγμένα οφείλονται σε ανθρώπινη παρέμβαση και στους αγρότες που καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους"

  Καταλαβαίνεις ότι όποτε συμβαίνει κάποια αλλαγή, ακόμα και η καλύτερη του κόσμου, υπάρχουν "θύματα" (ή και εκτός εισαγωγικών). Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι πρέπει να μένουμε στάσιμοι. Γιατί για κάθε έναν που την πληρώνει τώρα, μπορεί να τη γλιτώνουν δύο μετά. Κι αν κοιτάξουμε την πορεία μας μέχρι το σημείο που είμαστε (βλ. Ιατρική, μέσος όρος βιοτικού επιπέδου κλπ), αυτό ακριβώς δε συμβαίνει;

  ΥΓ. Επίσης, φοβάμαι πως έχουμε υπερεκτιμήσει λίγο τούς περιβαλλοντολόγους. Αυτή η επιστήμη είναι από τις πιο καθυστερημένες (= σηκώνει πολύ βελτίωση) πρακτικές επιστήμες και απόδειξη αυτού είναι οι αποτυχημένες προγνώσεις τού καιρού, στις οποίες όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες. Αλλά ΟΚ, αυτό έχουμε, με αυτό θα πορευτούμε, μέχρι να 'χουμε κάτι καλύτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εντάξει είμαι "κολημμένος" και μη με παίρνετε στα σοβαρά.
  Αλλά Κωνσταντίνα μακάρι να μπορούσα να σκεφτώ και να γράψω με τον τρόπο που κάποιες φορές το κάνεις εσύ.
  Να είσαι καλά μικρή μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Thrass:
  και απόδειξη αυτού είναι οι αποτυχημένες προγνώσεις τού καιρού

  Θα έλεγε κανείς πως η πρόβλεψη του καιρού είναι αντικείμενο της Μετεωρολογίας και όχι ένα γενικό περιβαλλοντικό αντικείμενο. Αν το δεις έτσι λοιπόν οι αποτυχημένες προβλέψεις οφείλονται στις ακόλουθες αιτίες:

  1. Το μοντέλλο είναι λάθος. Συμβαίνει, αλλά οι μετεωρολόγοι έχουν την ευχέρεια να βελτιώνουν το μοντέλλο τους κάθε μέρα.
  2. Το κομάτι υπολογισμού που στηρίζεται στην Αριθμητική Ανάλυση είναι λάθος. Αυτό είναι πιο ύπουλο λάθος, ανάλογα με το software που χρησιμοποιείται και ποιος το έχει γράψει
  3. Υπάρχει ανάγκη για πρόβλεψη πιο γρήγορα από όσο χρειάζεται το μοντέλλο για να συγκλίνει. Αν π.χ. εσύ χρειάζεσαι πρόβλεψη στις 3 ώρες και το μοντέλλο απαντάει με πιθανότητα 70% ενώ στις 18 φτάνει στο 98%.
  4. Δεν υπάρχει αρκετό hardware για να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα

  κ.ο.κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Να αγιάσει το στόμα σου (ή, μάλλον, το χέρι σου στην προκειμένη περίπτωση)... κάποιοι στο βωμό του κέρδους θα κάνουν το παν για να μας αποδείξουν ότι είμαστε ελέφαντες. Τι έχουν να πουν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου όλοι αυτοί; ότι είναι κι αυτό "αυτόματο" και "περιοδικό" ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φάτε πιείτε ξεσκιστείτε...Εχουμε πολύ χρόνο εμείς..
  Όσπου να γίνουν (αν γίνουν) αυτά που λένε, εμείς θα είμαστε στα θυμαράκια..Μπορεί κάποιος να μου πει ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Kai de gamietai? Egw to vlepw alliws:

  Kai an o planhths stegnwsei apo petrelaio, sta @@ mas. Tote 8a efarmosoyme tis enallaktikes phges energeias poy EXOYME VREI MEXRI TWRA (KAI EINAI POLLES). Den 8a htan malakia na lansaristei twra o hlektrokinhthras, th stigmh poy paizei akoma petrelaio? Tzampa lefta 8a xasoyn oi petrelaiades...(Pali lefta 8a vgaloyn apo ta kainoyria kaysima...)

  Kai an o planhths meinei karaflos apo dentra, sta @@ mas. Tote 8a arxisoyme thn texnhth anadaswsh me hydroponics (http://en.wikipedia.org/wiki/Hydroponics). Dentrakia toy swlhna poy 8a metafyteyontai se mia gwnitsa xwma... (pali lefta 8a vgazoyne apo dhmoys poy 8a 8eloyn dentrakia kai loyloydia stis nhsides twn dromwn toys...)

  Kai an liwsoyn oi pagoi twn polwn sta @@ mas. Dedomenoy oti to ydrogono einai apo tis kalyteres morfes kaysimoy (http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen) mporoyme na royfame siga siga KAI TH 8ALASSA! Entaksei, sthn arxh, 8a anevei h sta8mh toy neroy merika metra kai meta 8a th royfame systhmatika! hehehe! Ydrogonokinhta mhxanakia ! Shmeiwteon, pws to ydrogono den exei rypoys kai apo thn eksatmish 8a vgainoyn stagonidia neroy (H2O) (TrelA lefta apo thn agora ydrogonoy...trelA lefta) !

  Kai an eksafanistoyn ta zwa, sta @@ mas. Bevaia, to oikosysthma 8a paei kata diaoloy, alla o XIOYMAN mporei na klwnopoihsei ta panta se ena xwro, apla gia na yparxoyn kai na phgainoyn ta paidakia na trwne malli ths grias (pali lefta 8a vgazoyne...)

  Ara:
  Mhn trelainesai kai poly...lyseis yparxoyn! Apla prepei na ftasei h katastash sto aproxwrhto gia na efarmostoyn... Den mporei p.x. na katarghsei ta Benzinokinhta aytokinhta ayrio to prwi (en opsh katastrofhs toy planhth), epeidh:

  1). Polloi 8a paroyn mpoylo (apolyseis se diylisthria)
  2). Ta diylisthria 8a einai (en merei) axrhsta (POLLA LEFTA XAMENA)!
  3). Oles oi grammes paragwghs Benzinokinhthrwn 8a 8eloyn mia PANAKRIBH ANABA8MISH...
  4). Kataskeyh kainoyriwn monadwn paraskeyhs p.x. ydrogonoy (h allhs enallaktikhs phghs energeias)...
  5). Kainoyries ereynes anava8mishs toy ydrogonoy, antlies se venzinadika, seminaria gia ta synergeia aytokinhtwn, ktl, ktl.

  Makrygorhsa....
  Kalhmeres

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. στον κ. Ανδριανόπουλο η απάντηση πρίν 2 χρόνια στο μπλόγκ μου
  http://m13.dontkissthefrog.net/?p=4

  για τους επιστήμονες που ΚΑΝΟΥΝ ΠΩς ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ
  ΕΔΩ:
  http://m13.dontkissthefrog.net/?p=18

  παρακαλώ, τουλάχιστον το πρώτο λινκ ΑΞΙΖΕΙ να το διαβάσετε.
  Είναι συμπέρασμα εργασίας που έκανα στο β' έτος για το μάθημα
  "Θέματα διοικητικού δικαίου: προστασία του περιβάλλοντος"

  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Anadelfos

  αν δεν το λές ειρωνικά αυτό που έγραψες, τότε ή είσαι μεγάλος μαλάκας, ή είσαι παντελώς αγράμματος και ηλίθιος.
  διαλέγεις και παίρνεις.

  να γιατί κάπου μέσα μου, όταν η Γη θα καταστρέφεται και το ανθρώπινο είδος θα φτάνει στο τέλος της παρακμής του..χαίρομαι. Γιατί κάτι μαλάκες θα κοπανάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο που τόσον καιρό ΤΟΝ ΕΠΑΙΖΑΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Οι προβλέψεις -και όχι απλά εκτιμήσεις- για ενδεχόμενη κλιματκά μεταβολή δεν είναι πρόσφατες απλά τώρα αποκτούν δημοσιότητα γιατί επαληθεύονται.
  Από το 1990 συζητούσαμε στο εργαστήριο φυσικής της ατμόσφαιρας την αυξημένη πιθανότητα να διανύουμε μια περίοδο κλιματικής μεταβολής στην οποία οι "εξωτερικές" δυνάμεις αποτελούν την κύρια συνιστώσα.
  Θυμάμαι μια εργασία η οποία προέβλεπε τότε την ερημοποίηση του κλίματος στην εύκρατη ζώνη.
  Ενα κλιματικό στατιστικό μοντέλο γίνεται τόσο περισότερο "ισχυρό" όσο οι προβλέψεις του επαληθεύονται και ταυτόχρονα ισχυροποιείται η θεωρητική ερμηνεία του.
  Είναι γνωστή η άποψη μιας μερίδας αμερικανών επιστημόνων και αναμενόμενη βέβαια η άποψη του κυρίου Ανδιανόπουλου. Είναι πιο εύκολο να αμφισβητείς παρά να στηρίζεις μια θεωρία κυρίως γιατί η αμφισβήτησή της έχει το προνόμιο της στιγμιαίας εκτίμησης ενώ η επιβεβαίωσή της απαιτεί χρόνο.
  Οταν συμβεί το κακό όλοι θα τρέχουν να σωθούν και κανείς δεν θα θυμάται αυτούς που το "ξόρκιζαν".
  Οσο περισσότερο ανησυχούμε τόσο το καλύτερο.
  Τις ανήσυχες καλημέρες μου Κωνσταντίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εντάξει..εγώ ο μαλάκας ο αγράμματος ο ηλίθιος θα περάσω καλά την σύντομη ζωή μου και σύ που είσαι ο Αϊστάΐν θα σε φάει η αγωνία..
  Κάτι τέτοια σκέφτεστε εσείς οι εξαιρετικοί και έχετε ήσυχη την συνείδησή σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πες το ψέμματα....έχουμε ακόμη πολλή μπούρδα να ακούσουμε και να διαβάσουμε επί του θέματος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Prosfata eida tin tainia tou Al Gore " an inconvenient truth "
  Proteinw na to provaloume mazika stis plateies mpas kai siniditopieisoun oi polites gia ti eidous katastrofi, oikologiki, koinwniki, oikonomiki milame.

  Oxi oi tipoi san ton Anadelfo. Oxi. Aftoi einai xameni ipothesi. De to sizitw, den eknevrizome kan...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Παρακαλώ τους σχολιαστές να μου πετούν μόνο ανακυκλώσιμα αντικείμενα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. εγώ αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε αφού οι αλλαγές του κλίματος είναι φυσιολογικές, και τα είδη των ζώων φυσιολογικά εξαφανίζονται, να εμφανιζόταν και κανα καινούριο είδος φυσιολογικά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εμφανίστηκε...πως δεν το είδατε; Κατά τον Μ13 ..εγώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ένα χρυσο μετάλλιο στο Ζαμανφου για τον ανάδελφο και ένα θερμό χειροκρότημα παρακαλω!
  (*κλαπκλαπκλαπκλαπκλαπκλαπκλαπκλαπκλαπ*)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Α, και το βραβείο Αρνητικής διορατικότητας "Μίδας ο Χρυσοχέρης" στον κύριο Ανδριανόπουλο!

  Υ.Γ.: Αμην Κωσταντίνα!

  (*επιστροφή στο Pimping-up της καινούριας Πόρσε*)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ανάδελφε είσαι σίογυρος ότι εμφανίστηκες ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ;;; =Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ναι, ΟΚ, και παλιά είχε γίνει μια τεράααααααστια κλιματική αλλαγή επειδή έπεσε ένας μετεωρίταρος στη Γη κι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. Δεν έφταιγαν, όμως, για δαύτην οι καημένοι οι δεινόσαυροι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. A) Anadelfe... etsi opos tros pineis kai xeskizesai prosoxi min kaneis kana paidi... proton giati tha ton piei, deuteron giati tha vgei san kai sena kai oso ligoteroi malakes toso kaluteroi. Tora pou to skeftomai mia gamati enallaktiki morfi energeias einai oi malakokinitires... vazeis malakes mesa, tous kais kai.... o lala!

  B) mastoura mesa sti mastoura sou les: pairnoume nero kai to kanoume udrogono kai to kaime kai ara peftei i stathmi tou nerou... sunexizeis kai les pos den exei rupous einai mono nero to apotelesma kausis tou udrogonou... faulos kuklos rings any bells? an ta skatosoume toso polu pou liosoun oi pagoi entelos gama ta...


  C) xpsilikatzou, to mono pano sto opoio diafono mazi sou gia auta pou les sto post kai to theoro logiko sfalma einai to exis: Den kinduneuei o planitis! O planitis sta paparia tou oti kai na kanoume ektos ama tis paixoume me vomves udrogonou kai de meinei petra gia petra... Emeis kinduneuoume apo ti mlkia pou mas dernei me to kerdos kai mono auto... Emeis tha paroume ton poulo kai o planitis tha ti vrei tin akri, olo kai kati tha epiviosei... uparxoun vaktiria vatheia sti gi, mesa se thermes piges, konta se ifaisteia, vaktiria pou trone plastika, uparxoun polles morfes zois pou tha epiviosoun, alla esto pos den epiviosei tpt kai pali o planitis os sunolo mazas-energeias mia xaroula tha nai... Emeis kinduneuoume kai auti einai kai i mlkia pou kanoun kai oi "oikologoi" pou lene soste ton planiti i soste tin kareta-kareta anti na lene soste tin kolara sas...
  Kalisperes :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Opa logiki mlkia mou... mia enallaktiki morfi energeias einai oi *malakes* kai oxi oi malakokinitires profanos....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. [eise wreos anadelfe!]

  ???

  το ανθρώπινο είδος πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης

  προσωπικά θα ξεκινούσα με τη μαρία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. mpa ! den mpenw stin loumpa Manifesto...
  iparxoun wres kai stigmes kai protereotites.
  Alwte eimaste ikanoi na milame sovara kai na analioume, alwte pali simvenoun, alla pio sovara pragmata stin alithini zwi, kai girname to kefali mas pros ta ekei.
  Proswpika simera to mesimeri efaga megali flasia. Kaki flasia.
  To sxolio "Παρακαλώ τους σχολιαστές να μου πετούν μόνο ανακυκλώσιμα αντικείμενα.." m'ekane kai xamogelasa, to vrika exipno, kai thewrisa oti glistrise sa fidi ekei pou tha mporouse na xei mpei se xontro kavga.
  Diavazontas to epomeno pou ekane, katalava oristika kai ametaklita oti prokeite peri malea.
  Ekeini tin wra omws to xamogelo pou mou dwse to sxolio tou mou xreiazotan.

  Ase loipon tis paparies vradiatika giati eixa asximi real life mera.
  Thank you dear.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Εγώ έκανα μια ερώτηση...Γιατί μας νοιάζει τι θα γίνει στο μέλλον όπου όλοι όσοι συμμετέχουν τώρα στη συζήτηση αλλά και οι απόγονοί τους θα έχουν γίνει σκόνη..
  Είναι μια φιλοσοφική ερώτηση μάπες!!
  Αν μπορέσετε να απαντήσετε πειστικά, τότε ίσως να καταλάβετε τι πρέπει να κάνουμε εμείς σήμερα..
  Όσο για τα μπινελίκια...δείχνουν το αδιέξοδο στην αναζήτηση μιας απάντησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Mani, άραξε. Η μαρία είναι και γαμώ τα παιδιά. Χαβαλέ έκανε.

  Μαράκι ο Μάνι είναι πολύ καλός φίλος, αποκλείεται να σε παρεξηγούσε αν ήξερε τις θέσεις σου.

  Ο γαμημένος ο γραπτός λόγος φταίει.

  φιλάρες α τουτ. Το βραδάκι τα ξαναλέμε. :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Anadelfos, ήμουν σίγουρη ότι παρεξηγήθηκε αυτό που έγραψες αλλά δεν έχω πολύ χρόνο τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Να μη βιαστούν να απαντήσουν όλοι οι ανησυχούντες εδώ..
  Ας το καλοσκεφτούν πρώτα, να πάνε να ρίξουν καμιά ζεμπεκιά (τσικνοπέμπτη) να ρίξουν κάνα κοψίδι και αύριο μέρα είναι ρε αδέλφια! Δεν θα τον σώσουμε και σήμερα ρε γαμώτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Κι εγω γελασα με το συγκεκριμενο σχολιο του Anadelfos -πετυχημενο!
  Παρολαυτα δε μπορω να του εξηγησω γιατι δε θα επρεπε να φερομαστε ετσι στον πλανητη. Δεν ειναι μονο θεμα αν θα μας προλαβουν οι επιπτωσεις (λες και δε μας εχουν ηδη προλαβει καποιες), ειναι θεμα -ως εμβιο ον του πλανητη (με μυαλο -don't forget)- να το νιωθεις. Απλα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Για τον ανδριανοπουλο,παντα ειχα πολυ κακη αποψη.συνεχιζει να με επιβεβαιωνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. [Mani, άραξε. Η μαρία είναι και γαμώ τα παιδιά. Χαβαλέ έκανε]

  κι εγώ χαβαλέ έκανα

  κι ο ανάδελφος χαβαλέ έκανε

  κι εσύ χαβαλέ έκανες

  κι όλοι χαβαλέ κάναμε σε ένα ποστ που το πήρα για σοβαρό αλλά επρόκειτο τελικά για χαβαλέ

  κωσταντίνα μου ποτέ δεν με ένοιαξε τι είναι κάποιος

  μόνο το τι γράφει

  και το σχόλιο της μαρίας σχολίασα

  όχι τη μαρία την οποία ούτε γνωρίζω, ούτε θα έπρεπε να γνωρίζω , ούτε και έχει σημασία τι είναι

  με λίγα λόγια όλοι καλά παιδιά είμαστε

  αυτό δεν σημαίνει όμως πως όταν γράφουμε μαλακίες πρέπει οι άλλοι να αράζουν και να μας λένε τι ωραία που τα είπαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Το ότι η Γη έχει την περίοδό της (περίπου κάθε 11.000 χρόνια), αυτό δε σημαίνει ότι θα την μπουκώσουμε και στις ασπιρίνες να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου. Μα καλά, όσοι τα λένε αυτά, μήπως τη βρίσκουν με τον προπηλακισμό; Ανάβυσσος η ψυχή του βιτσιόζου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. @It Is :

  Koita, ama liwsoyn OLOI oi pagoi, fantasoy possa pagakia gia frape mporoyme na ftiaksoyme :P

  Oso gia to ydrogono, ta ypoleimmata kayshs toy einai atmos neroy kai h diadikasia paraskeyhs toy den einai ka8oloy pio molyntikh apo thn eksoryksh - Diylhsh petrelaioy...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Μου αρέσει που το υπεργαμάτο σχόλιο του Μαστούρα δέν το σχολίασε κανείς!! Μή χτυπατε τη Μαρία, είναι μανούλα, λογικό είναι πως όποιος γίνεται γονιός είναι και περισσοτερο ευαισθητοποιημένος για τη συνέχεια του πλανήτη, το αναγνωρίζω αυτό κι ας ανήκει ένα κομμάτι της διχασμένης μου προσωπικότητας στη συνωμοταξία του ανάδελφου...

  Δέν έχω καμία μα καμία σχέση με τα περιβαλλοντικά θέματα, κάποτε άρχισα να ανακυκλώνω, το έκανα πολύ καιρό μέχρι που το άγρυπνο μάτι μου συνέλαβε τους σκουπιδιάρηδες της περιοχής να αδειάζουν και τους δύο κάδους στο ίδιο μέρος, το σχολίαζαν δέ με γέλια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. mastoura mazi sou re arxige! :D
  anadelfe... 50-70 xronakia dinoun oi metriopatheis provlepseis... eisai guro sta 80 opote den anisuxeis na upotheso?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Kακώς οι χαρακτηρισμοί ρε παιδιά για τον Ανάδελφο. Eίναι σημαντική η ερώτηση.

  Kαι η απάντηση είναι η ακόλουθη.

  Αν είσαι 80 ετών και δεν έχεις παιδιά - ή αν έχεις παιδιά και τα μισείς - τότε καλώς είσαι χαλαρός. Γιατί στο μεταξύ οι επιπτώσεις του φαινόμενου του θερμοκηπίου έχουν ξεκινήσει. Tυφώνες στην Eυρώπη δεν είχαμε δει ποτέ. Φέτος προβλέπεται το θερμότερο καλοκαίρι από το 1988. Στην Αμερική τα δέκα πιο ζεστά καλοκαίρια είναι τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια.

  Δεν έχουν χιόνια οι Άλπεις, δε χαλάει μόνο το σκι των ψώνιων. Δεν έχει και νερό στις τριγύρω πόλεις. H φάση στο μεταξύ δεν είναι γραμμική. Kάνει ξαφνικά άλματα, και δεν έχει επιστροφή.

  Oπότε, θέλω να σου πω, και τελείως ατομικιστικά να το δει κανείς - και εγώ δε σοκάρομαι από την άποψη αυτή - δεν βγαίνει η φάση.

  Σε όσους δεν έχουν δεί το ντοκυμανταίρ του Al Gore "An Incovenient Truth" το συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα το έχουν τα Video Clubs. Στην Eλλάδα αν κατάλαβα καλά δεν το φέραν ποτέ, σωστά; Tώρα που είναι υποψήφιο για Oscar έχουμε ελπίδα.

  Ανάδελφε, μία δημιουργική κριτική στο θέμα είναι το άρθρο στην Washington Post, αλλά δε το διάβασες όμως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Σας υπενθύμισε ο Αθεόφοβος στο πρώτο σχόλιο εδώ να δείτε τα στοιχεία που υπάρχουν για την θέρμανση της γης διαχρονικά αλλά χωρίς όριο προς τα πίσω..Δεν το κοιτάξατε καν, γιατί μάλλον ψάχνετε να διαβάσετε τα λεγόμενά σας και οχι τι σας γράφουν οι άλλοι.
  Κοιτάξτε πάλι και τα λέμε: http://e-rooster.gr/03/2006/272

  Οι αλλαγές γίνονται σε χρονικό διάστημα που υπερβαίνει κατά πολύ 5-10 γεννιές. Μην μασάτε στην κινδυνολογία, σας πουλάνε "ευαισθητοποίηση" γιατί κάτι άλλο θα σας πουλήσουν στο σύντομο μέλλον..Ίσως έχει έλθει η ώρα να αγοράσετε μαζικά υβριδικά αυτοκίνητα πανάκριβα, για να έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας οτι κάτι κάνετε και εσείς.
  Στην ουσία δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τίποτα.
  Το μόνο που θα γίνει είναι να μας ξεζουμίσουν πάλι ενώ οι κύρια υπεύθυνοι θα καλοπερνάνε πίνοντας στην υγειά μας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. anadelfe...δεν είμαι Ο m13. Είμαι η. Κι εσύ παραμένεις μαλάκας όσο παριστάνεις πως δε γνωρίζεις μία απάντηση σε ένα πέρα για πέρα ρητορικό ερώτημα.
  Γειά σου ρε μάνι, συμφωνώ 100% μαζί σου.

  να διευκρινίσω κι εγώ ότι δε μιλάω για πρόσωπα ή καταστάσεις, αλλά επί του θέματος, θεωρώ παντελώς μαλάκα όποιον δεν καταλαβαίνει με τίποτα ότι τον χωρίζει μία ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΑΤΗ ατμόσφαιρα από τους -200 βαθμούς κελσίου.
  anadelfe, αν δεν είσαι από ΑΖΩΤΟ, κοίτα να αποκτήσεις συνείδηση, ή τουλάχιστον να την αποκτήσουν τα παιδιά σου...και τα παιδιά των παιδιών σου...και τα παιδιά των παιδιών των παιδιών σου...κ.ο.κ.
  γιατί ΚΑΠΟΙΑ γαμημένη στιγμή το ανθρώπινο είδος θα πάρει πούλο (δόξα τω θεώ, θα απαλλαγεί το σύμπαν από αμέτρητα άχρηστα αρχιδάκια nothing personal)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. nai re maria ti malakies pas kai epikroteis..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Μ13 ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..
  Εγώ δεν έκανα τίποτα αυτές τις μέρες για να σταματήσω την παγκόσμια υπερθέρμανση..
  Μπορείς να μου πεις εσύ τι έκανες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. imarton pedia, exete apolito dikio.
  Ki o mani exei apolito dikio m'afto pou leei...
  Alla eiani kati wres pou den exw orexi na mpw se "kavgades"... Twra vevea egw to pa kai paliotera "otan den exoume kati na poume, vihoume"

  malakia mou, alla ekeini tin wra mou vgike afthormita.

  twra
  oson afora ton anadelfo.

  na sou pw kale mou anthrwpe, den xerw an eise malakas, kai iparxei megali pithanotita stin zwi sou genikotera na min eise, den gnwrizw, afto pou xerw omws einai oti tin exeis dei tin me lathos tropo...

  ekpneeis afton ton zamanfoutismo tou mesou ellina "oti fame oti pioume ki oti arpaxei o kolos mas" pou mono ston apenanti toixo mporei na se vgalei. Parapera poli liges pithanotites iparxoun na se paei.

  An thes loipon na mporeis na trws kopsidia kai sto mellon, xekina apo simera.

  To pithanotero einai, oti den exeis pedakia. I oti opws eipane nwritera, exeis kai ta miseis vathitata.

  Iparxei ena kommati syin tainia tou Al Gore, pou me fovise perisoterao apo otidipote allo...

  Se kapia stigmi, exigei oti me to liwsimo ton pagwn stin grilandia th anevei i stathmi tis thalassas kai blablablablablabla xeroume oli tin sinexeia de tha analisw... ALLA:
  afto pou den eixa POTE skeftei, kai pou m'ekane kai anatrixiasa, itan to meta...
  exigei loipon oti tha "plimirisei" i ollandia, i flamandia (voreio belgio) i florida, to seatle, i shaigon ktl....
  Milame gia EKATOMIRIA anthropwn xwris stegi....
  Edw figan 200.000 kosovarioi kai ta eidame ola aspra mavra kitrina.... FANTAZETE KANEIS 20.000.000 prosfiges na kinounte ap to ena meros pros ena allo????????
  Den tolmw na fantastw oti tetoio mellon tha zisei o gios mou Andelfe.
  Arnoume.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Αρνείσαι ..ξεαρνείσαι Μαράκι το θέμα είναι οτι το λομπυ των πετρελαιάδων έχει χρηματοδοτήσει το περι ου λόγος ντοκιμαντέρ του κ.Γκοοοοορ με 7 παρακαλώ μύρια ντολαρς..Γιατί;

  Ασε εμένα και τι εμπνέω, αποπνέω, ή εκπνέω!!
  Άκου όμως τι σου λέω !

  Οι αλλαγές ΔΕΝ γίνονται έτσι από τη μια στη άλλη... Τρομολαγνεία πάλι για να περάσουν τα δικά τους..Πάντα έτσι κάνουν..Χωρίς να σου εμπεδώσουν οτι κινδυνεύεις δεν μπορούν να σε οδηγήσουν στην "σωτηρία"..
  Εγώ ΞΕΡΩ οτι δεν είμαι υπεύθυνος για καμμιά θέρμανση.
  ΞΕΡΩ οτι ΔΕΝ μπορώ να κάνω κάτι να την σταματήσω (αν γίνει)
  ΔΕΝ μασάω με την τρομολαγνεία και σκοπεύω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς τύψεις για κάτι που δεν ευθύνομαι..
  Αφού νομίζεις οτι εσύ μπορείς κάτι να κάνεις ...δόστου!! Να κοιμάσαι και ήσυχη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. @anadelfos...Πολεμούσα την ανθρώπινη βλακεία. Τη δική σου βλακεία. Ή μήπως δεν είσαι άνθρωπος...δε θα προβληματιστώ...όχι για τα δικά σου χάλια τουλάχιστον.

  [Εγώ ΞΕΡΩ οτι δεν είμαι υπεύθυνος για καμμιά θέρμανση.]
  ναι οκ, δηλαδή ξέρεις μόνο ότι αφορά την ΚΩΛΑΡΑ ΣΟΥ, και αυτό το κάνεις και ΕΛΛΕΙΠΩς.

  [ΞΕΡΩ οτι ΔΕΝ μπορώ να κάνω κάτι να την σταματήσω (αν γίνει)]
  Θα συνιστούσα ξαφνική και διά παντός διακοπή εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
  Κοινώς...μπορείς να σταματήσεις να εκπνέεις.

  Η Π.Ε.(η περιβαλλοντική εκπαίδευση ρε βλήματα)θα έλεγε ότι στη δική σου περίπτωση,
  απουσιάζουν
  η συνειδητοποίηση, η γνώση, η στάση, η δεξιότητα, η ικανότητα αξιολόγησης και η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

  Δεν είναι τίποτα...τα στάδια για την περιβαλλοντική συνείδηση είναι, που κάποιοι τρανοί μαλάκες αγνόησαν επιδεικτικά στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να ψοφήσουμε από κανείς δεν ξέρει τι (γιατί το σύστημα κυρίες και κύριοι, στο οποίο υπακούει ο 'καιρός' ΔΕΝ είναι γνωστό από κανέναν επιστήμονα-κανείς δεν ξέρει τί θα γίνει αν κλάσει η Γη επειδή την ψοφήσαν π.χ. στο μεθάνιο...παγετωνική περίοδος; αλλαγή φοράς ρευμάτων Γκολφ Στρίμ; Άνοδος της στάθμης της θάλασσας; Λειψυδρία; Ερημοποίηση; Καυτός ήλιος που σκοτώνει με κερκίνο στα 5 λεπτά έκθεσης; Τυφώνες; Πλημμύρες; Πείνα; Τι; Μετατόπιση των εποχών; Εξαφάνιση των 2 από τις 4 εποχές; Ένας γιγάντιος κυκλώνας που στο μάτι του θα κλείσει όλη την Ευρώπη και θα την παγώσει μέσα σε 5 δευτερόλεπτα; Σεισμοί; Να συνεχίσω; Μπά, ακούστε τον ανάδελφο...και κοιμηθείτε ήσυχα πουλάκια το βράδυ...γιατί δε θα έχετε συνείδηση να σας προβληματίσει...άχρηστα υποκείμενα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ai kane pedi mou oti thes!
  egw tha s'alaxw ta miala mipws?
  varethika... ! provlimata me ton ipno den eixa pote...

  (twra vevea an mou sikwsei kanas tifwnas tin krevatoukla kai xipnisw se kana xwrafi mesa mporei kai na ton xasw meta, tha se gelasw...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. maria, den apefthinomai se sena
  allwste to comment soy me kalypse ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. kale! ston Anadelfo milousa ki egw!!! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. @Μ13
  πολύ βρίσιμο ..πολλά νεύρα..εύκολα λόγια..Γιατί έτσι;
  Πυροβολώντας τον συγγραφέα δεν σκοτώνεις τον λόγο του..

  Εγώ θα σου πρότεινα, αν βέβαια έχεις ήδη διαβεί την σεξουαλική ωρίμανση, να απολαύσεις ένα ολονύκτιο πήδημα για να χαλαρώσεις λίγο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. ...... :-)

  i feel the earth, move, under my feet....


  :-)))) sta katafigia!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. [πολύ βρίσιμο ..πολλά νεύρα..εύκολα λόγια..Γιατί έτσι;]

  Για να ρωτάνε οι μαλάκες.

  [Πυροβολώντας τον συγγραφέα δεν σκοτώνεις τον λόγο του..]

  μα δε σε πυροβόλησα...σε ξεφτίλισα.

  [Εγώ θα σου πρότεινα, αν βέβαια έχεις ήδη διαβεί την σεξουαλική ωρίμανση, να απολαύσεις ένα ολονύκτιο πήδημα για να χαλαρώσεις λίγο..]

  εγώ θα σου πρότεινα να πάς να κάνεις μία λοβοτομή, μπάς και κατεβάσεις πιο έξυπνες ιδέες..τσόκαρο.


  και να απαντήσω στο σχόλιο 42 που έκανες...κρατιέμαι τόσην ώρα να μη σε κάνω ΡΟΜΠΑ.

  "θετική ανάδραση"
  απλά μαθηματικά είναι ρε μπαμπουίνε. το σύστημα...τείνει να καταρρεύσει...ΧΑΟΤΙΚΑ
  τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις;
  jesus christ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. koita simasia den exei toso ti 8a kanoume emeis alla ti 8a kanoun oi kologamimenes etereies pou stirizoun oi gamo kiverniseis twn usa , kina, india pou ef8inontai kata megalitero pososto gia tin molinsi tou planiti dratontas ths efkerias logo anexias kai starxidismou twn malakopitouron kai moggolikon laon pou eksousiazoun..
  .. malakopitoures kai moggolous oi opoioi den diaferoun kai poli apo kati tipous san.. katalaveneis poious..
  .. an 8eloume na simvaloume stin molinsi tou planiti me sovaro pososto prepei na tous afisoume na ek8etoun tin paparologia tous opos akrivos agapoun kai epi8imoun, allios as tous grapsoume apla me kefalaia grammata sta arxidakia mas.
  .. ali8eia pantos einai oti o dromos ths katastrofis einai monodromos kai mi antistrepsimos.
  exete gia vrisoules logoi vouna raxoules..8elete den 8elete na to pistepsete mpampouinoi..
  sas exo kai ena sin8ima epi tis efkerias " laoi foniades ton amerikanon" asxeto.
  ante kalispera sas kai mia erotisi gia to telos
  pos to protimate to piato tou 8anatou krio h welldone

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Guys, είναι αδύνατον να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά. Ο Ανάδελφος είπε μεγάλη μαλακία τελικά και μ΄αρέσει ρε φίλε που σε πειράζει και το ύφος που σου απάντησαν. Από το πρώτο σου σχόλιο φωνάζεις λες και απευθύνεσαι σε άσχετους. Ε,μερικές φορές μαζί με τα επιχειρήματα κι ένα "μαλάκα" κάνει πιο καλή δουλειά.

  Τεσπα, δεν το τρώω ότι έχουμε πέσει θύματα καταστροφολόγων. Και μπορεί η γη στην τελική να επιβιώσει και να μην κινδυνεύει (παρά μόνο ο άνθρωπος) αλλά αυτό δεν μας δίνει κανένα δικαίωμα ούτε να σκοτώνουμε πιο γρήγορα ανθρώπους ούτε να πηδάμε τη γη κανονικά. Έλεος δηλαδή! Τις συνομωσίες του Ανδριανόπουλου συνεχίζω να τις θεωρώ αισχρές αλλά τελικά ο καλός πολιτικός πάντα χρειάζεται μια συνομωσία για να πείσει.

  Θενκς γκαιζ. Όποιος με ψάχνει, θα φιλοξενούμαι εκτάκτως εδώ:

  http://filoxeneio.blogspot.com/2007/01/blog-post_23.html

  :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Σωστή! Πόσο σωστή! Προσθέτω εδώ και το Let's fuck the planer που θα βρείτε εδώ: http://www.simos.gr/2007/02/lets-fuck-earth.html

  Επιτέλους ας καθαρίσουμε τα αυτιά μας για να ακούμε καλύτερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. "O Kosmos Katastrefetai Apo Thn Adiaforia..., ALLA TI ME NOIAZEI EMENA??"

  O ka8enas mporei na pisteyei kai na leei o,ti goystarei. To Ti KANOYME einai to 8ema....

  opOte afhste thn parla kai ksekinhste na agapate ton planhth sas me opoiondhpote tropo mporeite...

  To poios ey8ynetai gia thn katantia toy planhth den einai toso shmantiko apo aytoys poy ey8ynontai gia thn meiwsh ths mollynshs.

  MAKE LOVE NOT WAR !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Δύο είναι τα πράγματα που θα αλλάξουν τελείως τον τρόπο (και το σύστημα) με το(ν) οποίο ζούμε. Και δυστυχώς αυτό δε θα είναι κάποια συλλογική αφύπνιση των ανθρώπων να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους, κάτι σαν επανάσταση ας πούμε. Αυτά τα δύο είναι το περιβάλλον και η ενέργεια. Οι τρελοί ρυθμοί που ζούμε θα αλλάξουν θέλουμε δε θέλουμε όχι σε 100 χρόνια αλλά σε 10 και όχι επειδή το σκεφτήκαμε λογικά και αποφασίσαμε να κόψουμε τα αίσχη αλλά απλώς για λόγους επιβίωσης.

  Συγνώμη παιδιά αλλά αυτή δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι η πραγματικότητα (λυπάμαι ανάδελφε δεν προλαβαίνεις ούτε καν εσύ).

  Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε (είναι κάτι σαν ένστικτο που προειδοποιεί τα ζώα λίγο πριν την καταστροφή) ότι ο κόσμος μας μοιάζει σα να τρέχει με την ταχύτητα του φωτός για να πέσει πάνω σε ένα αδιαπέραστο τοίχο. Όλοι μας εκτός από τύπους σαν τον Ανδριανόπουλο (ο άνθρωπος είναι πανέξυπνη νυφίτσα, απλώς δε μπορεί να χωνέψει τι κάνει ο καπιταλισμός στη γη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. @inlovewithlife
  Περίεργο...Να μια φωνή που μιλάει για το θέμα..
  Και έλεγα οτι εδώ για να είσαι ΙΝ..πρέπει να ξέρεις όλα τα νέα μπινελίκια που κυκλοφορούν στην πιάτσα..και να τα ρίχνεις αδιακρίτως αντί για σχόλια..ή να συμφωνείς με το θέμα και να γλύφεις χαριτολογώντας..

  Αν και δεν συμφωνώ με τα "ασφυκτικά" χρονικά όρια που μου δίνεις..θα το σκεφτώ να πουλήσω το ένα μου αυτοκίνητο, το 3ο κινητό μου, και ίσως και το Laptop..Το θέμα που με προβληματίζει είναι σε ποιόν..μια που όλοι πλέον..έχουμε συνειδητοποιήσει την επερχόμενη καταστροφή και αποφασίσαμε να την σταματήσουμε...ξεπουλώντας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή