Τρίτη, 5 Ιουνίου 2007

GREEK BLOGGERS CAMP ‘07

Προφανώς έχετε μάθει τα περισσότερα απ΄όσα έγιναν στο gbc 07 στην Ίο φέτος. Σίγουρα όμως, δεν έχετε μάθει αυτά που εγώ είδα και έμαθα. Και ήταν πολλά. Ακόμα κι αν δεν έγραφα τίποτα, θα καταλαβαίνατε πολύ σύντομα πόσο με επηρέασε η συζήτηση με όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να συναντήσω και να συνομιλήσω από κοντά. Γιες, τους ζάλισα.

Δεν μιλάω μόνο για τους bloggers που λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε και συνομιλούμε μέσα από ΄δω και που τα λέγαμε – με όσους προλαβαίναμε να βουτήξουμε απ΄το σβέρκο - σερί τρεις μέρες (hi vrypan, hi evi, hi diafanos, hi chaka, hi nikan, hi alepou, hi parafone, hi panos, hi Valia… ουφ ξέχασα πολλούς προφανώς, τεσπα hi to you all guys). :)

Δεν μιλάω για τον υπέροχο και ακούραστο διοργανωτή (που δεν μου βγαίνει με τίποτα απ΄το κεφάλι ότι καρακατασίγουρα μπήκε «μέσα» για να μας τα προσφέρει όλα αυτά, χώρια που ήταν πολύ στεναχωρημένος για την άσχημη κριτική που του έγινε πριν το camp) hi stefanos. :)

Δεν μιλάω μόνο για τους γνωστούς ομιλητές του Camp (hi Matt, hi Steve) που είχαν όλη την υπομονή να εξηγούν ξανά και ξανά ό,τι δεν καταλαβαίναμε.

Ούτε τέλος, για τους δημοσιογράφους που έγιναν ένα με την παρέα μας και πλέον θεωρώ ότι θα τα λέμε συχνά και από ΄δω (και που παίζει να ήταν ιγκόγκνιτο (ή δεν ξέρωγωτί), οπότε δεν θα είμαι εγώ αυτή που θα κάνει πάλι τη μαλακία πρώτη). :P

Μιλάω επίσης για μερικούς ακόμα ανθρώπους που ήρθαν από διάφορα μέρη του κόσμου και της Ελλάδας, επίσης με δικά τους έξοδα, απλά για να είναι εκεί. Είτε για να μας παρουσιάσουν την δουλειά τους, είτε για να μας γνωρίσουν. Και αυτό ήταν πολύ μεγάλο.

Πάμε λοιπόν, να σας τους γνωρίσω.

Ο Αλέξανδρος Παγίδας, ένα φοβερό Πειραιωτάκι, ήρθε από το Σαν Φραντζίσκο! Δουλεύει στην σίλικον βάλεϊ και είναι ΚΑΙ φιλόσοφος. Δεν μπορούσε να σταματήσει τα γέλια όταν άκουσε το «Καλτσόβρακος» (όπως και όλη η αίθουσα – μπου χαχχα) ενώ μας είπε πολλά πράγματα για την ιστορία της οικογένειάς του και έναν αντεροβγάλτη πρόγονο. Οκ Αλέξανδρε, got the point δε θα γράψω κακό λόγο. Πολύ ευχάριστος άνθρωπος, από εκείνους που έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο και πραγματικά τίποτε δεν στέκεται εμπόδιο στα όνειρά τους. Ένας πραγματικά ανοιχτός άνθρωπος. Hi Αλέξανδρε! :)

O Νεκτάριος με τον Μανώλη, ήρθαν να παρουσιάσουν την drupal. Οκ, δεν κατάλαβα πολλά στην παρουσίαση – ναι, είμαι τούβλο λέμε - , αλλά μου έκανε φοβερή εντύπωση ο ενθουσιασμός τους να μοιραστούν τα πάντα γύρω από τη δουλειά τους ακόμα και με τον πιο άσχετο άνθρωπο. Είχαν όλη την καλοσύνη να μου εξηγούν διαρκώς κάθε νέο όρο και να αναγκάζονται να τα κάνουν όλα φραγκοδίφραγκα. Ευχαριστούμε πολύ παιδιά για όλα και κυρίως γιατί είχαμε την χαρά να νοιώσουμε για πρώτη φορά, κομμάτι μιας τόσο ενδιαφέρουσας ματιάς στην τεχνολογία (τα κουτσομπολιά παρακάτω). ;)

Ο Leonid Mamchenkov, ένα γλυκύτατο τυπάκι που ήρθε από την Κύπρο. Είναι Ρώσσος που σπούδασε σε Ρωσσία, Αγγλία και Κύπρο και εκείνος που κατάλαβε τα περισσότερα από όλα αυτά που ακούσαμε (είχε για όλα απορίες και ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις). Ε, το δεύτερο βράδι, τον τσακίσαμε τον άνθρωπο στις ερωτήσεις. Μας μίλησε για το ρωσικό εκπαιδευτικό σύστημα και πόσο υψηλού επιπέδου ήταν τότε (αφού όταν πήγε Αγγλία, οι περισσότεροι άγγλοι του ζητούσαν να μιλάει πιο απλά αγγλικά γιατί η γραμματική, το λεξιλόγιο και το συντακτικό του ήταν δύσκολα), την άσχημη κατάσταση τώρα στην χώρα του και την ζωή του με τους Κύπριους. Είδα να μου αναφέρει έκπληκτος μια φράση του καθηγητή του στην Κύπρο «όποιος μου φέρει τα αρχίδια ενός Τούρκου, θα πάρει άριστα στο μάθημα». Ήταν ο μόνος που αντέδρασε και ο μόνος που κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν καθόλου σωστό. Γενικά, ο Leonid είχε μια φοβερά αποστασιοποιημένη ματιά για όλες τις χώρες που έζησε (και είναι πολλές) και μου έκανε εντύπωση που δεν ένοιωθε ότι έπρεπε να υποστηρίξει την δική του.
Leonid, thanx a lot for the beautiful discussion, if you can’t understand any of this, tell me and I’ll try to translate. Although my Cypriot - English is a bit rusty. :D


Φίουυυυυυυ, έχω άπειρα πράγματα να γράψω και για πολλούς ακόμα αλλά έχει πέσει πολλή δουλειά γαμώτο. Πάραυτα, όπως προφανώς έχετε καταλάβει, δεν γίνεται να μην κουτσομπολέψουμε γιατί παίζει να χαλάσουμε το ίματζ μας με όλα αυτά τα γκικς. :D

- Η πρώτη βραδιά στην Ίο, ήταν Σκοτσέζικο ντούς. Ξεκινήσαμε από το Flames και τους Άγγλους που κάνουν τα εκκρεμές (εκκρεμές = μετά το πρώτο καφάσι μπύρες, στέκονται όρθιοι μπροστά σου και γέρνουν μπρος πίσω για κάνα μισάωρο πριν σωριαστούν. Ο Καλτσό έπαιξε βόλεϊ με έναν από αυτούς: Στέκεσαι πίσω από το εκκρεμές και όταν γείρει προς τα σένα, του δίνεις μια και έρχεται στα ίσια του. Αν είναι πολύ λιώμα, φροντίζεις φυσικά να βρίσκεται απ΄την άλλη ένας παίχτης γιατί παίζει να πέσει στο κενό. Εμείς τον ρίχναμε σε αγγλίδες γκομενέτε που έκαναν ουάου και χοροπήδαγαν που είχαν τέτοια ρέντα – ρέντα = ό,τι κινείται και πετάει).

Συνεχίσαμε μετά σε έναν άλλο κόσμο… Καθίσαμε όοολοι σε ένα ταβερνάκι παρακάτω, όπου μετά από λίγο έκατσαν τρεις μουσικοί. Μπαγλαμάς, μπουζούκι και κιθάρα, μας έκαναν πολύ σύντομα να τραγουδάμε όλοι Μάρκο και ρεμπέτικα, κάποιοι ερωτεύτηκαν χωρίς ανταπόκριση (αλλά τσάκισαν μια ντουζίνα σουβλάκια πράγμα που με έκανε να ησυχάσω γιατί ρε φίλε άμα τσακίζεις σουβλάκια απέναντι απ΄τη γκόμενα τι περιμένεις δηλαδή; ), κάποιοι τραγουδούσαν, κάποιοι έριχναν παραγγελίες (κλαψς, την δικιά μου δεν πρόλαβα να την ακούσω, ανεβάστε το βιντεάκι λέμε) και κάποιοι χόρεψαν κιόλας (γιες γιες, μπορεί οι μάγκες να μην υπάρχουν πια αλλά οι προγραμματιστές καρακατασίγουρα πάνε για διαδοχή – βέρι νάις μουβς μαν! ). :P

Από τον Μυλοπότα στην Χώρα, κάτι τελειωμένοι, πήγαμε με τα πόδια. Οου γιές. Στην διαδρομή, ο Παναγιώτης υποσχόταν να χτίσει γέφυρες και Μετρό, οι γυναίκες μουρμουρίζαμε για «πότε επιτέλους θα φτάσουμε» και ο Τσάκα αποφάσισε να μας πει το πιο σπασαρχίδικο και κορυφαίο ανέκδοτο έβερ. Όταν φτάσαμε, καταλάβαμε ότι κάναμε μόνο δέκα λεπτά.

Την δεύτερη μέρα, πήγαμε οι περισσότεροι στο Κατώγι. Ένα μικρό μαγαζάκι που το έχει η Θεοδώρα (φωτό στον Καλτσό) που μετακόμισε τα δύο τελευταία χρόνια στην Ίο και που φοράει πολύ ψηλά τακούνια (για να χωράει λέει ο ποπός της απ΄τις καρέκλες – γιου ρουλ γκερλ). Τους χειμώνες δεν βαριέται. Τον χειμώνα που πέρασε, ασχολήθηκε με το ψάρεμα και ψάρεψε ένα ολόκληρο καλαμάρι σε έξι μήνες! Επίσης, μάζεψε λεφτά και πήρε ραπτομηχανή και έραψε τα μαξιλάρια του μαγαζιού. Δεν έχει καμία σχέση με τεχνολογία και αρνείται ακόμη να πάρει κινητό. Το πιο γελαστό και απλό κορίτσι που έχω γνωρίσει. Και παρεμπιπτόντως είναι πανέμορφη!

Ουφ… τόσα πολλά!

Bottom line, για τρεις μέρες ήμουν πολύ αλλού με ανθρώπους που ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν, τόσο απλά και ταυτόχρονα τόσο αξιόλογα παιδιά. Είμαι αρκετά αισιόδοξη. Παρόλο που ηλικιακά ένοιωθα αταίριαστη (ρε σεις, ο ματ της γουορντπρες είναι μόνο 24, έλεος!!!!) και παρόλο που παίζει να ήμουν η πιο αστοιχείωτη σε θέματα γνώσεων και τεχνολογίας, εντούτοις αυτά τα παιδιά με έκαναν να νοιώσω λίγο περήφανη.

Θερμά ευχαριστώ σε όλους σας.

p.s. Αν όλα αυτά με κάνουν «πρόβατο», «πουλημένη» και «θύμα» έχω να δηλώσω ότι κουράστηκα να αναλώνομαι σε απολογίες για ό,τι κάνω στην ζωή μου. Είμαι blogger, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εκτίθεμαι οικειοθελώς αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μου επιβάλλει κανείς πώς θα σκέφτομαι και θα πράττω. Δεν έχετε ιδέα τι απολογίες έχω ρίξει τρία χρόνια τώρα και πόσο πολύ αποφασισμένη είμαι να το κόψω μια και καλή.Τσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

30 σχόλια:

 1. Ζηλεύω.Είμαι 46 και με πολλές υποχρεώσεις.Θα έννοιωθα πολύ άνετα με την παρέα του νεαρόκοσμου.Αυτοί δεν ξέρω πως θα έννοιωθαν, αλλά δεν θ'απολογούμουνα κιόλας! Τ'αξίζεις όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ζει ο Παγίδας; Ε δε το πιστεύω. Κοίτα να δεις - τί μικρός που είναι ο κόσμος ρε!

  Φαίνεται ότι πέρασες μια χαρά - πολύ ζηλεύω - ας είναι καλά η εξεταστική που με αλυσόδεσε στα Λονδίνα.

  (Με εκπλήσεις με τις δηλώσεις περί απολογιών. Αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ααααα ζηλεύωωωωωωωωω (αλλά θα τα μάθω όλα, είχα ρουφιάνο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1. zilevo! (prototipisa..)
  2. mporo na apokalipso ena dimosiografo pou den itan incognito
  3. ekei me to ekkremes.. lol diladi! den iparxei laos pou na methaei pio asxima! pou exo mpleksei :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρίχνεις αλάτι στις πληγές μου. Ρίξε - ρίξε δεν θα τη βγάλω την εβδομάδα. Ας όψοτε και η δική μου εξεταστική (ναι εξεταστική)

  Και όντως ζει ο Ματθαίος! και δεν είναι ποτέ incognito!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. yoreeka, esi giati den evales link sto roufiano sou??
  :PPPPP

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τυχεροι οσοι καταφεραν να πανε.Του χρονου,ναμαι και εγω,για να ανεβει και ο μεσος ορος ηλικιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Eίσαι «πρόβατο», «πουλημένη» και «θύμα»...
  Φτού σου
  ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Με άλλα λόγια, περάσατε καλά. Κι αυτό, τελικά, είναι που μένει.
  Άντε, και του χρόνου -οπότε ελπίζω να τα καταφέρω΄ όχι τίποτ' άλλο, αλλά για ν' ανεβάσω το... μέσο όρο ηλικίας!
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ps sto ps
  Άστες τις απολογίες για αυτούς που έχουν τύψεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ωχ, τώρα το πρόσεξα... Αντιγραφή έκανα, κανονικά. Σκονάκι σκέτο...
  Να διαβάζουμε και κάνα σχόλιο, πριν γράψουμε το δικό μας, δε βλάπτει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. re seis, pali kleinoun ta matia mou kai den prolava gia allh mia fora (ti prwtotypo!) na sas apanthsw. Sorry. Na 'ste kala oloi.

  'nyxtes! :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Παρ'όλο που δεν είχα πάρει χαμπάρι τι γίνεται (για να δεις ότι υπάρχουν και πιο άσχετοι, χεχε) γέλασα τόσο που ξύπνησα τον εργαζόμενο αδερφό μου.
  Στο άκουσμα της δικαιολογίας μου:
  -Γιατί χαχανίζεις μωρή;
  -Η Ψιλικατζού φταίει...
  Πήρα δώρο και ένα ζευγάρι παπούτσια της εργατιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μην τολμήσεις ν απολογηθείς!!!
  Δεν θα σου ξαναμιλήσω ποτέ!!!
  Και θα μου πεις χέστηκες..
  Αλλά αν σου πω ότι δεν θα σου ξαναχορέψω ποτέ με "γκάζι"?

  Μάλλον σε έπεισα...

  (μ’άρεσε προχθές που σε άκουσα τόσο rebelle....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. [...]  Πολύ ωραία πέρασα. Ήμουνα στη Νιό και παρευρέθην στο Greek Bloggers Campus 07 όπου και ανέπτυξα την εργασία μου: “Οι αρρωστημένες [...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αστοιχείωτη σε θέματα τεχνολογίας ε; That makes two of us then!
  Για το Κατώγι πολύ στενοχωρήθηκα που δεν ήρθαμε. Και να σκεφτείς ότι περάσαμε απέξω- πού να το φανταστούμε ότι είσασταν εκεί;
  Καλημέρα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αυτό όλο τι ήταν; Πάλι έλειπα από εκδήλωση blogers? Ακόμα και το πάρτυ στην αθήνα πριν καμια εβδομάδα το έμαθα...

  Πού ζω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ωραία φάση. Θα ήθελα να έρθω αλλά από ό,τι είδα λίγο φραγκάτη για μένα.

  Την επόμενη φορά προτείνω να γίνει κάτι που να καλύπτει και εμάς τους ελεύθερους κατασκηνωτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Κάνεις παράπονα για τις παραγγελιές ε :)

  Αύριο θα την έχω έτοιμη ... υπομονή κυρία μου ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ναι αλλά δεν έχει αφιέρωση :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. [...] στιγμή άκουσα την Κωνσταντίνα η κατά άλλους Ψιλικατζού να ψιθυρίζει έναν τίτλο τραγουδιού, ενώ ταυτόχρονα [...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Τα ps σου τελικά είναι αυτά που μου προκαλούν πιο πολύ το ενδιαφέρον. Δεν τους γαμείς;

  Βλέπω τις φωτό από το camp και θέλω να σας κουτουλήσω όλους.

  Αν ήτανε η ζήλια ψώρα...Μπουχουχου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. kALA KAI EGW POY EIMOYN? GIATI KANEIS DEN MOY EIPE TIPOTA, MPOYXOYXOY..KLAPS..
  NOMIZW OTI PERASES TELEIA, MPRABO...AX EXETE KALOKAIRI EKEI...XM..FILIA APO THN BRAZILIA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Μια μικρή διόρθωση: Ο Matt είναι 23 LoL... σε ευχαριστώ πολύ που ήρθες γειτονάκι :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αξίζει να το κόψεις; και στην τελική ρε σύ άσε τους άλλους να κουρεύονται. Κάνε αυτό που θέλεις και γάμησέ τους όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή