Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2007

F.Y.I. (3)

Εικαστικοί Καλλιτέχνες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Δελτίο Τύπου
Αθήνα 4.10.2007
6-13 Οκτωβρίου, Ναύπακτος
Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της στην Ναύπακτο η τρίτη από τις 4 Εκθέσεις «Εικαστικοί Καλλιτέχνες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες» και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007, ενώ την Κυριακή 7 Οκτ. στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια.
73 σημαντικά έργα που αποτελούν το υλικό της Έκθεσης, ευγενική προσφορά καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα «Ναυπακτία» στο Λιμάνι της πόλης.
Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοδο και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 6-9 το απόγευμα.
Για τα σχολεία που επιθυμούν να την επισκεφθούν, θα είναι ανοικτή πρωινές ώρες 10πμ-12μ, κατόπιν ραντεβού στο τηλ:6932-014.272.


Η έκθεση εντάσσεται στο Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για την Επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου στις 7 Οκτ. 1571: Μια θαυμάσια ευκαιρία να επισκεφθεί κάποιος την πόλη και να παρακολουθήσει την επιβλητική και εντυπωσιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας στο γραφικό λιμάνι της (Σάβ. 6 Οκτ. στις 9μμ).

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής παρουσιάζονται έργα Εξήντα (60) περίπου καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών της χώρας μας, ενώ η διάθεση των έργων πρόκειται να βοηθήσει το κρατικό ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο σχολείο αυτό Το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Kατάρτισης) ΑΧΑΪΑΣ, όπου φοιτούν παιδιά με νοητική υστέρηση κυρίως, δραστηριοποιείται στην εκπαίδευσή τους ώστε αυτά να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Οι καλλιτέχνες προσέφεραν για το σκοπό αυτό 73 έργα τους, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του σχολείου προς το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Μετά από το τέλος των Εκθέσεων, τα έργα θα αποτελέσουν καλλιτεχνική περιουσία του σχολείου και θα εκτίθενται σε κατάλληλο χώρο. Ειδικός κατάλογος-λεύκωμα έχει εκδοθεί και διατίθεται στο χώρο της Έκθεσης με φωτογραφίες των έργων και βιογραφικό του καλλιτέχνη που το προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη προηγηθεί δύο (2) επιτυχημένες εκθέσεις στο Αντίρριο (αρχές Αυγ. ʼ07) και στο Δήμο Πυλλήνης (μέσα Αυγ. ʼ07), ενώ ο τελευταίος σταθμός της Έκθεσης θα είναι η Πάτρα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Έργα τους προσφέρουν οι καλλιτέχνες:
Γιάννης Μόραλης, Δημήτρης Μυταράς, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Ρένα Ανούση, Γιάννης Μητράκας, Βαγγέλης Τζερμιάς, Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου, Βασίλης Καρακατσάνης, Βασίλης Βλασταράς, Ελένη Πολυχρονάτου, Κώστας Παγωμένος, Σοφία Σιδηροπούλου, Αλεξάνδρα Κούκου, Μαρίζα Μαρινοπούλου, Μιχαήλ Ρωμανός, Αποστόλης Φλέγκας, Μαριλένα Ζολώτα, Γκίλντα Βασιλειάδη, Κωνσταντίνα Χοχλάκα, Νίκος Μίχος, Χριστίνα Κονιστή, Μαρία Παπαδοπούλου, Αναστασία Ματσαρίδου, Ελένη Γούναρη, Κωνσταντίνος Πλέσσας, Μίκα Συμβουλίδου, Σοφία Σπηλιοπούλου, Ελένη Κατσούλα-Κορωναίου, Παναγιώτης Λιόσης, Μάρθα Τσινιβίδη-Παπαντωνίου, Μάριαμ Τσακιριάν, Ηλίας Χριστόπουλος, Μαριάννα Βουτσινά, Δόμνα Παναγοπούλου, Νινέτα Σμυρλή-Δαμβακάκη, Χαρά Χρυσανθάκη, Τότα Κοντογεωργά, Αγγελική Πολίτη, Σπύρος Πηλιούνης, Σταυρούλα Γεωργουλέα, Γιώτα Ντάτσικα-Μαχαίρα, Ειρήνη Μπράττη, Γιούλη Γαροφαλάκη, Πέτρος Γκοσιόπουλος, Γεώργιος Γκρέκας, Τάσος Δήμος, Στάμος Κέφαλος, Άρια Κομιανού, Βασίλης Λουκόπουλος, Ζάφος Ξαγοράρης, Διονύσης Παπαδάτος, Ευφροσύνη Παπαϊωάννου, Βούλα Πολονύφη, Παναγιώτα Ρούσσου, Πάτη Τσιτσεκλή-Μόρφη, Νικολέτα Αντωνοπούλου.


Πληροφορίες/Επικοινωνία:
Σπύρος Μαρίνης, Διευθυντής του σχολείου, τηλ. 6978-199.880
Σοφία Σιδηροπούλου, Ζωγράφος, Καθηγήτρια Εικαστικών του σχολείου, τηλ. 6932-014.272
Τσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου