Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007

0-1
Μέρες που΄ναι, δεν θα μπορούσα παρά να μπω στο κλίμα των ημερών. Ένα ρημάδι χαρτί με τρέχει δύο εβδομάδες τώρα, για να καταλήξω να ρίξω τον πρώτο καυγά της ζωής μου με άνθρωπο. Ούτε εγώ το πιστεύω αλλά στ΄αλήθεια τσακώθηκα. Άνοιξα ψιλικατζίδικο, το πούλησα, τα ΄βγαλα πέρα με υγειονομικό, εφορίες, τέβε, ΔΕΗ και επιμελητήρια (με μόνη βοήθεια το ίντερνετ και τις οδηγίες που έδινε) για να τσακωθώ για ένα κωλόχαρτο. Ειλικρινά μου είναι αδύνατο να το πιστέψω ότι βρέθηκα απέναντι σε τόσο αγενείς ανθρώπους. Για να με καταφέρει κάποιος να εμπλακώ σε καυγά, αυτό είναι πραγματικό επίτευγμα. Χίλια μπράβο λοιπόν, στα ΚΕΠ Αγ. Βαρβάρας.


Ιστορικό χοντρικά: Μια ωραία πρωία ανακαλύπτεις πως σου λείπει ένα ρημαδόχαρτο. Ας το ονομάσουμε κωλόχαρτοΑ. Σου λένε λοιπόν μην ταλαιπωρείσαι κοπελιά, πήγαινε στα ΚΕΠ να τελειώνεις. Μια και δυό πάω. Τίποτε δεν είναι μου λένε, μην ανησυχείτε, θα πάτε στην τάδε υπηρεσία, θα κάνετε αυτό, θα πάρετε το κωλόχαρτοΒ και θα το καταθέσετε στο άλλο ΚΕΠ γιατί εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα. Σε λίγες μέρες θα ΄χετε το κωλόχαρτοΑ στα χέρια σας.

Στην τάδε υπηρεσία ανακαλύπτω ότι χρειάζομαι ένα κωλόχαρτοΓ και ένα κωλόχαρτοΔ που τα ΚΕΠ ξέχασαν να μου πουν. Αφού ταλαιπωρούμαι για μέρες (έπεσα και σε απεργίες) πάω στο νέο ΚΕΠ να καταθέσω το κωλόχαρτοΒ για να πάρω το πολυπόθητο κωλόχαρτοΑ. Ααααα όχι μου λένε, τα ΚΕΠ Αγ. Βαρβάρας δεν τα ξέρουν καλά. Τσάμπα πήγατε στην τάδε υπηρεσία, χρειάζεστε απλά μια υπεύθυνη δήλωση και το κωλόχαρτοΑ.

Hello? Καλέ πώς δεν το σκέφτηκα; Για να βγάλω το κωλόχαρτοΑ χρειαζόταν απλά να καταθέσω το κωλόχαρτοΑ; Μα τί απλό που ήταν. Προσπαθώ να τους εξηγήσω το άτοπο της μαλακίας που πέταξαν και δυστυχώς τζίφος. Ανένδοτοι. Η ουρά ήταν μέχρι την πόρτα, οπότε προκειμένου να μπερδεύομαι αποφάσισα να πάω την επόμενη στην εν λόγω υπηρεσία μόνη μου να τελειώνω.

Στον γυρισμό όμως, είχα την φαεινή ιδέα να περάσω από τα ΚΕΠ Αγ. Βαρβάρας μπας και μου βρουν ευκολότερη λύση. Τί το ήθελα; Και όχι μόνο αυτό αλλά με έπιασε το παράπονο και ήθελα να τους εξηγήσω απ΄την αρχή πόσο με είχαν ταλαιπωρήσει. Άρχισα τα παράπονα:
- Πρώτον, με στείλατε κάπου χωρίς να μου πείτε ότι θέλει κωλόχαρτοΓ και Δ, με αποτέλεσμα να τρέχω σα τον μαλάκα, δεύτερον τα άλλα ΚΕΠ δεν δέχονται το κωλόχαρτοΒ και τρίτον, τί κάνω τώρα;
Η απάντηση ήταν διαφωτιστικότατη:
- Αααα, τί λέτε; Εμείς εξυπηρετούμε Περιστέρι. Πού να ξέρουμε τί χρειάζονται οι άλλες περιοχές;
- Μα απ΄την πρώτη στιγμή ξέρατε ότι δεν ανήκω εδώ. Μου το είπατε άλλωστε. Γιατί λοιπόν μου δώσατε λάθος οδηγίες αντί να με στείλετε στα ΚΕΠ εκείνης της περιοχής να ξεμπερδεύουμε;
- Να πάρετε στο Υπουργείο να κάνετε τα παράπονά σας για τα ΚΕΠ της περιοχής σας.
- Μα εσείς με ταλαιπωρήσατε όχι εκείνοι.
- Όχι, εσείς έπρεπε να το ξέρετε.
- Ότι τί; Ότι δηλαδή μου δώσατε οδηγίες για μια υπηρεσία που επειδή δεν έχετε αρμοδιότητα, θα ήταν στάνταρ λάθος;
- Να, εδώ σας γράφω το τηλέφωνο του Υπουργείου να κάνετε τα παράπονά σας.
- Τέλος πάντων, τώρα τί κάνω;
- Να πάτε μόνη σας στην Υπηρεσία να σας εξυπηρετήσει.
Δεν άντεξα, ύψωσα φωνή:
- Ναι, αυτό θα έκανα. Βαρέθηκα να παίζω χαλασμένο τηλέφωνο με τα ΚΕΠ.
Την άφησα και έφυγα. Πηγαίνοντας προς την πόρτα την ακούω να φωνάζει μπροστά σε όλο τον κόσμο:
- Άλλη φορά να μην μας προτιμήσετε!
- Εννοείται! Μόνο που εμείς σας πληρώνουμε...
Για να εισπράξω την υπέρτατη απάντηση:
- ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!


Έκλεισα την πόρτα και βγήκα να πάρω λίγο αέρα. Το ΚΕΠ ήταν φίσκα από κόσμο που με κοιτούσε κοροιδευτικά. Προφανώς γιατί θα έπρεπε να ξέρω ότι τα ΚΕΠ δεν είναι δημόσια υπηρεσία και άρα αυτό τους καθιστά Αγίους που απαγορεύεται να τους αντιμιλάς ακόμη κι αν τρέχεις τσάμπα δύο βδομάδες για πάρτη τους.

Το έψαξα όμως. Όπου να ΄ναι ετοιμάζεται επιστολή για τον Δήμο Αγ. Βαρβάρας που θα κοινοποιηθεί σε τρεις- τέσσερις ακόμη αρμόδιους. Όχι πως θα καταφέρω τίποτε, ένα συγνώμη θα ήταν αρκετό, απλά γιατί αποφάσισα πως τέρμα με τις κατσίκες*.

Bottom line, αυτό που ανακάλυψα για τους καυγάδες είναι ότι καλά έκανα και τους απέφευγα. Απορώ πώς κάποιοι τους έχουν καθημερινή πρακτική. Μετά τον καυγά ιδρώνεις, το κεφάλι σου πονάει για ώρες και αναρρωτιέσαι διαρκώς ποιός ο λόγος να γίνει όλο αυτό. Προφανώς το αντίδοτο για τους καυγάδες είναι ένα συγνώμη. Που ακόμα πιο προφανώς είναι τρομερά δύσκολο για μερικούς ανθρώπους. Και που εντελώς προφανέστατα προτιμούν να αναμετρώνται με ντεσιμπέλ, παρά να τους πηδήξει κάποιος τόσο ανεπανόρθωτα τον τόσο μεγάλο εγωισμό του φοβερού και καταπληκτικού εαυτού τους.

Σε αυτόν τον καυγά ηττήθηκα. Δεν είχα ούτε τα απαιτούμενα ντεσιμπέλ ούτε την τελευταία κουβέντα. Από επιλογή φυσικά. Θα μπορούσα να μην κλείσω την πόρτα και να γίνουμε κώλος με τη θείτσα. Θα μπορούσα να πω χιλιάδες πράγματα που τώρα που τα σκέφτομαι ήρεμα, θα ήταν μεγάλη ντροπή να τα πω. Έτσι όμως μετράνε οι καυγάδες. Από το ποιός επιβλήθηκε. Είναι δύσκολο να κρίνεις από το αποτέλεσμα καθώς οι συνέπειες δεν φωνάζουν τόσο δυνατά, άσχετα αν είναι άπειρα πιο οριστικές και από τα πιο εντυπωσιακά γαυγίσματα.

*κατσίκες= οι τύπισσες που κατσικώνονται πίσω από ένα (δημόσιο/ δημοτικό/ ιδιωτικό/ στ΄αρχίδια μου) γραφείο και θεωρούν ότι κάνουν φιλανθρωπία σε σκυλάκια που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να γαβγίσουν μόνο και μόνο γιατί οι κατσίκες βρίσκονται πίσω απ΄το γραφείο και θεωρούν ότι κάνουν φιλανθρωπία. Που η αλήθεια είναι ότι οι κατσίκες είτε πίσω από γραφείο, είτε σε στάνη, το περισσότερο που μπορούν να κάνουν είναι κατσικότυρο.

p.s. οκ, σεντονάρα αλλά σκεφτείτε πως αυτό είναι το επίσημο tribute στον πρώτο μου σκυλοκαυγά. :)

p.s.2. και μην πιστεύετε μαλακίες. Το τελευταίο που σκέφτεσαι μετά από έναν καυγά είναι το σεξ. To “θα τη γαμήσω” πάρτε το μεταφορικά. :D

Τσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

40 σχόλια:

 1. Χρονια πολλα Κωνσταντινα μου!
  Χωρις αυτη την αναπαραγωγη της αναμονης του τιποτε
  το ελληνικο Δημοσιο δε θα ειχε λογο υπαρξης.Και φυσικα
  το θεμα αναγεται στην ατακτη,ασυνδετη και εκκρεμη ελληνικη
  ψυχολογια αλλα ας μη το κανουμε θεμα χρονιαρες μερες.Ειναι
  να μη κλασεις(μεντες;) μπροστα στις γραφειοαντανακλασεις.
  Υστερα θα ερθουν οι καινουριες συμβασιουχες μελισσες και θα
  τους τσιμπησουν,που θα παει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το λέω και το ξαναλέω:

  Εκτός από τα χαρτιά Α, Β, Γ, Δ κλπ που χρειάζεσαι όταν έχεις πάρε-δώσε με το δημόσιο, το χαρτί ΑΑ που χρειάζεσαι είναι το πιστοποιητικό του παπά της ενορίας ότι δεν βλαστήμησες την ώρα και τη στιγμή που έκανες το λάθος να μπλέξεις με το δημόσιο.

  Καλή Χρονιά

  Ι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνηθισμένες, καθημερινές ιστορίες απο τη νεοελληνική πραγματικότητα!Δυστυχώς Κωνσταντίνα μου, κάποιες φορές ο θρασύς και τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος και ο θρασύς και τεμπέλης, κατά φαντασίαν ¨δημόσιος υπάλληλος¨, δεν έχουν καμία διαφορά. Το πιο εμετικό όμως είναι οτι, συνήθως, όταν άτομα σαν την συγκεκριμένη κυρία δεν τυγχάνουν σωστής εξυπηρέτησης σε κάποια άλλη, δημόσια υπηρεσία, το παίζουν αγανακτισμένοι και ταλαιπωρημένοι πολίτες, ουρλιάζοντας επιδεικτικά για την ¨κάκιστη μεταχείριση και αργοπορία που έχουν υποστεί απο τις 8 το πρωϊ!¨...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τελικά και τα ΚΕΠ απέκτησαν νοοτροπία δημοσίου, κρίμα στην αρχή δουλεύαν σωστά.

  Καλά αυτό το δεν νομίζω η άλλη τι το ήθελε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Περιμένεις "συγνώμη" από αυτούς τους άχρηστους;
  Don't hold your breath waiting!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Περιμένεις "συγνώμη" από αυτούς τους άχρηστους;
  Don't hold your breath waiting!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αντιπαθώ τα ΚΕΠ αφάνταστα. Θεωρώ πως απλά δημιουργήθηκαν για να απασχολούν κάποιους δίνοντας τους την ψευδαίσθηση ότι δουλεύουν για ένα διάστημα. Αλλοι λένε πως τα βρίσκουν πολύ εξυπηρετικά. Προσωπικά το μόνο που έχω πάρει από εκεί ήταν ένα πιστοποιητικό γεννήσεως που αν πήγαινα κατευθείαν στο δήμο θα το είχα πάρει πιο άμεσα. Και ποιος τους πληρώνει αν όχι εμείς; Δεν κατάλαβα. Ως προς το ότι βγαίνεις πιο χάλια από ένα καυγά έχεις δίκιο και καλά έκανες και τους απέφευγες, αλλά κάποιες στιγμές τινάζεται η αδρεναλίνη χωρίς να μπορείς να την ελέγξεις όταν ακούς σχιζοφρενικές εξηγήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πάντως αν έκαναν και κατσικότυρο οι κατσίκες πιο χρήσιμο θα ήταν... Θα το τρώγαμε τουλάχιστον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τα ΚΕΠ είναι σαν να βάζεις λευκοπλάστ σε μια πληγή που χρειάζεται 15 ράμματα. Το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν άνθρωπο του δημοσίου να κάνει την ίδια χειρονακτική εργασία έκανε προηγουμένως (και κάνει ακόμα) ο πολίτης μόνος του. Σύμφωνοι, για τους κάτοικους της Θηρασιάς πχ το ΚΕΠ είναι προτιμότερο από το να πάνε με 3 καράβια μέχρι τη Σύρο για το κωλόχαρτοΑ. Από την άλλη όμως αν ήθελαν να εξυπηρετήσουν σωστά θα έκαναν την ίδια δουλειά μέσω τηλεφώνου η μέσω διαδικτύου. Ποοοοόσα πια κωλόχαρτα απαιτούν face to face δήλωση;

  Με λίγα λόγια το ΚΕΠ ζητά από την υπηρεσίαΑ το κωλόχαρτοΑ εκ μέρους του πολίτη. Άρα η ίδια δουλειά γίνεται δύο φορές. Η μαγκιά θα ήταν να μπορείς από το ΚΕΠ να τυπώσεις απ'ευθείας το κωλόχαρτοΑ χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση της υπηρεσίαςΑ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τα ΚΕΠ πρέπει να είναι ελληνική πατέντα. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει (ή δεν πρέπει να υπάρχει) υπηρεσία που μεσολαβεί για να σε εξυπηρετήσει στις συναλλαγές σου με άλλες υπηρεσίες. Εντάξει, όπως λέει ο SimonSays, ο κάτοικος της απομακρυσμένης περιοχής έχει μια εξυπηρέτηση, αλλά σε λίγο οπως πάμε θα ιδρύσουμε τα μετα-ΚΕΠ, τα ΚΕΠ των ΚΕΠ. Εκεί θα πηγαίνουμε για να μας πουν πώς θα εξυπηρετηθούμε από τα ΚΕΠ :)

  Ι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Για να είσαι ενήμερη διότι σε βλέπω ολίγον χαμένη.

  Πριν από πολλά χρόνια η εξωγήινη φυλή των Ζελιμούγκε ανακάλυψε έναν αναπάντεχο εκφυλισμό στο γονιδίωμα τους του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό ήταν μία αντιστροανάστροφη τυρβώδη στροβιλοποίηση της μεσολοβικής ροής του παράπλευρου ιπποκαμπικού στοιχείου η οποία οδηγεί τους δυστυχείς μολυσμένους Ζελιμούγκε στην ακατάσχετη εκροή ενός ζελατινώδους εκτοπλασματικού υγρού την ΜΑΛΑΚΙΝΗ.
  Η μακροχρόνια έκθεση στην συγκεκριμένη ουσία οδηγεί σε μη ανστρέψιμες βλάβες όπως (μη πλήρης απαρίθμηση) σκατοξυνιλικό σύνδρομο (μία επώδυνη παραμόρφωση του προσώπου), καρεκλογενή μεγακωλόσσφιξη (επίσης επώδυνη πρωκτική παθογένεια με περιφερειακή επίπτωση στον μετωπιαίο λοβό) καθώς και (ίσως το χειρότερο απ'όλα) παραισθησιογενή γαμοτσαμπουκαλισμό με υπεργαματοποίηση μαλακοπερσόνας.

  Οι φτωχοί Ζελιμούγκε μην έχοντας τρόπο να αντιμετωπίσουν τη συμφορά ανέθεσαν στον σούπερ ήρωα Στάθη Παπαράντε να μεταβεί σε έναν άλλο πλανήτη και αναίσχυντα να μολύνει τα φτωχά πλάσματα για διεξάγει πάνω τους φριχτά πειράματα ώστε να βρεί την θεραπεία του εκφυλισμού.

  Ο Παπαράντε μετά από ένα περιπετειώδες διαγαλαξιακό ταξίδι όπου απέτυχε να διεισδύσει στους 456779345673465346346212123235164 κόσμους του γαλαξιακού συστήματος της Ανδρομέδας και της Τασίας και μετά από μία ουπσ σκοντούφλα στην μελανή οπή του Α+ Εξω Δεξιά Κενταύρου πραγματοποίήσε ένα χωροχρονικό πήδουλα σε ένα πρωτόγονο πολιτισμό σέ έναν μικρό πλανήτη, τη Γαία. Ο Παπαράντε αφού έκανε ένα τσιγάρο αποφάσισε να ξεκινήσει την παρύσφρειση στον πρωτόγονο πολιτισμό.

  Την δράση την ξεκίνησε από ένα τόπο που ονομάζεται Ελλάς και την κατοικούσαν κάτι μικρά μελαχρινά ανθρωπάκια με πυκνά φρύδια που στην πορεία τα βγάζανε μόνοι τους. Τα ανθρωπάκια αποτελούσαν ένα εξαιρετικό οικοσύστημα για την τεχνητή επιμόλυνση και την συνακόλουθη μελέτη για την εύρεση της θεραπείας της γονιδιακής κατάρας.

  Ο Παπαράντε κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Την διαδικασία της επιμόλυνσης την οργάνωσε επινοώντας μία ευέλικτη μορφή εστιών γονιδιωματική αλλοίωσης τα οποία ονόμασε ΠΔΤ.
  Η ΠΔΤ ή αλλιώς Πρόσληψη Δημοσίου Τομέα προκειμένου να προσελκύσει πειραματόζωα υποστηρίχθηκε από μία νέα δομή της οποία σκοπός ήταν να τάξει στους πρωτόγονους Γαιο-Ελλαδίτες πρωτόγνωρα δέλεαρ όπως πλούτη, εξουσία και κάτι επίχρυσους στρογγυλούς αδένες που τα ονόμασαν χρυσοπάπαρα. Η δομή αυτή ονομάστηκε κοινοβούλιο.

  Η διαδικασία επιμόλυνσης ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, μέχρι τώρα έχει μολύνει το 40% των Γαιο-Ελλαδιτών. Ο Παπαράντε δεν προλαβαίνει να παίρνει δείγματα εγκεφαλων και να τα στέλνει στην πατρίδα για πειράματα. Κάθε φτωχός μολυσμένος Γαιο-Ελλαδίτης εκτός από τον εφιάλτη της μαλακίνης που εκκρίνεται πλέον ανεξέλεγκτα αντιμετωπίζει και το δράμα της αφαίρεσης μέρους του μετωπιαίου λοβού τους.

  ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

  Δεν μπορώ να αποκαλύψω την πηγή αυτής της συνταρακτικής αποκάλυψης διότι παρουσιάστηκε μία σοβαρή μετάλλαξη της γονιδιωματικής αλλοίωσης οι οποία έχει προσβάλλει αρκετούς. Η μετάλλαξη χαρακτηρίστηκε από τον Παπαράντε ως ΛΤΜ (Λιακοπούλεια Τετρα Μαλάκυνση) και η οποία δίνει πρωτοφανείς δυνάμεις μαλακοπαρέμβασης στους φτωχούς μολυσμένους. Αρκετοί φτωχοί και μη μολυσμένοι Γαιο-Ελλαδίτες έχουν πέσει θύμα των μεταλλαγμένων σαρκοβόρων.

  Με εκτίμηση και παρακαλώ προ πάντων εχεμύθεια.

  Παπάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. eytixismenon to neon etos...
  me tin grafeiokrateia panty ta idia einai, kabgas den ofelei se tipota, kathe tetoia periptwsi einai mia askisi aytosykratisis...
  Wstwso kane tin diamartyria soy, mono etsi mporei kati na allaxei pragamtika...2008 agkalies gia sena kai ton kaltso

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Να σου δώσω μιά ιδέα: 'Οταν συγκρούομαι σοβαρά με το δημόσιο (και τα ΚΕΠ τέτοιο είναι) κάθομαι και γράφω σεντόνια-επιστολές (αλλά σαφέστατες)προς το εμπλεκόμενο μέρος ΑΛΛΑ με κοινοποίηση προς κάθε (προϊστάμενη) κατεύθυνση που θα τους έβαζε σε μπελά, περιλαμβανομένων κα μερικών δημοφιλών ΜΜΕ. Με αυτήν την τακτική έχω καταφέρει αρκετά γιατί ο/η κάθε χαραμοφάης/ισα του δημόσιου τομέα (κι είναι σχεδόν όλοι τέτοιοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις) το μόνο που φοβάται είναι μην πέσει σε καμιά ΕΔΕ ή μην του προσάψουν ευθύνες. 'Εχω κάνει άνω-κάτω το υπουργείο συγκοινωνιών (ο κ.ΓΓ με κάλεσε να πάω στο γραφείο του να με συγχαρεί! Τον μακάκα! Σιγά μην πήγαινα!), μέχρι που με εκλιπαρούσε η "ένοχη" να στείλω φαξ στον προϊστάμενό της ότι δεν μου μίλησε άσκημα! Αρκεί να σου πω ότι από το δικό μου το ανακάτεμα άλλαξε (ΝΑΙ ΆΛΛΑΞΕ) η ηλίθια διαδικασία αντικατάστασης των παλιών διπλωμάτων οδήγησης!

  Σε άλλη περίπτωση ήρθαν στο γραφείο μου δύο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι για να τους δώσω το μεταλλικό αντικείμενο που ΔΕΝ ανίχνευσε ο ανιχνευτής τους στο αεροδρόμιο, για να κάνουν δοκιμές. Μου το επέστρεψαν κανονικά μετά τις δοκιμές.

  Κάνε τους να αισθανθούν ότι απειλείται η χρυσή τους μακαριότητα και θα τρέχουν σαν σκυλάκια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα είναι σαν βαριεστημένος ελέφαντας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ελλάς το μεγαλείο της ταλαιπωρίας των πολιτών…έχουμε ίσως την πρωτιά και σε αυτό σε όλη την Ευρώπη …πρέπει να είμαστε περήφανοι !

  Σε όλες τις υπηρεσίες οι υπάλληλοι είναι υπεύθυνοι / ανεύθυνοι , απορώ γιατί τους έχουν?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Στην περίπτωση σου αντέδρασες με λάθος τρόπο ΟΧΙ γιατί έφυγες αλλά γιατί δεν έμεινες! Η κατσίκα τώρα νομίζει ότι έχει δίκιο... και θα συνεχίζει να βελάζει! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αχ Κωνσταντινάκι μου... εύχομαι να είναι ο πρώτος και τελευταίος καυγάς σου, αλλά δεν το νομίζω! Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που διατηρεί ακόμη το νευρικό του σύστημα είναι μαθηματικά προδιαγεγραμένο ότι θα φουντώσει με τις πίπες που μας ταΐζουν στις ελληνικές δημόσιες/δημοτικές (νομίζω δημοτική είναι το ΚΕΠ) υπηρεσίες!

  Πάντως για να μην νομίζεις πως μόνο εν Ελλάδι πιάνει ο καυγάς, στην Αγγλία έχω αντιμετωπίσει τρελό υφάκι σε ιδιωτικές (!!) υπηρεσίες, τράπεζες/καταστήματα/ISP, από κοντά αλλά και από τηλεφώνου... κι έχω δει απαράδεκτη συμπεριφορά στο δημόσιο τομέα προς συμπολίτες που δεν μιλούν τόσο καλά αγγλικά ή έχουν λάθος χρώμα ή ξύπνησε ανάποδα η ξανθιά καριολίτσα στο γκισέ. Σε κάθε περίπτωση φουντώνω και έχω τσακωθεί σε κάμποσες γιατί αλλιώς δεν θα κοιμόμουν το βράδυ...

  Κατά τα άλλα, εύχομαι κάθε ευτυχία, επιτυχίες και υγεία για το 2008!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. εγώ λέω να γυρίσεις πίσω και να κάνεις το χαμό. λ.χ. να της πετάξεις ένα γιαούρτι και να φύγεις τρέχοντας (μην ξεχάσεις να πεςι Χρόνια Πολλά κατά την έξοδό σου, ώστε να έχεις την τελευταία κουβέντα). ΜΠορείς επίσης να παραφυλάξεις να δεις την ώρα που φεύγει ποιο είναι το αμάξι της και να της χαρίσεις μια μοναδική κλειδιά στο καπώ.
  στην τελική ξέρω κάτι ανθρώπους που ξέρουν τι να κάνουν. πάρε με τηλέφωνο.
  ;)
  καλή χρονιά και στον τάshο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ότι και να σου πω είναι λίγο. Οι περισσότεροι έλληνες συμπάσχουν μαζί σου. Αν θέλεις διάβασε αυτό:
  http://hackaday-thema.blogspot.com/2007_11_24_archive.html
  Εγώ στη θέση σου θα καθόμουνα και θα την ξεμπρόστιαζα την καριόλα που έχει θράσος και μιλάει. Ποια; Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΟΥ. Αυτή που χωρίς το μέσον είναι η MISS ΤΙΠΟΤΑ. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα εδώ στο Ελλαδιστάν! Πάμε μπροστά με την όπισθεν. Βάζουν κάτι χοντροκώλες ή κάτι παρτόλες και κάτι μαλακοπίτουρες ή τρόμπες στο δημόσιο που δεν αξίζουν μία. Η θεωρία του σταρχιδισμού και του ξυσταρχιδισμού σε όλο της το μεγαλείο. Άϊ σιχτίρ πια χρονιάρες μέρες γαμώ την τρέλλα μου.
  Υ.Γ.:Χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Sorry guys pou ejafanisthka, sas grafw apo ta olokainourgia LINUX moyyyyy!!!!
  (pou omws legontai debian - mou thymizei ton demian ton antixristo brrrrr) :)

  Mexri na lysw kati mikroproblems, na vrw fonts giati mou vghkan ta matia, na mathw pws kanw install kati dekades programs pou katevasa :P kai na vrw pws sto diaolo yposthrizei googletalk, anagkastika tha apexw. Afhste pou prepei na mathw to office tou - hey, den xreiazomai antivirus, den exw ious kai exei kai fidaki!!!! :D


  bro, THNXXXXX!!!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. μακάρι να μη σου ξανατύχει.. για να δεις όμως κιόλας:

  "Τι ζώδιο είσαι?.. Έχεις αγωνία τί σου επιφυλάσσει το δίσεκτο?.." Όλες οι απαντήσεις στον καζαμία μου. χαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Κωνσταντίνα,
  Το μήνυμα αυτό, δεν συνδέεται άμεσα με αυτά που γράφεις στο post σου. Είναι η ευχή μου για σένα προσωπικά και για όλους τους άλλους blogger που στη διάρκεια της χρονιάς ανταλλάξαμε απόψεις, σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Κοινούς αλλα και προσωπικούς.
  Σου εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!
  Υγεία ευτυχία χαρά και ευημερία!!!
  Μακριά από προβλήματα και σκοτούρες.
  Το 2008 , αν και δίσεκτο, να είναι καλύτερο από το 2007 !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Καλορίζικο και σιδερένιο για να σε αντέχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Μην απαξιώνουμε τα πάντα ρε παιδιά...
  Όχι επειδή μιά υπάλληλος σε κάποιο ΚΕΠ μπορεί να μην κάνει καλά την δουλειά της να απαξιώνουμε ολόκληρο τον θεσμό των ΚΕΠ.
  Τα ΚΕΠ είναι ο μόνος αποδεδειγμένα επιτυχιμένος θεσμός του δημοσίου βραβευμένος και απο την ΕΕ.
  Χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά στα ΚΕΠ τα οποία τα βρίσκουν πολύ εξυπηρετικά.
  Όμως ευθύνη έχει και ο πολίτης! πρέπει να είναι ενημερωμένος και να ξέρει τί ακριβώς ζητά.
  Όλα τα ΚΕΠ της χώρας έχουν τίς ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες άσχετα με τον τόπο έδρας τους.
  Εάν η υπάλληλος του ΚΕΠ Αγ.Βαρβάρας σου είπε να πάς στο ΚΕΠ της περιοχής σού έπρεπε να αρνηθείς και να απαιτήσεις να σε εξυπηρετήσουν.Τα ΚΕΠ δεν ανοίκουν στους δήμους αλλά στο ΥΠΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Τα ΚΕΠ έχουν γίνει κωλ..χανίο και συγνώμη για την έκφραση. Επειδή βαριούνται να δουλεύουν διώχνουν τον κόσμο.

  Εμένα την τελευταία φορά που πήγα, μας ρωτούσε ο διευθυντής έναν έναν στην ουρά «γιατί πήγαμε εκεί, και δεν προτιμήσαμε να πάμε κατευθείαν στην ίδια την αρμόδια υπηρεσία?»!!!!!!!!!!!!!

  Άκουσον άκουσον! «Γιατί ήρθες εδώ και μας αναγκάζεις να δουλεύουμε? Φύγε και μην ξαναπατήσεις. Φυγέτε όλοι σας. Βαριόμαστε και θέλουμε να τα ξύσουμε λιγάκι όπως κάνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι». Αυτό μας είπε εν ολίγοις.

  Αντε και του χρόνου καλύτερα. Καλή χρονιά Κωσταντίνα :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Και όμως κανείς δεν πρέπει να διαφωνήσει ότι η συμπεριφορά αυτή είναι πρωτίστως αποτέλεσμα του χαρακτήρα του Έλληνα και ότι η διαφορά βρίσκεται στο ποια θέση κατέχει ο καθένας και τι είδους εξουσία διαθέτει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. 1) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

  2) Δυστυχώς δεν είσαι η μόνη που πλήγεται από την γαιδουρινή συμπεριφορά των κρυμμένων πίσω από την αιώνια μονιμότητα και θρασσύτατων δημοσίων υπαλλήλων.

  Πρίν περίπου 2 μήνες είχα κατέβει σε μία δημόσια υπηρεία για μία δουλειά, συγκεκριμένα στο Εμπορικό Επιμελητήριο, για ένα χαρτί...
  Βρήκα το γραφείο που αφορούσε την υπόθεσή μου. Πάνω σε αυτό ήταν παρατετταγμένα 3 μανό σε αποχρώσεις του κόκκινου και πίσω από αυτό βρήκα και ένα βόδι να βάφει τα νύχια του. Αφού περίμενα κανά τέταρτο(προσοχή! Δεν εξυπηρετούσε κάποιον πριν από εμένα) με ξαπόστειλε σε έναν άλλο συνάδελφο και αυτός σε άλλον και σε άλλον... Αφού πέρασα από 3-4 συναδέλφους κάτέληξα πάλι πίσω στο γραφείο με τα μανό(Προσοχή! Δεν είχα πάρει κανένα χαρτί μέχρι εκείνη την στιγμή)!!
  Αφού με ξαναβρήκε μπροστά της και την εξήγησα τί έχει συμβεί μέχρι εκείνη την στιγμή με μεγάλη δυσκολία καθώς κόντευα να λιποθυμήσω με τις αναθυμιάσεις από το ασετόν(προφανώς μέχρι να επιστρέψω είχε ήδη δοκιμάσει και τα τρία χρώματα)αναστέναξε....
  Αμάν, λέω, θα έχει τρελή διαδικασία για κάνει ετσι!!

  Έβαλε μία σφραγίδα και μία υπογραφή και με ρώτησε "Θέλετε κάτι άλλο;"

  Πρέπει να άλλαξα περίσσοτερα χρώματα και από χαμαιλέοντα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Άσε...εδώ ακόμα ΔΕΝ έχω τολμήσει να διορθώσω το λάθος "η" στο όνομα της μάνας μου στο Δήμο...όταν βγει το καινούργιο γραψαρχιδαξ, θα το δοκιμάσω στην πράξη!
  ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ωραία ελευθεροτυπία και δημοκρατία έχουν οι διαχειριστές του mediablog.gr που ζήλεψαν τη δόξα της περίφημης Επιτροπής Λογοκρισίας της χούντας.

  Προφανώς εκτελώντας εντολές των ανθρώπων που χρηματοδοτούν και βρίσκονται πίσω απο τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog διαγράφουν τα ενοχλητικά σχόλια κατά βούληση. Όταν μάλιστα τολμήσεις να ρωτήσεις τι έγινε με το σχόλιο που είχες γράψει σου απαντούν ευγενικά "...για το καλό σου βρε κουτό το κόψαμε για να μην σου χτυπήσει την πόρτα ενα ωραίο πρωί η αστυνομία και έχεις μπλεξίματα με το νόμο επειδή όσα γράφεις είναι συκοφαντικά και εξυβριστικά για την κυρία τάδε ή τον κύριο δείνα"...!
  Λησμονούν βέβαια να πούν οτι η συκοφαντία και η εξύβριση δεν συγκαταλέγονται στα αδικήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος ώστε να επέμβει η αστυνομία. Επίσης λησμονούν να μας πουν οτι για να αρθεί το απόρρητο που καλύπτει τα προσωπικά δεδομένα όπως αυτό της Ι.Ρ.πρέπει να συντρέχει κακουργηματική πράξη και όχι απλά μια βρισιά.

  Την ίδια ώρα όμως αποφεύγουν συστηματικά να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχολιαστών αν έχουν πρόσβαση και αν αρχειοθετούν τις I.P όσων σχολιάζουν στο blog. Κι επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω δηλώνω οτι ΝΑΙ κρατούν τις I.P για να μπορούν να ελέγχουν εν μέρει την ταυτότητα όσων γράφουν σχόλια στο blog τους.

  Αυτό όμως σε συνδυασμό με τις απειλές περί μηνύσεων και συλλήψεων απο την αστυνομία δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω απο αυτο το blog. Και για να ακριβολογώ εννοώ τους ανθρώπους που "επένδυσαν" σε αυτό το blog μόλις διαπίστωσαν οτι έχει επισκεψιμότητα και άρα δυναμική.

  Για την ιστορία τα δυο σχόλια που κόπηκαν αφορούσαν την κυρία Κουβελογιάννη και ήταν απαντήσεις σε ένα δήθεν σχόλιο περί επικείμενης μεταγραφής της σε άλλο κανάλι επειδή της κόβουν την εκπομπή, όπως έλεγε ο συντάκτης του εν λόγω σχολίου. Κανένα δεν περιείχε οτιδήποτε υβριστικό η συκοφαντικό γα την κυρία. Παρόλα αυτά ΚΟΠΗΚΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Φέτος σου εύχομαι να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Καλημέρα…
  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά…
  Χρόνια καλά, με υγεία και ευτυχία…
  Εύχομαι κάθε ευχή σου να πραγματοποιηθεί, όσο μεγάλη ή μικρή μπορεί να είναι…
  Και πάνω απ’ όλα, να είμαστε καλά, να τα λέμε διαδικτυακά, με κείμενα ψυχής…
  Την καλημέρα μου και πάλι…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. εκτός από όλα αυτά θέλεις και 10 λεπτά να διασχίσεις την Κηφισίας απέναντι προκειμένου να φτάσεις στο ΚΕΠ. Και μετα άλλα 10 πάλι πίσω...

  εγώ λέω ότι το ποστ έπρεπε να αρχίζει
  "μία ωραία πρωία ανακαλύπτεις ότι ζεις σε μία ρημαδόχωρα. Ας την ονομάσουμε γαμώχωρα..."

  ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Συγχίστηκα κι εγώ μαζί σου λες και τα έπαθα εγώ, αλλά μάλλον την ίδια αντίδραση θα είχα. Καλή χρονιά σου εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Σας παρακαλούμε θερμά, βοηθήστε μας επισκεπτόμενοι το blog που φτιάξαμε στο http://diagonismosggoa.blogspot.com/ για την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού της ΓΓΟΑ μετά από ένα χρόνο εμπαιγμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Σ' ευχαριστώ θεία (ξέρεις εσύ) δεν ήταν ανάγκη (ήταν, ήταν)


  Τί ...οφείλω ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Πού χάθηκες εσύ βρε κορίτσι; Ακόμα υπάρχει πρόβλημα με το μηχάνημά σου; Δεν μπορώ να καταλάβω τα κουφά που γράφει στο ποστ με τα γκρίκλισ από κάτω και λέει ότι δεν μπορούμε να σχολιάσουμε διότι δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση ή κάτι τέτοιο. Καλή χρονιά εύχομαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Δεν μπορούσα να γράψω στο μεταγενέστερο ποστ γι' αυτο σου λέω εδώ Καλή χρονιά και ότι επιθυμείς να γίνει πραγματικότητα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Μαρία απο Ρόδο...1/11/2008 11:03:00 π.μ.

  Ψψψψψψ τι μας λες τώρα....Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις σύνταξη;;;;; Εκεί είναι τα τρελά γούστα.....!!!
  Φιλιά πολλά και ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Φαντάσου τώρα πως είσαι Τορόντο, Καναδά όπως κι εγώ.
  Πάς σε ένα Μίνιστρυ, και περιμένεις στην ουρά ανάμεσα σε 360 εθνικότητες, εκ των οποίων 2 ξεχωρίζουν, κινέζοι και πακιστάνοι.
  Στο γκισέ; ...κινέζα..
  Χάου κάν αϊ χέλπ γιού σέλ
  Τις λέω τι διάολο θέλλω....
  Σόλλυ αϊ ντον αντελστέντ γιού...
  Αμ εγώ μαρή, λες να σε καταλαβαίνω;
  Σόλλυ;
  Χέστο, άστο..
  Τουλάχιστον Ελλάδα σε καταλαβαίνουν σαν τους μπινελικώνεις και το φχαριστιέσαι. Με κινέζους τώρα πως να το χορτάσεις το γαμημένο το βρισίδι; αφου δεν το καταλαβαίνουν..τι να ους πείς..φάκ γιού; και;
  Πίστεψέ με, παντού τα ίδια είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή