Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008

HIS ROYALTY
Τα γεγονότα των ημερών κατάφεραν να μου εξηγήσουν επακριβώς το κουλό αποτέλεσμα των εκλογών λίγους μήνες πριν. Όσο άχρηστη κι αν είναι μια κυβέρνηση, όσο άπραγη και άβουλη, αυτό που νοιάζει πρωτίστως και αυτό που της δίνει το τελικό προβάδισμα, είναι ο αρχηγός της να συμβαδίζει με τα βασιλικά πρότυπα διακυβέρνησης, με τα οποία ποτίστηκε η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στην πιο τρυφερή της ηλικία. Με λίγα λόγια:


- Να έχει οικογένεια και παιδιά – διαδόχους (άλλωστε αυτός είναι ο κλασσικός τρόπος εύρεσης αρχηγού μεγάλου κόμματος).

- Να είναι απρόσιτος (αυλή, αυλικοί, φίλοι, «φίλοι», έμπιστοι, «αυτοί που πίνει τον πρωινό του καφέ» - έλεος, τι άλλο θ’ ακούσουμε δηλαδή).

- Να είναι ακριβοθώρητος (να καίγεται ο κώλος μας και αυτός να εμφανίζεται μια στο τόσο, κι αυτό σε τίποτα συλλόγους γυναικών μιλώντας πλάγια για την επικαιρότητα, με πυγμή όμως - χαχ).

- Να διαψεύδει γενικώς (εννοείται όχι ο ίδιος) και αορίστως, ενώ όταν διαψεύδεται να κάνει τον κινέζο (βλέπε απρόσιτος και εννοείται όχι ο ίδιος, πάλι).

Έτσι, σε κάθε αναφορά στην κυβέρνηση όλοι σιχτιρίζουν ως είθισται, ενώ σε κάθε αναφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού όλοι έχουν να σου αντιτάξουν:
«Οικογενειάρχης», «χαμηλών τόνων», «ευγενικός», «λαϊκός», «δεν προκάλεσε ποτέ με την προσωπική του ζωή», «σεμνός», «θρήσκος», «οι γύρω του τα φταίνε».


Και λες, πόσο μαλάκες είστε; Ας είναι και ο άγιος Ονούφριος, χέστηκα. Οι επιλογές κάποιου δηλαδή δεν καθορίζουν καθόλου το ποιος είναι; Άμα δηλαδή εγώ προσλάβω έναν δολοφόνο, δεν θα έχω συμμετοχή στο έγκλημα; Μα τι λογική είναι αυτή; Μας έχει πηδήξει πατόκορφα αυτός ο άγιος άνθρωπος με τις κωλοεπιλογές του και την απραξία του, τι ακόμη χρειάζεται να γίνει δηλαδή για να κόψει έστω έναν κώλο*;

Σε όλους όσους μου λένε αυτές τις μέρες για την καλοσύνη του μπούλη και του κάθε μπούλη (που όμως ξεχειλίζουν τα μπατζάκια του από δύναμη), έχω να πω πως ρε ‘σεις, αναλογιστείτε επιτέλους τις εξουσίες που έχει στα χέρια του και πείτε μου αν εσείς στη θέση του θα είχατε κάποιον ενδοιασμό ή θα σας έπιαναν οι καλωσύνες να τις ασκήσετε, όταν μιλάμε για εγκληματίες!

Δε μπορεί δηλαδή να κρίνεις έναν μάγειρα από το πόσο βρώμικη είναι η ποδιά του! Δεν λέγεται κάποιος «οικογενειάρχης» μόνο και μόνο επειδή δεν έχει σκάσει ροζ σκάνδαλο με την πάρτη του, έχει κι άλλα πράγματα η οικογένεια ξέρετε. Δεν λέγεται κάποιος «χαμηλών τόνων», «ευγενικός», και «σεμνός» όταν βγάζει τον σκασμό ενώ θα έπρεπε να μας έχει πάρει τ’ αφτιά με τις φωνές του. Δε λέγεται κάποιος «λαϊκός» επειδή τον είδες να τρώει σουβλάκια στου Μπαιρακτάρη, ούτε «θρήσκος» όταν κάνει την κότα στο παπαδαριό. Κυρίως όμως, δεν μπορείς να πεις «οι γύρω του τα φταίνε» για τον πολύ απλό λόγο ότι οι γύρω του είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ επιλογή και ο ίδιος είναι ΠΑΝΩ από αυτούς.

[Μπορεί δηλαδή να είσαστε πολύ μαλάκες όσοι ψηφίσατε αυτόν και αυτούς τους «γύρω» του αλλά δεν μπορώ να σας κατηγορήσω ότι είδατε εγκλήματα και ενώ μπορούσατε να πιάσετε τα λαμόγια, εσείς κάνατε τους σεμνούς – οικογενειάρχες – χαμηλών - τόνων]

*ξέρω ότι μιλάω στον βρόντο αφού ο επόμενος βουλευτικός κώλος – έδρα θα τον στείλει καπάκια σε εκλογές, οπότε να ‘χαμε να λέγαμε.

P.s. : Και αυτή ήτο η ταπεινή μου συμμετοχή στο κάλεσμα βοήθειας ενός συμπλόγκερ. Anytime dude.

Τσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

46 σχόλια:

 1. «Οικογενειάρχης»,«σεμνός», «θρήσκος» κτλ κτλ κτλ
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
  Για ρώτα και προς Θεσ/νίκη μεριά να ακούσεις τί ακουγόταν πριν από καμιά 15ετία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βρε xberliner, αυτό που λέω είναι ότι γενικώς χέστηκα τί νομίζει ο καθένας ότι είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Για τη γιαγιά μου μπορεί να είναι υπόδειγμα ας πούμε, και για μένα τελειωμένο ρεμάλι. Οι πράξεις όμως που όφειλε να προβεί ως "σωστός" πρωθυπουργός, είναι αντικειμενικά συγκεκριμένες. Κι ας είναι και πρεζόνι και δενξέρωγωτιάλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το χελωνάκι συμφωνεί απόλυτα. Όταν μια εταιρία πάει για φούντο ο διευθυντής τι θα πει? Α! Δεν φταίω εγώ, οι υφιστάμενοί μου φταίνε! Αυτοί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους! Είναι πολύ απλό και λογικό αλλά μου φαίνεται ότι ο χοντρός έχει δημιουργήσει έναν απρόσιτο μαγικό μανδύα του γύρω του που τίποτα δεν τον αγγίζει, τίποτα δεν τον λερώνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χελωνάκι, εδώ έχουμε χειρότερη κατάντια γιατί βλέπεις, δεν τα υποστηρίζει ο άχρηστος διευθυντής αυτά, αλλά οι μέτοχοι της επιχείρησης και οι κατήγοροί του. Τόσο παράλογο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πρωθυπουργός σημαινεί: Άπραγος,Άφαντος,Άσαφής και Άπορθυτος!!!
  Αυτά τα όλιγα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μα όλη η ιστορία γίνεται επειδή κάποιους ενδιαφέρει τί είναι ο πρωθυπουργός από την μια, και ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτό που φαίνεται από την άλλη (γι' αυτό και μπορεί να εκβιάζεται).
  Άσε που άρχισα να πιστεύω ότι ούτε η υπόθεση των υποκλοπών είναι άσχετη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Kourtgeo, ακριβώς.

  xberliner, σωστά το λες, αυτό όμως που θέλω να δείξω είναι ότι ρε παιδάκι μου μπορεί εγώ κι εσύ να έχουμε άλλη άποψη για το τί είναι ηθικό, ας πούμε. Ε, σε αυτή την περίπτωση, δεν με ενδιαφέρει η γνώμη του καθενός για το αν είναι ηθικός ο πρωθυπουργός. Δεν μπορεί όμως να συμβαίνουν όλα αυτά και κάποιοι να επιμένουν στα διεστραμμένα κριτήρια ηθικής που χαρακτήριζαν τους Έλληνες όταν είχαν βασιλεία. Δηλαδή να μας νοιάζει το φαίνεσθαι με όποιο κόστος. Για τις υποκλοπές, το μόνο που ξέρω είναι ότι κουκουλώθηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. to eklogiko soma apogohteteyte pote apo ton eyato toy?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Kανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για αυτό πού είναι όταν μάλιστα με αυτό τον τρόπο έφθασε στο εξόχως ικανοποιητικό αποτέλεσμα αυτός να γίνει Ο ΕΝΑΣ στα εντεκάμισυ μύρια. Αυτός ο λαός αυτόν επιλέγει και στο επαναλαμβάνει σε αναρίθμητα γκάλλοπς ότι τον θεωρεί τον... καταλληλότερο.
  Τώρα το τι πιστεύει η ψιλικατζού και οι σύν αυτή, έχασε η Βενετιά βελόνι...
  Προσωπικά ένα ερώτημα για την ομήγυρη, έστω ότι ο μπούλης παθαίνει μια ηλεκτροπληξία και ξυπνάει αύριο Αβράαμ Λίνκολν,Λένιν και Καποδίστριας σε ένα και ξεκινάει να φτιάξει εκ βάθρων το μπουρδέλλο, γιά πόσες... ώρες μπορεί να μείνει κυβέρνηση σ' αυτό τον τόπο, σ' αυτό το λαό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αμ ο Λαζόπουλος που τον αποκαλεί "ηθική μυγοσκοτώστρα"???
  Σιγά, θα κλάψω!
  Τζιμάκο, μοναδική όαση εσύ, καταφτάνω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κι ενώ με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο, σε βαθμό να λέω "πες τα επιτέλους, γιατί ακούω από διάφορους περί ικανότητας, βούλησης που την σαμποτάρουν διάφοροι διαπλεκόμενοι και λοιπές παπαριές", θα πρέπει να προσθέσω πως τέτοιες τριτοκοσμικές καταστάσεις έχουν τους λαούς συνενόχους μέσω αδράνειας, ρουσφετιού και ωχαδερφισμού.
  Αν δεν αρχίσουμε όλοι να τους ξεχέζουμε αδιαλείπτως και δεν σταματήσουμε να τροφοδοτούμε τα media με την τηλεθέαση και την αγορά cd που έχουν σαν περιτύλιγμα εφημερίδα, δεν θα αλλάξει τίποτα.
  Μα τίποτα!
  Καληνύχτες :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Σιγά παιδί μου, μή μας γράψεις και στην καθαρευουσα!

  Η έκφραση πρωθυπουργός είναι τόσο μακρινή, που η περισπωμένη μοιάζει με μπεμπέκα. Πλέον λέμε... το Μαξίμου (ή ακόμα καλύτερα... το περιβάλλον του Μαξίμου) και καθαρίζουμε κι εμείς και αυτός. Κυρίως αυτός. Καληνύχτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καταρχήν συμφωνώ ότι το ψάρι πράγματι βρωμάει από το κεφάλι. Έχουμε πιάσει πάτο, ή τέλος πάντων το ψηλαφίζουμε, σε όλους τους θεσμούς. Το κράξιμο και το ξεχέσιμο είναι μια παρηγοριά αλλά εξατμίζεται γρήγορα. Θου λοιπόν κύριε!!!
  Ο OKyrios όμως κάτι πάει να πει που θέλω να πιστεύω ότι είναι η καρδιά της λύσης και όχι του προβλήματος.
  Πόσο αντέχουμε λοιπόν σε αυτή τη χώρα να έχουμε ένα ηγέτη? Κάποιον που θα μας δείξει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση, θα μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας (like it or not, καθώς δε ζούμε δυστυχώς μόνοι μας στο Love boat), θα εμπνεύσει, και θα μας πει (με το λόγο του και τις πολιτικές του): "Τέρμα οι μαλακίες - Εκεί θα πάμε, το τρένο ξεκινάει και όποιος θέλει ανεβαίνει". Εδώ η απραξία και το τσούκου-τσούκου έχει βαφτιστεί μεταρρύθμιση. Ο μπούλης λοιπόν και οι κ.τ.λ. πολιτικοί με τους επικοινωνιολόγους του μέσου τίποτε, μου θυμίζουν ένα αγαπημένο μου ποίημα του Γκιμοσούλη που πάει ως εξής (μπρίφλι):
  "Μα κάθε νύχτα στο όνειρο του πίσω από γαλάζια φλόγα
  ένα παιδί του έδειχνε κάτι που δεν μπορούσε να διακρίνει και του ψιθύριζε στ' αυτί:
  - Γίνε αυτό! ΑΥΤΟ να γίνεις!
  - Ποιό αυτό, δεν έμαθε ακόμα"
  Ταιριάζει και με την περίπτωση...γαλάζια φλόγα κτλ.

  Άντε να δούμε αν θα βρέξει βατράχια απόψε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αν δεν καταργηθεί η βουλευτική ασυλία δεν αλλάζει τίποτα στον ορίζοντα, ούτε με μετρά ούτε με ημίμετρα
  Μόνο όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων οι σωτήρες μας (που να μην σώσουν)ότι θα λογοδοτήσουν στο τέλος, τότε να είσαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα κόψουν λάσπη.
  Τι θα πει έκανα λάθος!!!!!
  Τι θα πει καμένη γη, άδεια ταμεία!!!!!!!
  Τι θα πει δεν φταίω εγώ!!!!!!!!!!!!!!
  Τι θα πει φταίνε οι άλλοι !!!!!!!!!!!!!! (που λέει και ο Κελαηδόνης)
  Τι θα πει ρέέέέέέέέέέέεεεεεεεεεεεεεεεεεε??????????????????????
  Μέσα ρε,στη φυλακή,και όπως ο μικρομεσαίος φουκαράς
  (όπως τον κατάντησαν όλοι τους)χάνει την περιουσία του από τις κωλοτράπεζες έτσι να κατάσχεται η περιουσία του κάθε παλιό^@#στα!!!
  Συγνώμη για τις φωνές αλλά βαρέθηκα να κάνω τον μαλάκα σιωπηρά.
  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πολυ καλα το λες και το θετεις.Ετσι ειναι... Χθες ηταν σε αλλο πλανητη μαλλον θα ελεγα κιολας.Γιατι δεν μπορει πως του βγηκαν αυτα τα γενικολογα περι διαφθορας σαν να το πηρε χαμπαρι τωρα ; Mας περναει για κοροϊδα μεγαλα δεν εξηγειται αλλιως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Η λεξούλα 'διαφθορά' είναι μια καραμέλα αορίστου χρονικής διάρκειας! Κι όποιος άλλος εγκατασταθεί στο Μαξίμου την ίδια καραμέλα θα πιπιλάει. Μα κανένας ειλικρινής βρε αδερφέ μου; Όλοι κοιτάνε την πάρτη τους, το πως να πηδήξουν ποια, το πόσα χρήματα θα τσεπώσουν κανονικότα και με το νόμο αλλά κυρίως με τον παρα-νόμο κι εγώ η πτωχή το πνεύματι για έναν αξιοκρατικό διορισμό τους σκάω αίτηση και 15εύρω παράβολο. Διορισμό δεν είδα ακόμη στα γεράματα και τα 15εύρα ακόμη να επιστραφούν. Που μάλλον κάπου χάθηκαν στον δρόμο. Πρέπει να φταίει ο ...ΟΤΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. pou kai pou kaneis topics me pragmatiko endiaferon.
  Bravo :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Επ'αυτού, δε θα ξεχάσω όταν η αυλή του Κωστάκη ξεχώριζε μέσα από το πλήθος τη Νατάσα, την οποία και προόριζε από την πρώτη κιόλας στιγμή για κυρία του "κυρίου". Και πολλοί είπαν τότε, πως: "μα αυτή είναι φτυστή η Νταϊάνα". Οι image makers είχαν βάλει το χεράκι τους. Στα δίδυμα άραγε τι σκοπεύουν να κάνουν;
  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα μετράει η τιμή που γράφει στο καρτελάκι σου αντί για την αξία που βλέπεις στην πράξη.
  Γι'αυτό σε αυτή τη χώρα μπορεί να περιτριγυρίζεσαι από ένα σμήνος λιμασμένες ακρίδες που τραγανίζουν τον πλούτο του έθνους, μπορεί να αποσύρεις μέσα τα "αντεθνικά" βιβλία και να πετάς υπερπατριωτικές κορώνες κι έξω να είσαι his master's voice, μπορεί να φορτώνεις τον μικρομεσαίο και να ελαφρώνεις τον καπιταλήσταρχο. Δε θα σε κρίνουν γι'αυτά.
  Αν πηγαίνεις στην εκκλησία, κρατώντας τη σύζυγο και τα παιδάκια στα χέρια σαν τις σακούλες απ'το Σκλαβενίτη και δεν τον παίρνεις, μετα συγχωρήσεως, απο πίσω - τουλάχιστον στα φανερά- τότε, γι'αυτή τη χώρα είσαι έξοχος κύριος και έχεις ένα πρόσωπο στην κοινωνία. Για άνθρωπος δεν ξέρω, αλλά δεν το λένε και οι πάνσοφοι ελληνορθόδοξοι διανοητές μας ότι σημασία, εν τέλει, έχει το πρόσωπο;

  Άστα...
  Τα λέμε, τα ξαναλέμε, αλλά ποιός μας ακούει; :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Καλά εσύ μπορεί και να μας τα γράφεις καλά πρωί πρωί, αλλά "το κάλεσμα του συμπλόγγερ" στο οποίο και παραπέμπεις, Θε' μου δηλαδή Κωνσταντίνα... ήμαρτον πρωί πρωί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Άκουγα καί τόν Μέρτζο τό Σάββατο στήν ΝΕΤ (από τό Νυμφαίο, άχ!) νά τόν θεωρή μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, λίαν παρεξηγημένη... Θά μού πής, εδώ εκθείαζε τόν θείο τού σημερινού πρωθυπουργού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Πόσο, μα πόσο διαφωνώ με τον κ. OKyrios και όσους συμφωνούν μαζί του.

  Kανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για αυτό πού είναι όταν μάλιστα με αυτό τον τρόπο έφθασε στο εξόχως ικανοποιητικό αποτέλεσμα αυτός να γίνει Ο ΕΝΑΣ στα εντεκάμισυ μύρια.

  Ε; Ενας στα εκατομύρια ήταν και η βουγιουκλάκη, ο bush στο USA, o χιτλερ στην γερμανία (ουπς, ανέφερα τους ναζί, άρα χάνω την διαμάχη)

  Αυτός ο λαός αυτόν επιλέγει και στο επαναλαμβάνει σε αναρίθμητα γκάλλοπς ότι τον θεωρεί τον… καταλληλότερο. Τώρα το τι πιστεύει η ψιλικατζού και οι σύν αυτή, έχασε η Βενετιά βελόνι…

  H psilikatzoy αυτό λέει, ότι κάτι πάει στραβά σε αυτόν τον λαό. Είναι ηλίθιος λαός. Ως συνήθως, οι πολλοί δεν έχουν δίκιο. Ο λαός δεν ειναι έξυπνος, μορφωμένος, ηθικός, ανεπηρέαστος. Ο λαός δεν είναι αδιαμφισβήτητος. Και στο κάτω κάτω, την σημερινή κυβέρνησή μας δεν την ψήφισε ούτε το 30%.

  Προσωπικά ένα ερώτημα για την ομήγυρη, έστω ότι ο μπούλης παθαίνει μια ηλεκτροπληξία και ξυπνάει αύριο Αβράαμ Λίνκολν,Λένιν και Καποδίστριας σε ένα και ξεκινάει να φτιάξει εκ βάθρων το μπουρδέλο, γιά πόσες… ώρες μπορεί να μείνει κυβέρνηση σ’ αυτό τον τόπο, σ’ αυτό το λαό?

  Αυτό πάει στραβά με τον λαό. Παραδέχεται ότι υπάρχει η διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα και δικαιολογεί βλακωδώς τον πρωθυπουργό ή όποιον πολιτικό είναι και αυτός διαπλεκόμενος. Επειδή δεν θα μπορούσε να είναι αρχηγός αλλοιώς??? Βλακωδώς φυσικά, αν ο λαός δεν αφήσει τον διαπλεκόμενο πολιτικό να γίνει πρωθυπουργός, δεν θα είναι μετά οι πολιτικοί αναγκασμένοι να μην είναι διαπλεκόμενοι?

  Και τέλος, ο πρωθυπουργός μας δεν είναι καθόλου στο απυρόβλητο, ήδη από την απαρχή της αρχηγίας του η γυναίκα του πήρε διδακτορικό δια αλληλογραφίας. Και συμφωνώ με την psilikatzou, δεν μπορεί να είναι περιτριγυρισμένος από λαμόγια και να μην είναι και ο ίδιος λαμόγιο, απλά είναι το μεγαλύτερο λαμόγιο από όλους (ο ένας στα 11,5 εκατομύρια).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. To link pou sas dinw sto p.s. agnoeiste to. Meta apo apeira edit, telika svhsthke.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Δεν ξέρω άμα κάποιος είχε δει μια εκπομπή του Τσίμα μετά τις εκλογές, στην οποία είχε βγει ένας επικοινωνιολόγος την ΝουΔου και ακόμα και αυτός παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να κυβερνήσει και αυτήν την 4ετία επικοινωνιακά... Φανταστείτε να βγαίνει δηλαδή ευθέως επικοινωνιολόγος της κυβέρνησης και να σου λέει μέσα στα μούτρα σου «4 χρόνια σε κυβερνήσαμε μόνο με επικοινωνιακά κολπάκια! Πάρτα μαλ**α!» και εσύ να χαίρεσαι και να τους ξαναψηφίζεις! Είμαι περήφανο που είμαι ένα χελωνάκι ελληνικής υπηκοότητας! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Θυμάστε το ρητό "η γυναίκα του Καίσαρα δε χρειάζεται μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται";

  Έχει αλλάξει σε "και ο Καίσαρας και η γυναίκα του χρειάζονται οπωσδήποτε να φαίνονται τίμιοι - αλλά δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας αν δεν είναι κιόλας".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Παρμενίδης1/23/2008 03:36:00 μ.μ.

  το ξαναείπα κάπου αλλού, δεν θυμάμαι:
  όσοο οι έλληνες φιλόσοφοι θα θεωρούνται άθεοι (τελευταίοι ο Ανδρέας Λασκαράτος ο Ανδρέας Εμπειρίκος Νίκος Καζατζάκης και τόσοι άλλοι)
  ο πρωθυπουργός θα έχει διαφορετικά κριτήρια από αυτούς ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας
  και όταν επισκέπτεται την Τουρκία θα πηγαίνει για προσκύνημα στην Αγιά-Σοφιά. Δεν θα ρωτήσει όμως ποτέ, που είναι ο τάφος του Ιουλιανού του επιλεγομένου «Παραβάτη».
  Παρμενίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Τι τελικά να σου κάνει κι αυτός ο λαός όταν τον καλούνε κάθε τρεις και λίγο να επιλέξει τα σκατά που μυρίζουν λιγότερο;
  Μήπως θα ήταν καλύτερος ο άλλος που μπερδεύει τη γλώσσα του και σου δίνει την εντύπωση πως κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχει με τα εγκεφαλικά του κύτταρα;
  Υπάρχει βέβαια και η αριστερά.Χα-χα...
  Η Παπαρήγα δηλώνει πως το κόμμα της δεν είναι αριστερό,είναι κομμουνιστικό! Σαν τέτοιο λοιπόν,δεν θέλει καμιά συνεργασία με κανέναν,επειδή αυτοί,και μόνο αυτοί,κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και όλοι οι υπόλοιποι είναι-το λιγότερο-τα δεκανίκια του καπιταλισμού!
  Ρε αη σιχτίρ-λέω εγώ!
  Εδώ ο κόσμος καίγεται και αντί να αδράξουν την ευκαιρία (ΚΚΕ_ΣΥΝ) ενώνοντας τις δυνάμεις τους να σαρώσουν ό,τι σάπιο υπάρχει,αφήνουν τον κόσμο έρμαιο μιας κυβέρνησης που το μόνο που τους ενδιαφέρει,είναι το πως θα καταφέρουν να διατηρήσουν την εξουσία τους και το ανεμπόδιστο φαγοπότι τους.
  Και με τέτοια τακτική,αντί να φτύσουν τους εαυτούς τους για την ανικανότητά τους να πείσουν το λαό,τον επικρίνουν γιατί ψηφίζει τον λιγότερο κακό!
  Ας το πάρουν και ας το πάρουμε χαμπάρι,πως όσο η αριστερά θα είναι κομματιασμένη και τα συνθήματα θα αντικαθιστούν την πρακτική,Θα μας κυβερνάνε οι ΚΑΡΑΜΑΝ-ΠΑΠΑ με μπροστάρηδες τους λογής ΜΑΚΗΔΕΣ και ΘΕΜΟΥΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. HIS ROYALTY (xpsilikatzoy)

  Όσο άχρηστη κι αν είναι μια κυβέρνηση, όσο άπραγη και άβουλη, αυτό που νοιάζει πρωτίστως και αυτό που της δίνει το τελικό προβάδισμα, είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Γιάννη
  Χαίρομαι για το σχόλιο σου, μού δίνεις την αφορμή να ξεκαθαρίσω κάτι...
  Η Βουγιουκλάκη, η οικογένεια Μπούς και ο Χίτλερ πού τούς αναφέρεις με μικρό αρχικό, γράφονται με κεφαλαίο. Και όχι μόνο το πρώτο γράμμα όπως το δικό μου ή το δικό σου αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το όνομα τους. Με βάζεις στη δυσάρεστη θέση να υπερασπίζομαι ανθρώπους πού μού είναι αδιάφοροι ή μισητοί όμως δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην Ιστορία με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Προτού στείλεις στο απόσπασμα όλους τους ανωτέρω μήπως θα έπρεπε να δούμε τι σήμαινε η Βουγιουκλάκη στην εποχή της και έκοβε όσα εισιτήρια δεν έχουν κόψει όλοι οι άλλοι μαζί ή για ποιό λόγο η οικογένεια Μπούς κυβερνά επι είκοσι χρόνια ή τελικά για ποιούς λόγους ο Αυστριακός αξιωματικός μάγεψε ένα ολόκληρο έθνος σε μια εποχή που δεν υπήρχε καλά καλά ούτε το ραδιόφωνο.
  Μήπως τελικά θέλεις να ανοίξουμε την συζήτηση για το τι σημαίνει δημοκρατία και άν πρέπει οι δικοί μας σταυροί να έχουν μπόνους επειδή βγάλαμε ένα ρημαδοπανεπιστήμιο?
  Είναι απλό ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ θέλουν αυτούς και η άποψη μου είναι ότι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ για τούς λαούς τους.
  Διαβάζοντας τα σχόλια πολλών εδώ μέσα έχω την αίσθηση ότι το μόνο που μάς ενοχλεί σε αυτη την υπέροχη χώρα με τούς πολιτισμένους κατοίκους είναι οι ανίκανες ηγεσίες μας.
  ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ κάνουμε αυτό που πρέπει και έρχονται οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας και μάς ξινίζουν το γάλα.Λες και όλοι αυτοί δεν είμαστε ΕΜΕΙΣ, εσύ, εγώ, ο Κώστας, ο Μάκης, ο Λάκης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Κατά μέσο όρο έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει.

  Μεμονωμένα, υπάρχουν και αποκλίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. @Okyrios

  Χαίρομαι για το σχόλιο σου, μού δίνεις την αφορμή να ξεκαθαρίσω κάτι…
  Η Βουγιουκλάκη, η οικογένεια Μπούς και ο Χίτλερ πού τούς αναφέρεις με μικρό αρχικό, γράφονται με κεφαλαίο. Και όχι μόνο το πρώτο γράμμα όπως το δικό μου ή το δικό σου αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το όνομα τους.


  ε χέσε μας τώρα.

  Με βάζει... μπλα μπλα μπλα ... you're missing the point ... μπλα μπλα μπλα ...τε το ραδιόφωνο.

  Είναι απλό ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ θέλουν αυτούς και η άποψη μου είναι ότι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ για τούς λαούς τους. Διαβάζοντας τα σχόλια πολλών εδώ μέσα έχω την αίσθηση ότι το μόνο που μάς ενοχλεί σε αυτη την υπέροχη χώρα με τούς πολιτισμένους κατοίκους είναι οι ανίκανες ηγεσίες μας.
  ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ κάνουμε αυτό που πρέπει και έρχονται οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας και μάς ξινίζουν το γάλα


  Εγώ όμως αξίζω κάτι καλύτερο. Δεν είναι μια χαρά κυβερνήτες για μένα. Δεν τους διάλεξα και δεν τους θέλω. Τους τρώω στην μάπα όμως. Έχω κάθε δικαίωμα να με ενοχλούν που υπάρχουν και να τους κρίνω και κατακρίνω και αυτούς και αυτούς που τους ανέβασαν στην εξουσία και αυτούς που δικαιολογούν την στάση τους.

  Νοιώθω την ανάγκη να σου υπενθυμίσω το προηγούμενο ποστ σου και την διαφωνία μου σε αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Είχα μία διαφωνία χτες με τη γυναίκα μου για το θέμα που γράφεις.
  Υποστήριζε ότι δε μπορεί εύκολα κάποιος να του καταλογίσει του Καραμανλή ευθύνες ούτε να τον σατιρίσει ας πούμε ο Λαζόπουλος.
  Δε δίνει δικαίωμα και προστατεύετε πολύ καλά από τα μμε και τους δίπλα του υποστήριζε.
  Η απάντηση μου ήταν αυτά που έγραψες ,έπαθα πλάκα, μήπως με άκουγες από πουθενά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. απόψεις - απόψιψίνες - αποψιλικατζίδικα και αποψιλικατζούδες του [μάλλον πεσμένου] κώλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. απόψεις - απόψιψίνες - αποψιλικατζίδικα και αποψιλικατζούδες του [μάλλον πεσμένου] κώλου…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Φεύγω. Τέλος. Είπα φεύγω, δεν υπάρχει ελπίδα αλλαγής νοοτροπίας στα επόμενα 10 χρόνια, άρα φεύγω! Και δε θα σας γράφω κιόλας, μπου χα χα χα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ναι... το λινκ μας έλειπε για να καταλάβουμε ποιος μαλακακος είναι. Χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Εγώ όμως αξίζω κάτι καλύτερο. Δεν είναι μια χαρά κυβερνήτες για μένα. Δεν τους διάλεξα και δεν τους θέλω. Τους τρώω στην μάπα όμως. Έχω κάθε δικαίωμα να με ενοχλούν που υπάρχουν και να τους κρίνω και κατακρίνω και αυτούς και αυτούς που τους ανέβασαν στην εξουσία και αυτούς που δικαιολογούν την στάση τους.

  Και θα εξακολουθείς να τούς τρώς στη μάπα.
  Γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα δεν είναι στην ηγεσία αλλά σε μένα. Που καίω, ρημάζω, χτίζω στα καμμένα, πηδάω την γυναίκα σου, λαδώνω τον αστυνόμο, το δικαστή, εσένα,το σύμπαν ολόκληρο και χτυπάω και 3 επανεκδόσεις στη σκατοφυλλάδα επιβραβεύοντας τις καλές υπηρεσίες πού μού προσφέρει...Και μετά μού φταίνε οι...ηγεσίες. Φυσικά πάντα κάποιος άλλος φταίει, ποτέ εμείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ποιοί είμαστε εμείς; Μιλαω πολύ σοβαρα!

  Εγώ μιλάω για τον εαυτό μου (όχι με την χροιά/έννοια του εαυτούλη), αντε και σε καμμιά ελαφριά εκδοχή-περίπτωση και για τη γυναίκα μου όταν χρησιμοποιώ το "εμείς".

  Σαφώς ο καθένας από εμάς θα ΠΡΕΠΕΙ να θεωρρεί πως αξίξει το καλύτερο, την ίδια όμως στιγμή που προσπαθεί για αυτό. Εγώ ας πούμε, δεν καίω, δεν χτίζω, δε πηδάω τη γυναίκα ή τον άντρα κανενός, δε διορίζω, δε κλέβω, δεν υπεξαιρώ... ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ;


  Επειδή όμως βαρέθηκα τις ηθικοπλαστικές συζητήσεις από τους αποστειρωμένους δοκιμαστικούς σωλήνες μας - γαμώ το political correct των blog, γαμώ - προτιμώ να πω τη μαλακία μόνο και μόνο για να νιώσει καλύτερα η πρωθυπουργάρα μου (ο my 1/10.000.000 man). Χαχαχαχα. Τρρρρρρρρρρρρρρρελή πρωθυπουργάρα μου εσύ, τυφλό μου ραντεβού του Σεπτεβρίου.

  :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Φυσικά και δε θα πρέπει να αισθάνεσαι ένοχος -αφού δεν είσαι άλλωστε - όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα γι' αυτό και τρώμε τα λυσσιακά μας και εκτονωνόμαστε πάνω στα πληκτρολόγια.Και φυσικά θα πρέπει να θεωρούμε ότι αξίζουμε το καλύτερο απλά διερωτώμαι για το πόσο είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να αποδεχτούμε μιά σοφή και δίκαιη διακυβέρνηση (σάν έθνος στο σύνολο τους οι Έλληνες)

  ...εσένα ποιός σε ρώτησε? Εσύ να ακούς τον Άντρα σου, ορίστε μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Και θα εξακολουθείς να τούς τρως στη μάπα.
  Γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα δεν είναι στην ηγεσία αλλά σε μένα. Που καίω, ρημάζω, χτίζ...


  Το αντιλαμβάνομαι μια χαρά και για αυτό τους βρίζω και αυτούς και εσένα. Τί στο πούτ6ο λέμε τόση ώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. «The only thing that sustains one through life is the consciousness of the immense inferiority of everybody else, and this is a feeling that I have always cultivated» Oscar Wilde

  Το βγάλαμε λοιπόν το πόρισμα. Οι Έλληνες είναι ένας ηλίθιος λαός που ψήφισε (ηλιθιωδώς) ένα ηλίθιο πρωθυπουργό. Άρα το πράγμα καταλήγει στο γνωστό "οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν», όλοι οι άλλοι είναι βόδια και εμείς οι εμπνευσμένοι παμε για ύπνο με ήσυχη τη συνείδηση.

  Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς στο ότι η ατομική ευθύνη είναι εξίσου σημαντική με την ευθύνη του ηγέτη. Και Ναι ένας λαός μπορεί να σφάλλει (βλ. π.χ. περίπτωση Βενιζέλου – Ελευθέριου ...για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις- όπου οι Έλληνες τον στείλανε σπίτι του στις εκλογές του 1920 και δεν εκλέχθηκε καν βουλευτής. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό).
  Στην τελική όμως this is what democracy is all about (εκτός και αν ξέρετε κανά καλύτερο σύστημα). Να ΣΕΒΕΣΑΙ την ετυμηγορία των πολλών, όταν είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης...
  Αν λοιπόν δε σου αρέσει, άλλαξέ την αν μπορείς!!!!

  Στην τελική, ποιός είναι αυτός ο Έλληνας που όλοι βρίζουν? Μήπως φταίει το dark side of the “Greek” force?. Έχουμε τέλος πάντων κανά Τζεντάι χαρακτηριστικό ή είμαστε από πάνω ως κάτω Ντάρθ Βέιντερ με τσαρούχια? Δε μπορεί...

  Το κράξιμο πάντως των πάντων σίγουρα δεν είναι λύση. Έχει πλάκα η αλήθεια που και που, έχει κοινό αλλά αν κράζεις συνέχεια θα μείνουν μόνο ομοειδή κοράκια. Τα άλλα τα πουλάκια θα βαρεθούν, θα φοβηθούν και θα φύγουν...

  May the force be with U…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Δεν βγάζω έξω τον λαό από όλο αυτό το ρημαδιό που παρακολουθούμε.
  Από τον λαό βγαίνει ο σημερινός πρωθυπουργός και κάθε πρωθυπουργός - και δεν εννοώ λόγω της ψήφου, αλλά μέσα από τον λαό, από τον λαό βγαίνουν και όλοι οι υφιστάμενοι και παρατρεχάμενοί του.
  Είμαστε εμείς.
  Από τον λαό γεμίζουν οι θέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες και στα υπουργεία και στα κανάλια της τηλεόρασης. Άρα δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών σε ότι βλέπουμε. Έχουμε ευθύνες για αυτό που βλέπουμε όλοι μας και δεν είναι μόνο το θέμα της ψήφου η ευθύνη, αλλά κυρίως ο τρόπος ζωής μας και η ελαστική ηθική που έχουμε για τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Παιδιά, δεν είπα πουθενά ότι δεν φταίμε. Δεν είπα πουθενά ότι μας απαλλάσσω από ευθύνες για ό,τι έγινε, γίνεται και θα γίνει. Αυτό είναι δεδομένο. Απλά είναι φορές, που ξεχνάμε το δικό τους μερίδιο ευθύνης έχοντας τόσες πολλές ενοχές. Αυτό λέω.
  Έπειτα, είναι και η εξουσία. Το ίδιο φταίει αυτός που ψήφισε έναν κλέφτη, με τον ίδιο τον κλέφτη, με τη μόνη διαφορά ότι ο κλέφτης έχει κάποια τσικ δύναμης παραπάνω.
  Αν π.χ. έχεις έναν δίκαιο πολίτη και έναν δίκαιο βουλευτή, έχει περισσότερη δύναμη να φτιάξει πράγματα ο βουλευτής παρά ο πολίτης.

  Καλημέρες. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. καλά μακάρι να είχαμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο εκεί έξω. Μπορεί το σύστημα να είναι πρωθυπουργοκεντρικό, αλλά, lets face it, μας τυραννούν πολύ περισσότεροι ηλίθιοι από όσοι νομίζουμε. Ακόμη και στην περίπτωση που είχαμε τον πιο γαμάτο πρωθυπουργό έβερ, το κράτος πάλι θα υπολειτουργούσε, καθότι το πιο πιθανό θα ήταν αυτός ο γαμάτος άνθρωπος, να πλαισιωνόταν από δεκάδες μαλάκες.

  άλλωστε η όλη φυση του συστήματος έγκειται στην "ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"..η εκάστοτε κυβέρνηση (και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της) αντικατροπτρίζουν τη βούληση του λαού, είναι οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ μας ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ.

  κλαπ κλαπ, χειροκροτείστε μας :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Στην πατρίδα μας δυστυχώς πρωτοπορεί ο λαός και έπονται οι ηγέτες ασθμαίνοντες. Κατά το Λαζοπούλιο ανέκδοτο: Το λεωφορείον Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ είναι φορτωμένο με κόσμο.Γυρίζει την μίζα ο Καραμανλής, δέν παίρνει μπροστά.Αλλάζει ο οδηγός, την γυρίζει ο Παπανδρέου, πάλι δεν παίρνει μπροστά. Μία λύση υπάρχει μόνον.Να κατέβουν οι επιβάτες και να το σπρώξουν. Χωρίς τον λαό που σπρώχνει, πιέζει,ωθεί, και τραβάει τις ανηφόρες δυστυχώς δεν κινείται το λεωφορείο. Η μεγάλη αδικία είναι οτι κάποιοι δεν κατεβαίνουν ποτέ να σπρώξουν και κάποιοι άλλοι σπρώχνουν διαρκώς σε όλη τους τη ζωή. Οι λέξεις μίζα,Καραμανλής και Παπανδρέου ειναι διαχρονικές και κατανοητές σε όλες τις ηλικίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή