Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Μαστορέματα
Το σπίτι μπάζει νερά. Ξεκίνησε με πράσινες κηλίδες στα ταβάνια, μετά ίδρωναν οι τοίχοι και τώρα συνέχεια γεμίζουν τα ντουλάπια και το υπόγειο νερά. Σάπισαν τα έπιπλα, τα ρούχα, τα χαλιά και τα θεμέλια. Κάποιοι υδραυλικοί σου 'παν να μετακομίσεις, άλλοι να αλλάξεις σωληνώσεις και κάτι τρίτοι να αγοράσεις νέα έπιπλα και χαλιά. Όλοι έψαχναν τη βλάβη μέσα στο σπίτι και οι περισσότεροι έφυγαν γιατί τους τρόμαξαν οι υστερίες σου. Ποιος ξέρει τι δυσφήμιση θα τους έκανε μια τρελή.

Τελικά ήρθε ο μάστορας. “Σκάσε γλυκιά μου” σε καθησύχασε. “Το πρόβλημα είναι απλό και μόνο εγώ δε φοβάμαι να στο πω. Ούτε λεφτά θα σου φάω ούτε θα σε κοροϊδέψω. Είναι απλό, το νερό φταίει. Αυτό σου σαπίζει τα πάντα, δεν το βλέπεις κι εσύ; Αυτό αν λείψει θα γλιτώσεις, αυτό είναι που πρέπει να πολεμήσουμε”. Να κι ένας ντόμπρος μάστορας. Αστροφυσικές έψαχνες τόσο καιρό; Την πλημμύρα ρε ζώο τι την φέρνει; Μόνο το νερό.

Του την έδωσες τη δουλειά. Από αύριο αρχίζει. Θα φέρει είπε αντλίες και εργάτες, σταγόνα δε θα αφήσουν. Ούτε για να πιείς. Βέβαια ο πόλεμος με το νερό στο είπε, δε θα'ναι γρήγορος άσε που μπορεί να πνιγείς. Μέχρι να στεγνώσει όμως και την τελευταία σταγόνα, σου υποσχέθηκε πως θα πολεμάει για την οικογένεια και το σπίτι σου. Λεφτά δε θέλει, ίσα για τα υλικά, έτυχε βλέπεις να 'ναι και πατριωτάκι.

Το νερό βρε χαζή, αυτό σε κατάστρεψε, αυτό τα σάπισε όλα.
Μόνο κάνε λίγο υπομονή, μέχρι να τελειώσει η δουλειά θα έχεις λίγη φασαρία.
Τσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

9 σχόλια:

 1. ...το νερό είναι απαραίτητο κακό όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχουν και χειρότερα...φαντάζεσαι να είχες πλημμυρίσει με κόκα κόλα και να κόλλαγε όλο το σπίτι; Θα έβγαινες στην πόρτα να υποδεχτείς το μάστορα και με τα παππούτσια σου θα έπαιρνες μαζί και τα πλακάκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευτυχώς που υπάρχει, το νερό εννοώ. Ό,τι και να κάνει ο μάστορας η δύναμη του είναι τεράστια... το οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Το νερό προσαρμόζεται σε όλα τα σχήματα και κατατρώει το βράχο, τον κάνει άμμο με τον καιρό. Σιγά μη το νικήσει ο μάστορας... και κούνια που τον κούναγε... Αν σε έπιασα σωστά τι εννοείς με το νερό, νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα (κατ' εμέ) κείμενα σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πραγματικά, ένα εξαιρετικό κείμενο -για λίγους ;)
  Μπράβο κοριτσάκι :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κωνσταντίνα, το νερό είναι η μεγαλύτερη ευλογία αλλά μπορεί να γίνει και το πιο καταστροφικό στοιχείο. Δε φταίει όμως το νερό για τίποτα. Οι σωλήνες έξω από το σπίτι θέλουν επισκευή. Αυτό ήταν όλο!

  makia polla kai stis 3! :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και όχι μόνο οι σωλήνες, αλλά και αυτοί που χρησιμοποιούν το νερό θέλουν αλλαγή, διότι αυτοί θα είναι οι υπαίτιοι που θα ξεκινήσει πόλεμος για το νερό. Και δυστυχώς δεν είμαστε μακρυά από αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν γνώριζες και συνειδητά αυτά που με αλάθητο ένστικτο "πιάνεις" και εκφράζεις θα σε είχαμε χάσει... Ευτυχώς που ακόμα δεν γνωρίζεις πόσο "σοφή" είσαι και παραμένεις ανάμεσά μας :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Coolplatanos cool φιλενάδα. :P

  T.K. να μία ακόμη διάσταση. Αν και μεταξύ μας, εάν τα κεφάλια τους δε φτάνουν να ρίξουν μια ματιά στους σωλήνες και κάθονται και πολεμάνε το νερό, τότε δεν είμαι πολύ σίγουρη εάν αξίζει να σωθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή